Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ H διασκέδαση σε Tesla είναι διαφορετική

H διασκέδαση σε Tesla είναι διαφορετική

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των αυτοκινήτων, η ψυχαγωγία ήταν πάντα και παραμένει σημαντική, σε ταξίδια αλλά και καθημερινή οδήγηση. Η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών έκανε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να προσφέρουν σταδιακά όλο και περισσότερες επιλογές, δυστυχώς όμως συνήθως με επιπλέον κόστος στην αγορά του αυτοκινήτου για τις πιο… εντυπωσιακές από αυτές.

Για την Tesla όμως αυτό δεν ισχύει, αφού η εταιρεία όπως και σε πολλούς άλλους τομείς έχει αποδείξει ότι δεν «στερεί» από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της την τεχνολογία ακόμα και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Μάλιστα, όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες στον βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων της Tesla, χωρίς επιπλέον χρέωση ακόμα και για αυτές που για άλλους κατασκευαστές θεωρούνται προφανώς σκόπιμα σαν κάτι το ξεχωριστό.

Η λογική πίσω από την μονάδα ψυχαγωγίας του Model Y που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή του, είναι αρκετά διαφορετική από αυτή κάθε άλλης εταιρείας με έναν μοναδικό αλλά προφανώς θετικό τρόπο. Όλες οι δυνατότητες αποτελούν «μέρος» της κεντρικής μονάδας ελέγχου του Model Y και προσφέρονται από την μια κεντρική οθόνη του μαζί με όλες τις υπόλοιπες άκρως εντυπωσιακές δυνατότητες και λειτουργίες του.

Έχοντας τη δυνατότητα να είναι μονίμως συνδεδεμένο στο internet, το Model Y περιλαμβάνει στις επιλογές αυτές και μερικές που είναι… ασυνήθιστες για άλλα αυτοκίνητα. Το spotify αλλά και το youtube είναι οι δύο πιο γνωστές από αυτές, όμως με μια τόσο μεγάλη οθόνη θα ήταν… κρίμα να μην περιλαμβάνει και το Netflix. Προφανώς, αυτό για λόγους ασφαλείας είναι διαθέσιμο μόνο με το Model Y σε parking mode, όμως η εμπειρία της προβολής μιας ταινίας σε μια οθόνη σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή σε κάθε άλλο αυτοκίνητο παραμένει μοναδική.

Εκτός όμως από τις streaming υπηρεσίες, και φυσικά το παραδοσιακό ραδιόφωνο, το model Y όπως και όλα τα μοντέλα της Tesla, δεν έχει κανένα… πρόβλημα να συνδεθεί και με το smartphone μας και να μεταφέρει στα εντυπωσιακά ηχεία του αυτοκινήτου την μουσική που έχουμε σε αυτό αποθηκευμένη.

Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει σωστά τα τυχόν προβλήματα συμβατότητας με κάθε αλλαγή που γίνεται στο android auto και το Apple car Play, έχει επιλέξει μια πολύ πιο απλή και πρακτική λύση. Η μεταφορά του ήχου γίνεται μέσω Bluetooth, με το αυτοκίνητο να υποστηρίζει το AVRCP, ένα πρότυπο του Bluetooth που επιτρέπει τον χειρισμό της μουσικής αναπαραγωγής από την οθόνη του.

Με αυτόν τον έξυπνο και απλό τρόπο, εκτός από την πλήρη συμβατότητα με κάθε είδους Bluetooth smartphone aνεξαρτήτως εταιρείας, η Tesla πετυχαίνει και κάτι ακόμα, εξίσου χρήσιμο. Ταυτόχρονα είναι διαθέσιμες και όλες οι υπόλοιπες δυνατότητες και λειτουργίες του αυτοκινήτου, χωρίς κάποιον από τους περιορισμούς που θέτει το car Play και το Android Auto.

Άλλωστε η εφαρμογή πλοήγησης που έρχεται στην μονάδα του Model Y είναι αντίστοιχα ικανή, ενώ περιλαμβάνει εκτός από μια πλήρη λίστα με όλους τους σταθμούς φόρτισης, και την ενσωματωμένη δυνατότητα υπολογισμού του αν θα χρειαστεί να φορτίσει το αυτοκίνητο σε κάποιον από αυτούς ο ιδιοκτήτης του, μόλις ορίσει μια διαδρομή.

Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα ψυχαγωγίας λοιπόν, ειδικά ένα που συνδυάζεται με μοναδικά σε ποιότητα ηχεία δεν χρειάζεται να βασίζεται σε κάτι άλλο εκτός από… τον εαυτό του. Η Tesla άλλωστε διατηρεί ένα ακόμα πλεονέκτημα που δεν θεωρείται δεδομένο για σχεδόν κανένα άλλο κατασκευαστή, και πόσο μάλλόν αντίστοιχα στο σύνολο των οχημάτων του. Η κεντρική μονάδα μπορεί να αναβαθμιστεί απομακρυσμένα, και να αποκτήσει νέες δυνατότητες αλλά και να βελτιώσει αυτές που ήδη διαθέτει.

Αν η συνολική εμπειρία οδήγησης ενός Tesla είναι κάτι μοναδικό στον χώρο της αυτοκίνησης, η εταιρεία φροντίζει ώστε και η ψυχαγωγία μας μέσα στο Model Y αλλά και κάθε της μοντέλο να είναι αντίστοιχα κορυφαία. Με σωστά σχεδιασμένο τρόπο, ώστε όπως και κάθε άλλη δυνατότητα του, να βελτιώνει ακόμα περισσότερο την καθημερινή μας συμβίωση με αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights