Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Buds2 Pro Review: Καλύτερα εκεί που πρέπει

Samsung Galaxy Buds2 Pro Review: Καλύτερα εκεί που πρέπει

απο Kostas Gliatiotis

Ένα ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, πρέπει πλέον να καλύπτει πολλές διαφορετικές… ανάγκες εκτός προφανώς από το να «παίζει» καλά μουσική. Πρέπει να έχουν άνετη εφαρμογή για συνεχόμενη χρήση, να είναι λειτουργικά και εύχρηστα στις πολλές δυνατότητες που συνήθως προσφέρουν, και φυσικά να … αντέχουν για όση ώρα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε.

Στις βασικές αυτές απαιτήσεις, αν προσθέσει κανείς τη σωστή λειτουργία της ακύρωσης θορύβου, τη σωστή αντίστοιχα καταγραφή της φωνής μας σε κλήσεις, και ιδανικά κάποιες χρήσιμες «έξτρα» επιλογές, όπως η ασύρματη φόρτιση, έχει ένα σύνολο που δύσκολα μπορεί να καλύψει πλήρως ένα απλό ζευγάρι ασύρματων ακουστικών.

Η samsung βέβαια δεν είναι μια «απλή» αντίστοιχα εταιρεία, και παρότι δεν προσπαθεί να… γεμίσει την αγορά με πολλά και διαφορετικά ακουστικά αυτού του είδους και όχι μόνο, φροντίζει οι προτάσεις τις να καλύπτουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς στην κατηγορία τιμής που ανήκουν.

Τα νεότερα και καλύτερα Buds2 Pro της εταιρείας λοιπόν, έρχονται με όλες τις αλλαγές και βελτιώσεις που «πρέπει» να έχουν στην εποχή μας, αλλά και για να δικαιολογήσουν απλά την ύπαρξη τους σαν αντικαταστάτης των έτσι και αλλιώς ικανοποιητικών Buds Pro.

Σχεδιασμός.

Η Samsung έχει μάλλον αποδείξει ότι δεν έχει κανένα ουσιαστικό «πρόβλημα» να αλλάξει τον σχεδιασμό ενός προϊόντος της προκειμένου να το βελτιώσει. Έτσι λοιπόν και τα Buds2 Pro έρχονται με διαφορετικο σχεδιασμό για κάθε ένα από τα δύο ακουστικά, προκειμένου να είναι και πιο πρακτικά αλλά και αποδοτικά σε συγκεκριμένους τομείς.

Το συνολικό μέγεθος και σχέδιο τους, είναι αυτό που πρέπει θα έλεγε κανείς, προκειμένου να εφαρμόζουν σωστά στο αυτί του ιδιοκτήτη τους. Ίσως κάθε ένα από τα ακουστικά να είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το ιδανικό, εδώ όμως η εταιρεία έχει κάνει τη συγκεκριμένη «παραχώρηση» για δύο πολύ σημαντικούς λόγους.

Ο ένας είναι ο μεγάλος σε διάμετρο «οδηγός» στο εσωτερικό τους για την σωστή αναπαραγωγή ήχου, και ο δεύτερος είναι προκειμένου κάθε ένα από τα ακουστικά να έχει και μια σχετικά μεγάλη μπαταρία.

Εργονομικά, αν υπάρχει κάτι «ενδιαφέρον» στα Buds2 Pro είναι ότι λόγω του σχεδιασμού τους, το καθένα έχει μια μεγάλη σε μέγεθος επιφάνεια στο πίσω μέρος του που είναι ευαίσθητη στην αφή για τον χειρισμό τους.

Η θήκη τώρα με τη σειρά της, συνεχίζει να ξεχωρίζει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Σε σύγκριση με σχεδόν κάθε άλλο ζευγάρι ασύρματων ακουστικών, είναι εντυπωσιακά μικρότερη σε μέγεθος, χωρίς να θυσιάζει τίποτα από αυτά που προσφέρει.

Έχει μια μπαταρία στο εσωτερικό της που μπορεί να φορτίσει έως και δύο φορές κάθε ακουστικό θεωρητικά αν είναι πλήρως φορτισμένη και αυτή, είναι ποιοτικά κατασκευασμένη με το «καπάκι» της να ανοίγει και να κλείνει με την ποιότητα που … πρέπει. Έχει τέλος μέχρι και ασύρματη φόρτιση, στο κάτω μέρος και φυσικά μια USB Type-c θύρα στην πίσω πλευρά της για «κανονική» ενσύρματη φόρτιση.

Κάθε «έξυπνο» ακουστικό.

Ακόμα και αν είναι λίγο… διαφορετικά από το συνηθισμένο σε σχεδιασμό τα Buds2 Pro, δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν έχει φροντίσει ώστε το καθένα τους να έχει ακριβώς αυτά που χρειάζεται για την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Έτσι κάθε ακουστικό, έχει τρία διαφορετικά μικρόφωνα τοποθετημένα εκεί που χρειάζεται προκειμένου να λειτουργούν σωστά όλες οι δυνατότητες που προσφέρουν. Το ένα από αυτά μάλιστα είναι στο… εσωτερικό και μέσα στο «κανάλι» του αυτιού μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάθε ένα από τα Buds2 Pro να γνωρίζει το πως αναπαράγεται ο ήχος και η φωνή μας προκειμένου να μειώνουν σωστά τον θόρυβο γύρω μας αλλά και να προσαρμόζουν την ηχητική απόδοση τους.

Όπως και πολλά άλλα ακουστικά στο είδους τους βέβαια, έχουν και μια «έξοδο» για τον αέρα που υπάρχει στο εσωτερικό τους. Αυτό επιτρέπει την καλύτερη απόδοση σε χαμηλές συχνότητες (μπάσο) που φυσικά, χρειάζεται … χώρο.

Η ακόμα πιο έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης τους.

Παρότι προφανώς τα Buds2 Pro δεν είναι τα μοναδικά ακουστικά στο είδος τους που προσφέρουν αυτό το σύνολο δυνατοτήτων (με μια μοναδική εξαίρεση…), αυτό που η Samsung κάνει καλύτερα με διαφορά, είναι να προσφέρει μια εφαρμογή διαχείρισης που να είναι ταυτόχρονα πλήρης σε επιλογές και εύχρηστη.

Η εφαρμογή galaxy wearable λοιπόν, αναγνωρίζει τα Buds2 Pro και φροντίζει να εγκαταστήσει αυτόματα ότι χρειάζεται για την διαχείριση τους. Στη συνέχεια προσφέρει ένα σύνολο από εντυπωσιακές επιλογές, σωστά δομημένες στην κατηγορία που ανήκουν.

Η βελτιωμένη ακύρωση θορύβων.

Σύμφωνα με την Samsung, τα Buds2 Pro έχουν κατά 40% καλύτερη μείωση του θορύβου και των ήχων στο χώρο γύρω μας. Το αν μπορεί κανείς να το διαπιστώσει αυτό συγκεκριμένα, προϋποθέτει να μπορεί να τα δοκιμάσει σε χώρο που έχει συγκεκριμένους ήχους σε ένταση και … πλήθος.

Αυτό βέβαια που έχει σημασία, είναι ότι πραγματικά μπορούν να απομονώσουν πλήρως τον ιδιοκτήτη τους από τον χώρο γύρω τους.

Όμως η δυνατότητα τους αυτή είναι… επιλογή, και προσφέρουν προφανώς πολλές ακόμα χρήσιμες επιλογές. Η μια από αυτές είναι το να μπορούν να αναγνωρίσουν συγκεκριμένους ήχους όπως η ανθρώπινη φωνή, και να επιτρέψουν να.. περάσουν από τα ακουστικά.

Η δυνατότητα αυτή δεν είναι απαραίτητα κάτι νέο, όμως ο τρόπος που λειτουργεί είναι σχεδόν μοναδικός. Τα Buds2 Pro μπορούν αυτόματα να αναγνωρίσουν πότε μας μιλάει κάποιος ή πότε εμείς μιλάμε σε κάποιον.

Ενεργοποιούν λοιπόν προσωρινά την λειτουργία αντίληψης του χώρου γύρω μας, και στην συνέχεια την απενεργοποιούν όταν σταματήσει η ομιλία. Το πόσο «ευαίσθητα» θέλουμε να είναι και το πόσο γρήγορα θέλουμε να επιστρέψουν στην κανονική τους λειτουργία είναι μάλιστα κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί από την εφαρμογή.

Το εντυπωσιακό αλλά όχι χρήσιμο 360 audio.

Τα Buds2 Pro έχουν μια σίγουρα εντυπωσιακή και ενδιαφέρουσα δυνατότητα, που παρόλα αυτά είναι περισσότερο αυτό, και λιγότερο πρακτικά χρήσιμη.

Αν είναι συνδεδεμένα σε Samsung Smartphone, μπορούν να αναγνωρίσουν την… κίνηση του κεφαλιού μας, και να προσπαθήσουν να εξομοιώσουν μια ηχτική εμπειρία που αλλάζει.

Αν έχουμε μπροστά μας το τηλέφωνο μας, και παρακολοθούμε ένα βίντεο, τα ακουστικά αλλάζουν την ένταση αν στρίψουμε το κεφάλι μας, προκειμένου να έχουμε την αίσθηση ότι ο ήχος συνεχίζει να έρχεται από μπροστά μας.

Τεχνικά είναι ενδιαφέρον το ότι μπορεί η εταιρεία να υλοποιήσει μια δυνατότητα αυτού του είδους, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Η απόδοση της μπαταρίας τους.

Κάθε ένα από τα Buds2 Pro έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία που σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να τα διατηρήσει ενεργά για έως και 5 ώρες. Όπως πάντα ο χρόνος αυτός είναι το «ιδανικό» αποτέλεσμα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αφορά την αναπαραγωγή ήχου, και όχι τις κλήσεις φωνής. Αυτό έχει σημασία, αφού στην δεύτερη περίπτωση το ακουστικό εκπέμπει την φωνή μας πίσω στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα να έχει προφανώς αυξημένη κατανάλωση ενέργειας.

Όμως οι 5 αυτές ώρες αναπαραγωγής είναι το μέγιστο αποτέλσμα με την ένταση του ήχου λίγο πάνω από το μισό, και με την ακύρωση θορύβων απενεργοποιημένη.

Μάλιστα, η έξυπνη μετάβαση στην λειτουργία «αντίληψης» του χώρου γύρω μας, και το πόσο συχνά ενεργοποιείται, προφανώς έχει και αυτή επιπλέον απαίτηση σε ενέργεια.

Όλα αυτά όμως, θα μπορούσαν να είναι σημαντικές … λεπτομέρειες, αν τα Buds2 Pro δεν είχαν καλή απόδοση από την μπαταρία τους, ακόμα και με όλες τις δυνατότητες που έχουν να χρησιμοποιούνται από τον ιδιοκτήτη τους.

Με λογική ένταση ήχου λοιπόν, με το ANC ενεργό και συνδεδεμένα τουλάχιστον σε τηλέφωνο της εταιρείας, τα Buds2 Pro προσφέρουν και πάλι ένα χρόνο λειτουργίας κοντά στις 4 ώρες.

Επειδή η ενεργή ακύρωση θορύβου προφανώς προσαρμόζει την απόδοση της στις απαιτήσεις του χώρου που βρισκόμαστε, ο χρόνος αυτός μπορεί να μειωθεί λίγο ακόμα σε περιβάλλον με έντονο θόρυβο.

Περισσότερο χρήσιμο είναι παρόλα αυτά το ότι τα ακουστικά φορτίζουν σχετικά γρήγορα στη θήκη τους. Άλλωστε είναι μάλλον σπάνιο να τα έχει κανείς συνεχώς στα αυτιά του για 4 ώρες προκειμένου να διαπιστώσει ότι τελείωσε όντως η μπαταρία τους. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η θήκη φορτίζει τα ακουστικά κάθε φορά που τα επιστρέφουμε σε αυτή, με αποτέλεσμα μονίμως να έχουν όση μπαταρία θα χρειαστούμε.

Τελικά

Τα Buds2 Pro δεν είναι ένα ιδιαίτερα οικονομικό ζευγάρι ασύρματων ακουστικών. Μάλιστα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι στο άνω άκρο του τι μπορεί να πληρώσει κάποιος για ακουστικά αυτού του είδους.

Όμως η Samsung έχει φροντίσει ώστε να προσφέρουν όλα όσα… πρέπει για να δικαιολογήσουν το κόστους τους. Αυτό είναι περισσότερο «αλήθεια» σε σύγκριση με τα Buds2 της ίδιας της εταιρείας, και ίσως λιγότερο σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους.

Κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως το Bluetooth LE codec και το πρότυπο 5.3 είναι χρήσιμα σε πολύ συγκεκριμένο και περιορισμένο αριθμό συσκευών που μπορούμε να τα συνδέσουμε για να έχουν ρεαλιστικά σημασία.

Παρόλα αυτά, παραμένουν ένα ιδιαίτερα καλά σχεδιασμένο, ακόμα περισσότερο ικανό, ζευγάρι ασύρματων ακουστικών. Μάλιστα σε μια κατηγορία τιμής που δεν είναι «εύκολη» με τον ανταγωνισμό που έχουν τα Buds2 Pro σε αυτή, και καταφέρουν να ξεχωρίσου. Σίγουρα πολύ περισσότερο από τον προκάτοχο τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

1 σχολιο

Γιωργος 26/05/2023 - 21:55

Δυνατος οπως παντα…αξιζει η μεταβαση απο τα πολυ ανετα buds live που εχω?τα buds 2 αξιζουν σε σχεση με τα live και αν εχουν μεγαλη διαφορα με τα buds 2 pro?τα χρησιμοποιω πολυ για μουσικη και περπατημα…εχω στην κατοχη μου τα s23 plus και s22 plus…

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights