Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Oppo Reno 7 Lite 5G review: Ενδιαφέρουσα εναλλακτική

Oppo Reno 7 Lite 5G review: Ενδιαφέρουσα εναλλακτική

απο Kostas Gliatiotis

Η Oppo προφανώς και δεν είναι μια … νέα εταιρεία, όμως αποτελεί κάτι «νέο» για την Ελληνική αγορά, τουλάχιστον σε επίσημη παρουσία. Η εταιρεία γνωρίζει όμως, ότι προκειμένου να… τύχει της αποδοχής που της αξίζει από το αγοραστικό κοινό, πρέπει είτε να εστιάσει είτε να συμμετέχει «δυναμικά» στην μεσαία κατηγορία τιμής.

Δύο λοιπόν από τα Smartphones της εταιρείας, που έρχονται πλέον και επίσημα στη χώρα μας, ανήκουν στην μεσαία αυτή κατηγορία και στο συγκεκριμένο Review θα γνωρίσουμε λίγο πιο αναλυτικά το Oppo Reno 7 Lite 5G. Αποτελεί το καλύτερο από τα δύο αυτά, και είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον για τα χρήματα που κοστίζει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι δεν «έρχεται» σε μια κατηγορία τιμής, όπου ο ανταγωνισμός είναι και έντονος αλλά και γεμάτος αντίστοιχα ικανές προτάσεις.

Σχεδιασμός.

Η Oppo δεν είναι προφανώς η μοναδική εταιρεία, που αναγνωρίζει την «ανάγκη» του να ξεχωρίζει ένα Smartphone στη μεσαία κατηγορία τιμής με την εξωτερική του εμφάνιση. Στο reno 7 lite 5g αυτό γίνεται με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα και με το … χρώμα στο οποίο θα το επιλέξει κανείς.

Το Rainbow spectrum όπως το ονομάζει η εταιρεία, είναι μια χρωματική επιλογή που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, ενώ το μαύρο χρώμα, προφανώς απευθύνεται σε όσους αναζητούν μια λίγο πιο σοβαρή εμφάνιση.

Ανεξαρτήτως χρώματος όμως, το reno 7 lite 5g είναι ένα πολυτελές σε κατασκευή, λεπτό και ευχάριστο στο χέρι Smartphone. Ακόμα και αν αυτό δεν αποτελεί προφανώς το μοναδικό κριτήριο επιλογής ενός τηλεφώνου, για ένα μεγάλο μερος του αγοραστικού κοινού, δικαίως είναι αντίστοιχα σημαντικό.

Η … πινελιά των δακτύλιων γύρω από τις κάμερες, είναι σίγουρα ξεχωριστή, και δίνει την «νότα διαφορετικότητας» που σίγουρα πρέπει να υπάρχει.

Ιδανικά, θα μπορούσαν να … ανάβουν σε περισσότερες περιπτώσεις, ώστε να μπορεί ο ιδιοκτήτης του reno 7 lite 5g να εκμεταλλευτεί το πως «φαίνονται» ακόμα πιο αποτελεσματικά.

Οθόνη.

Αν υπάρχει ένας τομέας, στον οποίο το reno 7 lite 5g δεν ακολουθεί τον ανταγωνισμό του, τουλάχιστον στο τεχνικό κομμάτι, είναι αυτός της οθόνης του. Το AMOLED Panel που έχει επιλέξει η εταιρεία, έχει την χρωματική απόδοση που πρέπει, με ζωντανά και έντονα χρώματα αλλά και την επιλογή προσαρμογής για όσους θέλουν μια πιο «ρεαλιστική» απόδοση.

Έχει και σίγουρα ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας, πάντα για ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας τιμής, και με δεδομένο το ότι είναι ευανάγνωστη ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους.

Όμως η επιλόγή ενός Panel με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz είναι κάτι που σίγουρα η OPPO θα έπρεπε να έχει αποφύγει. Δεν είναι το θεωρητικό κομμάτι της σύγκρισης με τον ανταγωνισμό που έχει σημασία, αλλά η πραγματική διαφορά στην πράξη.

Ακόμα και σε ένα Smartphone της μεσαίας κατηγορίας, μια οθόνη με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης, δίνει μια διαφορετική εμπειρία χρήσης. Η ομαλότητα και η διαφορετική «οπτική» στην παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος είναι κάτι που πλέον πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Κάμερες.

Οι κάμερες στο πίσω μέρος του reno 7 lite 5g είναι συνολικά τρεις, αν και δυστυχώς δεν «αποφεύγει» τον πειρασμό του να είναι περισσότερο για εμπορικούς λόγους και λίγότερο για πρακτικούς.

Η βασική από αυτές, έχει έναν αισθητήρα των 64mp, αν και είναι πλέον δεδομένο ότι η ονομαστική ανάλυση από μόνη της δεν καθορίζει την ποιότητα της τελικής φωτογραφίας.

Το μικρότερο από το συνηθισμένο μέγεθος του αισθητήρα αυτού, μαζί με την λογική μέχρι ένα σημείο απουσία της μηχανικής σταθεροποίησης του φακού, περιορίζουν την απόδοση της ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Είναι όμως περισσότερο η δεύτερη και Τρίτη κάμερα που όπως συνήθως έχουν ακόμα λιγότερη… χρησιμότητα. Αυτή με τον ασπρόμαυρο αισθητήρα είναι εκεί για τις λίγες φορές που μπορεί να έχει νόημα μια φωτογραφία αυτού του είδους, και με ανάλυση 2mp είναι αρκετά περιορισμένη σε κάθε περίπτωση.

Η Τρίτη κάμερα με τον macro φακό, υπάρχει επειδή καλώς ή κακώς είναι δημοφιλείς σαν είδος πλέον. Όμως εκτός από «συνηθισμένη» πρέπει να είναι και χρήσιμη, και αυτή του reno 7 lite 5g δεν καλύπτει απαραίτητα αυτή την προϋπόθεση.

Με ανάλυση 2mp και εδώ, αλλά και με την απουσία του Auto focus, προσφέρει την βασική λειτουργικότητα του να μπορεί να βγάλει μια απλά ικανοποιητική φωτογραφία πάντα όμως όταν πετύχουμε τη σωστή απόσταση.

Επιδόσεις / Hardware

Το reno 7 lite 5g ανήκει σε μια κατηγορία τιμής, όπου πλέον λόγω των ελλείψεων σε επεξεργαστές και σχεδόν κάθε είδους ημιαγωγό, περιορίζουν τις επιλογές που έχει κάθε κατασκευαστής.

Ο Snapdragon 695 επεξεργαστής της Qualcomm είναι η λύση που μπορεί να προσφέρει υποστήριξη για 5G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, που είναι σχεδόν «απαίτηση» η ύπαρξη της από τους παρόχους στη χώρα μας και όχι μόνο.

Οι επιδόσεις του είναι πλέον… γνωστές αφού έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές συσκευές διαφόρων κατασκευαστών, και αναμενόμενα δεν αλλάζουν στο reno 7 lite 5g.

Το Smartphone είναι απόλυτα ικανό να κάνει ότι θα του ζητήσει ο ιδιοκτήτης του, γνωρίζοντας πάντα σε ποια κατηγορία τιμής ανήκει. Οι εφαρμογές δεν εμφανίζουν ενοχλητικά κολλήματα, δεν έχουν καθυστέρηση στο να… ξεκινήσουν / ανοίξουν.

 

Με εξαίρεση ακραίες απαιτήσεις που γενικά καλό είναι να μην έχει κανείς στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, η απόδοση του reno 7 lite 5g είναι απόλυτα ικανοποιητική.

Όμως, ικανοποιητική δεν μπορεί να θεωρηθεί η ύπαρξη του Android 11 κάτω από το  γραφικό περιβάλλον της OPPO. Ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, θεωρείται δεδομένο πλέον ότι ένα νέο Smartphone θα έρθει στην αγορά με το νεότερο Android 12, και πόσο μάλλον λίγο καιρό πλέον πριν την διάθεση της τελικής έκδοσης του Android 13 από την Google.

Μπαταρία.

Το reno 7 lite 5g έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.500mAh ονομαστικά. Προφανώς, και στην κατηγορία τιμής του μπορεί να βρει κανείς συσκευές με μεγαλύτερη μπαταρία, όμως με δεδομένη την έμφαση στο μέγεθος το  βάρος και κυρίως το … πάχος η OPPO έχει κάνει τη σωστή επιλογή.

Η απόδοση της μπαταρίας αυτής, είναι άκρως ικανοποιητική σε συνδυασμό με το σύνολο του Hardware που έχει το reno 7 lite 5g. Η οθόνη των 60Hz, και ο Snapdragon 695 έχουν απόλυτα λογική κατανάλωση ενέργειας, και αυτό φαίνεται και στην πράξη.

Το Smartphone μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία να παραμείνει ενεργό για δύο ημέρες κανονικής χρήσης και είναι αντίστοιχα ικανό να διατηρηθεί ενεργό για μια ημέρα όσο απαιτητικός και αν είναι ο ιδιοκτήτης του.

Σε μια εποχή που αυτό δεν θεωρείται δεδομένο σε υψηλότερη κατηγορία τιμής, και σε συνδυασμό με το τι είναι σαν «συνολο» το reno 7 lite 5g, η απόδοση αυτή είναι άκρως ικανοποιητική.

Συμπέρασμα.

Μπορεί ίσως να πει κανείς ότι το reno 7 lite 5g θα ήταν πιο «ελκυστικό» σε μια διαφορετική, λίγο πιο χαμηλή τιμή πώλησης. Είναι όμως αντίστοιχα εύκολο να εκτιμήσει την διαφορετικότητα του, σε μια κατηγορία τιμής που η έμφαση στα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν είναι το κύριο ζητούμενο για ένα μέρος του αγοραστικού κοινού.

Αν μη τι άλλο όμως, σαν μια από τις προτάσεις μιας εταιρείας που έρχεται τώρα επίσημα στη χώρα μας, είναι «ιδανική» προκειμένου να δείξει τι έχει να προσφέρει η OPPO. Ξεχωρίζει όσο πρέπει από τον ανταγωνισμό του σε τομείς που δεν είναι εύκολο πάντα με τους περιορισμούς που υπάρχουν σε κόστος και όχι μόνο, και αυτό δείχνει ότι η εταιρεία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις από το αγοραστικό κοινό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights