Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Creative SxFi Theater: Κορυφαία αλλά και διαφορετική, ηχητική εμπειρία.

Creative SxFi Theater: Κορυφαία αλλά και διαφορετική, ηχητική εμπειρία.

απο Kostas Gliatiotis

Στον κόσμο των ασύρματων ακουστικών υψηλής ποιότητας, λίγες εταιρείες έχουν την πείρα αλλά και την τεχνογνωσία της creative, ώστε να δημιουργήσουν κάτι όντως αξιόλογο αλλά και διαφορετικό από το συνηθισμένο. Εκτός από την κατασκευή ιδιαίτερα ποιοτικών ακουστικών κάθε είδους, η Creative έχει σχεδιάσει και το πρότυπο SxFi που υπόσχεται (και καταφέρνει…) να προσφέρει μια πραγματικά μοναδική ηχητική εμπειρία. Το «μοναδική» βασίζεται στο ότι η εμπειρία αυτή στήνεται γύρω από τον ιδιοκτήτη των ακουστικών, με έναν μοναδικό τρόπο.

Για να δοκιμάσουμε τα πλεονεκτήματα του SxFi, η εταιρεία μας παραχώρησε ένα από τα κορυφαία σετ ακουστικών της, τα SxFi Theater, σχεδιασμένα για τους φίλους του Gaming και όχι μόνο. Τα ακουστικά αυτά συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την κορυφαία ηχητική ποιότητα που περιμένει κανείς από την Creative, με την ασυνήθιστη εμπειρία του SxFi.

Τι είναι το SxFi.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την Creative, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα προφίλ «Surround» ήχου, ειδικά σχεδιασμένο για το…. κεφάλι του κάθε ενός από εμας. Για να το πετύχει αυτό, η εταιρεία χρησιμοποιεί μια εφαρμογή,που σκανάρει το σχέδιο και το μέγεθος του κεφαλιού, αλλά και των αυτιών προκειμένου να «καταλάβει» το πως μεταδίδεται ο ήχος.

Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί φωτογραφίες για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο, και να προσαρμόσει την ηχητική αυτή εμπειρία. Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε Android Smartphones, και λειτουργεί εντυπωσιακά απλά.

Λειτουργικότητα.

Στην περίπτωση των SxFi Theater, το προφίλ αυτό μεταφέρεται στο USB Dongle που συνοδεύει τα ακουστικά, που είναι και αυτό που μεταφέρει σε αυτά τον ήχο από τον υπολογιστή ή/και την Gaming κονσόλα του ιδιοκτήτη τους.  Η creative έχει επιλέξει αυτή τη λύση, και όχι το σαφώς πιο απλό Bluetooth για την μεταφορά του ήχου, για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Αρχικά είναι δυνατή η αξιόπιστη μετάδοση ήχου σε υψηλότερη ποιότητα, αφού εξασφαλίζεται η σταθερή μεταφορά υψηλότερου bitrate προς τα ακουστικά. Εκτός αυτού όμως, μηδενίζεται πλήρως κάθε είδους καθυστέρηση που αλλιώς θα είχε αποτέλεσμα ο ήχος από τα ακουστικά να μην είναι πλήρως συγχρονισμένος με αυτό που προβάλλεται στην οθόνη.

Το συγκεκριμένο Bluetooth Dongle δεν είναι συμβατό με τηλεοράσεις, όχι γιατί δεν θα το ήθελε η creative, αλλά επειδή αυτές δεν έχουν συνήθως τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν εξωτερικές USB συσκευές ήχου. Παρόλα αυτά, και χωρίς να είναι ιδιαίτερα πρακτική, είναι δυνατή η χρήση του σε Android Smartphones που υποστηρίζουν την σύνδεση εξωτερικών USB συσκευών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights