Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Zen Hybrid review: Ολοκληρωμένο «πακέτο»

Creative Zen Hybrid review: Ολοκληρωμένο «πακέτο»

απο Kostas Gliatiotis

Η εμπειρία που χρειάζεται να έχει μια εταιρεία στον τομέα των προϊόντων ήχου, δεν είναι κάτι «δεδομένο», ειδικά όταν τα προϊόντα αυτά είναι κάτι διαφορετικό από το… συνηθισμένο. Η Creative προφανώς και έχει την εμπειρία που χρειάζεται για να σχεδιάσει κορυφαία προϊόντα ήχου, και η εταιρέια σωστά θεωρεί ότι πλέον πρέπει να «επεκταθεί» σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα και δημοφιλή κατηγορία. Τα κορυφαία ακουστικά για πιο … εξειδικευμένη χρήση, όπως είναι τα Sx-Fi Theater και Sx-Fi Gamer, θεωρητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλου είδους συνθήκες, όμως ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών over head σχεδιασμένα για καθημερινή χρήση είναι πάντα καλοδεχούμενα.

Τα Creative Zen Hybrid λοιπόν, όπως υποννοεί και η ονομασία τους, είναι ένα «υβριδικό» προϊόν, που κρύβει στο εσωτερικό του την εμπειρία που έχει η εταιρεία στον τομέα του ήχου, σε ένα πακέτο σχεδιασμένο για καθημερινή  χρήση. Έρχονται με όλα όσα θεωρεί κανείς δεδομένα σε ακουστικά αυτού του είδους, όπως το αποδοτικό Active Noise Cancellation, αλλά και μερικές χρήσιμες επιπλέον δυνατότητες που δυστυχώς άλλες εταιρείες… ξεχνάνε να προσφέρουν.

Σχεδιασμός.

Τα Creative Zen Hybrid που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή τους, έρχονται σε ένα σχεδόν άσπρο και σίγουρα ενδιαφέρον και όμορφο χρώμα. Είναι και από τις λίγες φορές που η εταιρεία σωστά αναγνωρίζει την «θέληση» του αγοραστικού κοινού για διαφορετικές χρωματικές επιλογές, εκτός του προφανώς σοβαρού πάντα αλλά όχι αντίστοιχα πάντα… προτιμότερου μαύρου χρώματος.

Τα ακουστικά, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο να είναι ταυτόχρονα ελαφριά για συνεχόμενη χρήση χωρίς να μας ενοχλούν, αλλά και όσο … στιβαρά πρέπει στην κατασκευή τους προκειμένου να αντέχουν στην συνεχόμενη αυτή χρήση αλλά και στην μεταφορά τους. Για την μεταφορά αυτή, η Creative δείχνει και πάλι την προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Τα Creative Zen Hybrid «διπλώνουν» προκειμένου να είναι μικρότερα όταν θέλουμε να τα μεταφέρουμε, και στην συσκευασία τους έχουν ένα … πουγκί από χοντρό ύφασμα για την μεταφορά αυτή. Δυστυχώς πλέον ζούμε σε μια εποχή που αν ένα προϊόν έχει στη συσκευασία του κάτι περισσότερο από τα απολύτως απαραίτητα, είναι  άξιο αναφοράς, και ευτυχώς η Creative φροντίζει πάντα τα προϊόντα της να συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα.

Πρακτικότητα.

Το δεξί ακουστικό έχει το σύνολο των πλήκτρων χειρισμού, μια επιλογή στην οποία μας έχε συνηθίσει η Creative. Το ANC έχει ξεχωριστό πλήκτρο, που αλλάζει ανάμεσα στα διαθέσιμα ξεχωριστά Modes, αφού περιλαμβάνεται σε αυτά και το πάντα χρήσιμο Awareness mode που επιτρέπει σε συγκεκριμένους ήχους όπως η ανθρώπινη φωνή να περάσουν από τα ακουστικά. Έχει αντίστοιχα και τα πλήκτρα για την ένταση, και φυσικά το πλήκτρο ενεργοποίησης.

zen hybrid

Έχει όμως και κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο, που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο σε ακουστικά αυτού του είδους. Μια υποδοχή 3.5mm χιλιοστών με τη οποία μπορούμε να συνδέσουμε ενσύρματα τα ακουστικά σε κάποια άλλη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, τα Creative Zen Hybrid λειτουργούν «παθητικά» με τη τροφοδοσια του ήχου να έρχεται από την συσκευή που τα έχουμε συνδέσει.

zen hybrid

Αυτό έχει σαν πλεονέκτημα το ότι δεν καταναλώνουν την δική τους μπαταρία, ενώ ανάλογα με τις … απαιτήσεις ηχητικά που έχει ο καθένας, δεν επεμβαίνουν και στην επεξεργασία του ήχου.

Ηχητική απόδοση.

Τα Creative Zen Hybrid καλύπτουν πλήρως το αυτί μας, κάτι που έχει πάντα σημαντική διαφορά στην συνολική ηχητική εμπειρία και αυτό είναι προφανώς μια επιλογή της εταιρείας, και σίγουρα θετική. Προφανώς και εδώ η εμπειρία της Creative δείχνει τι μπορεί να κάνει σε ένα σετ ακουστικών αυτού του είδους, με την προτεραιότητα να έχει δοθεί στην ποιότητα του ήχου.

zen hybrid

Το μπάσο δεν είναι «εύκολα» έντονο ώστε να εντυπωσιάζει χωρίς νόημα, και τα ακουστικά μπορούν να αναπαράγουν σωστά ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων ταυτόχρονα ακόμα και σε σχετικά δύσκολα είδη μουσικής. Μάλιστα, ακόμα και στην μέγιστη ένταση τους, δεν υπάρχει κανενός είδους αλλοίωση της ποιότητας και ενοχλητικά «τριξίματα» όπως θα περίμενε κανείς από τα Creative Zen Hybrid.

Μοναδικό ίσως «μειονέκτημα» είναι ότι η μέγιστη αυτή ένταση του ήχου, είναι χαμηλότερη από το ιδανικό, αν και τα Creative Zen Hybrid δεν αποφεύγουν το πρόβλημα της εποχής μας ότι ακόμα και μέσω Bluetooth, η μέγιστη αυτή ένταση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη συσκευή που τα έχουμε συνδέσει.

zen hybrid

Θα θέλαμε ίσως την υποστήριξη περισσότερων Codecs για την μεταφορά του ήχου, εκτός του AAC και του SBC, όμως και εδώ η λογική της εταιρείας είναι μάλλον σωστή. Το aPTX είναι πρότυπο της Qualcomm, και η υποστήριξη του δεν θεωρείται δεδομένη σε προϊόντα χωρίς δικό της Hardware στο εσωτερικό τους, ενώ το LDAC είναι χρήσιμο μεν, επίσης σπάνιο δε.

Η ενσύρματη σύνδεση των ακουστικών όπως ήδη αναφέραμε, κάνει «ευθύνη» της συσκευής στην οποία έχουν συνδεθεί τα Creative Zen Hybrid, το πως θα τα οδηγήσει ηχητικά. Εδώ προφανώς και το αποτέλεσμα αλλάζει ανάλογα με το τι συσκευή είναι αυτή, και δίνει σαν επιλογή στα ακουστικά την δυνατότητα να «ξεπεράσουν» αυτό που μπορούν να κάνουν αυτόνομα.

Μπαταρία.

Οι χρόνοι λειτουργίας που παραδοσιακά δηλώνει κάθε εταιρεία για ασύρματα ακουστικά που προφανώς έχουν δική τους ενσωματωμένη μπαταρία, είναι συνήθως διαφορετικοί από αυτό που ισχύει στην πράξη. Στην περίπτωση των Creative Zen Hybrid δεν ισχύει απαραίτητα αυτό, αφού η διάρκεια της είναι κοντά σε αυτό που δηλώνει η εταιρεία.

zen hybrid

Μοναδική επιλογή που μπορεί να «αλλάξει» την απόδοση της μπαταρίας είναι πάντα το ANC το οποίο όταν είναι ενεργό, αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας με την παρακολούθηση του θορύβου μέσω των μικροφώνων, αλλά και την ενεργή επεξεργασία για την ακύρωση του.

Εδώ η χαμηλότερη του ιδανικού μέγιστη ένταση τους είναι και πλεονέκτημα σε ότι αφορά την μπαταρία, αφού ακόμα και στην μέγιστη ένταση αυτή, η μπαταρία δεν έχει σημαντικά διαφορετική απόδοση.

Τελικά.

Τα Creative Zen Hybrid είναι ένα ενδιαφέρον προϊόν από την εταιρεία, που δείχνει εκτός των άλλων ότι αυτή αναγνωρίζει τις διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις της εποχής μας. Έχει φροντίσει ώστε να είναι «απροβλημάτιστα» στην καθημερινή τους χρήση, όπως πρέπει να είναι ένα ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους.

zen hybrid

Έχει σχεδιάσει τα ακουστικά με τρόπο που να είναι πραγματικά άνετα όταν τα χρησιμοποιούμε, αλλά και… όμορφα σε εμφάνιση κάτι που φαίνεται ότι έχει σημασία ευτυχώς ή δυστυχώς. Ηχητικά είναι αυτό που περιμένει κανείς από ένα σετ ακουστικών της Creative, και η επιπλέον δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης είναι μια επιλογή που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη.

Αν συνδυάσει κανείς όλα αυτά, με το ANC που επίσης πλέον είναι… απαραίτητο, την απόδοση της μπαταρίας τους, και τελικά το λογικό τους κόστος, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σετ ακουστικών ενός πολύ συγκεκριμένου είδους, με τις διαφορές προς το καλύτερο που φέρνει η εμπειρία της εταιρείας που τα έχει κατασκευάσει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights