Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Nova 10 Pro Review: Στο άνω άκρο της κατηγορίας του.

HUAWEI Nova 10 Pro Review: Στο άνω άκρο της κατηγορίας του.

απο Kostas Gliatiotis

Η μεσαία κατηγορία τιμής, είναι λίγο «δύσκολο» να διακρίνει κανείς μέχρι που ακριβώς… φτάνει. Παρόλα αυτά, στο άνω άκρο αυτής, είτε με κριτήριο την τιμή, είτε με κριτήριο το σύνολο πολυτέλειας, χαρακτηριστικών και … χαρακτήρα, ένα Smartphone πρέπει να ξεχωρίζει για να μπορεί να δικαιολογήσει ότι ανήκει σε αυτή. Για την HUAWEI, το να ξεχωρίσει ένα Smartphone της στην κατηγορία τιμής που ανήκει είναι σχεδόν πάντα σχετικά εύκολο, και το ίδιο ισχύει κια για το νέο Nova 10 Pro.

To “Pro” στην ονομασία του δηλώνει ότι είναι η πιο… ικανή από τις δύο εκδόσεις του νεότερου μοντέλου της εταιρείας, και το Nova 10 θα ακολουθήσει σύντομα στο δικό του αναλυτικό Review. Το Nova 10 Pro λοιπόν, είναι πολυτελές, ικανό και με μια κάμερα που ξεχωρίζει με χαρακτηριστική άνεση για την κατηγορία τιμής της και όχι μόνο. Προφανώς και δεν είναι ένα ιδιαίτερα οικονομικό Smartphone, όμως δεν προσπαθεί να είναι αφού δείχνει ξεκάθαρα γιατί δικαιολογεί τα χρήματα που κοστίζει.

Σχεδιασμός.

Η HUAWEI είναι η μοναδική ίσως εταιρεία, που έχει έναν «μοναδικό» τρόπο να σχεδιάζει τα Smartphones της συνδυάζοντας την πολυτέλεια που περιμένει κανείς, και έναν «χαρακτήρα» που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Η προσοχή που δίνει στην λεπτομέρεια, στην συναρμολόγηση και φυσικά στα υλικά κατασκευής είναι πάντα ξεχωριστή και ακομα περισσότερο στην κατηγορία τιμής του Nova 10 Pro που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη.

To μέγεθος του μάλιστα, είναι ασυνήθιστα «περιορισμένο» αν κρίνει κανείς το μέγεθος που έχει η οθονη στις 6.78 ίντσες. Όμως το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι σημαντικά μικρότερο ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές. Αυτό κάνει την αίσθηση που δίνει στο χέρι ακόμα πιο ευχάριστη, ειδικά σε συνδυασμό με το λογικό και όχι ιδιαίτερα μεγάλο βάρος του.

Το ασημί χρώμα του Nova 10 Pro που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή του, τονίζει και την ματ επιφάνεια στο πίσω μέρος του, που όπως πάντα είναι προτιμότερη εκτός της πολυτέλειας και επειδή δεν αποτυπώνει ιδιαίτερα τις δαχτυλιές. Η επίχρυση γραμματοσειρά στο λογότυπο Nova, είναι ίσως λίγο … υπερβολική για κάποιους, όχι όμως … αταίριαστη με τον χαρακτήρα του Smartphone.

Το ίδιο ισχύει και για το πλαίσιο των τριων καμερών του, που εκτός της λεπτομέρειας αυτής, τονίζει και το πως η βασική από αυτές είναι ιδιαίτερα ικανή και αυτή στην οποία δίνει έμφαση το Nova 10 Pro.

Τα πάντα εύκολα και γρήγορα !

Η HUAWEI αναπτύσσει εδώ και χρόνια πλέον, το δικό της οικοσύστημα και κατάστημα εφαρμογών, με την ασφάλεια και τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές, είναι σωστά σχεδιασμένες για να λειτουργούν αποδοτικά στο Smartphone μας. Το HUAWEI App Gallery εμπλουτίζεται συνεχώς με εφαρμογές, σε παγκόσμιο αλλά και Ελληνικό επίπεδο. Σε αυτές, περιλαμβάνονται και οι εφαρμογές για κάθε μεγάλη Ελληνική τράπεζα, με την δυνατότητα μάλιστα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, στις τράπεζες που αυτό υποστηρίζεται μέσα από την εφαρμογή τους.

 

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εύκολη και απλή λύση του G Space για όσους αναζητούν συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν υπάρχει τρόπος να την… βρουν αλλού. Η εφαρμογή του G Space που επίσης μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς στο HUAWEI App Gallery, δημιουργεί έναν δεύτερο “εικονικό” χώρο μέσα στο Smartphone μας, και σε αυτόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το google account μας και να έχουμε πρόσβαση στο Play Store και όλες τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε.

Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στο μενού του HUAWEI Smartphone μας για κάθε μια από τις εφαρμογές που θα εγκαταστήσουμε στο GSpace ώστε να έχουμε άμεσα και εύκολα πρόσβαση σε αυτές.

Τέλος, το Petal Search, η μηχανή αναζήτησης που έχει αναπτύξει η HUAWEI μας προσφέρει μια ακόμα πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Αναζητά εύκολα και γρήγορα, μέσα από ένα σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν (ακόμα) στο HUAWEI App Gallery. Μάλιστα, γνωρίζει ποιες θα εγκαταστήσουμε στο HUAWEI Smartphone μας, και φροντίζει να μας ενημερώσει για ποιες από αυτές υπάρχει νεότερη έκδοση ώστε να μας κατευθύνει για να τις αναβαθμίσουμε.

Οθόνη.

Η οθόνη του Nova 10 Pro έχει όπως ήδη αναφέραμε, διαγώνιο 6.78 ιντσών. Είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο αλλά ακριβώς επειδή το πλαίσιο γύρω της είναι περιορισμένο σημαντικά, αυτό δεν το κάνει πιο «δύσκολο» στην καθημερινή χρήση.

Είναι προφανώς ένα OLED Panel, και μάλιστα με υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο, στα 2652×1200 pixels. Αυτό της δίνει μια επιπλέον λεπτομέρεια απεικόνισης, που είναι πάντα καλοδεχούμενη. Είναι όμως και τεχνικά αυτό που περιμένει κανείς, με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, που προσαρμόζεται ανάλογα με την εφαρμογή και το τι κάνουμε με το Nova 10 Pro. Έρχεται με πιστοποίηση για προβολή HDR περιεχομένου, και είναι ένα Panel με 10-bit χρωματικό εύρος που παραμένει κάτι «σπάνιο» σε αυτή την κατηγορία.

Έχει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο, και εδώ η HUAWEI συνεχίζει (αναμενόμενα) την πολύ καλή παράδοση που έχει σε αισθητήρες που είναι ταυτόχρονα και αξιόπιστοι αλλά και άμεσοι στην λειτουργία τους.

Στην πράξη τώρα, η οθόνη του Nova 10 Pro έχει την χρωματική απόδοση που περιμένει κανείς, προκειμένου να είναι ευχάριστη στη χρήση. Στις ρυθμίσεις μπορεί να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε «ζωντανή» και «φυσική» απόδοση, προκειμένου να την φέρει εκεί που προτιμά. Η ακρίβεια αλλάζει σύμφωνα με το sRGB και το DCI-P3 χρωματικό «προφίλ» προκειμένου να είναι πιο ζωντανή όταν το θέλουμε χωρίς όμως να είναι υπερβολική και μη ρεαλιστική.

Η HUAWEI δεν έχει… ανάγκη να φωνάξει για τα επίπεδα φωτισμού της οθόνης του Nova 10 Pro, αυτό που φροντίζει είναι η φωτεινότητα αυτή να είναι στην πράξη αυτό που χρειάζεται. Έτσι η οθόνη του είναι ευανάγνωστη ακόμα και κάτω από το φως του ήλιου, που είναι και το ζητούμενο.

Κάμερες.

Δεν είναι «σπάνιο» να μπορεί να βρει κανείς συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής που να είναι αν μη τι άλλο ικανές στον τομέα της φωτογραφίας. Όμως η HUAWEI γνωρίζει πως να κάνει τις δικές της προτάσεις να ξεχωρίζουν. Και με τις τεχνικές ικανότητες της κάμερας τους, αλλά και με τον «χαρακτήρα» που έχουν οι φωτογραφίες.

Το Nova 10 Pro έχει μια βασική κάμερα των 50mp με έναν αισθητήρα με φυσικό μέγεθος 1/1.56”. Αυτό έχει πάντα τα πλεονεκτήματα του σε απόδοση σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Είναι όμως και ένας RYYB αισθητήρας που η εταιρεία πρώτη παρουσίασε, και απέδειξε την ικανότητα του να «βλέπει» ακόμα καλύτερα επίπεδα φωτισμού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φωτογραφίες που σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικά καλύτερες από το συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία.

Με λεπτομέρεια που ξεχωρίζει, με δυναμικό εύρος που δεν … περιμένει κανείς αρχικά και χρωματικά πάντα σωστές χωρίς υπερβολές. Ακόμα και με το ΑΙ Mode ενεργό, που αναγνωρίζει το αντικείμενο ή/και το πλάνο σαν σύνολο προκειμένου να τονίσει τα σημεία που χρειάζεται για μια πιο όμορφη φωτογραφία, ποτέ δεν το κάνει με τρόπο που να είναι υπερβολικός και να δημιουργεί μια μη ρεαλιστική φωτογραφία.

 

Είναι γεγονός ότι η βασική κάμερα του Nova 10 Pro θα μπορούσε να έχει μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της, κάτι που πλέον μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Είναι όμως γεγονός ότι εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα του φακού της προκειμένου να «λύσει» το πρόβλημα αυτό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επειδή μπορεί να δει σημαντικά καλύτερα επίπεδα φωτισμού, είναι πολύ απλό να επιλέξει πάντα ένα μικρότερο χρονικό διάστημα για τις συνεχόμενες λήψεις που βγάζει το Night mode. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πετύχει τα επίπεδα φωτισμού που θέλει, με τον RYYΒ αισθητήρα χωρίς να μας «ταλαιπωρήσει» στο πόσο σταθερό πρέπει να το κρατήσουμε.

Η δεύτερη κάμερα με τον υπερ ευρυγώνιο φακό, αρχικά δείχνει συνηθισμένη, με μια όμως σημαντική διαφορά. Έχει ονομαστική ανάλυση 8mp που παραμένει χαμηλότερη από το ιδανικό για φωτογραφίες με περισσότερη λεπτομέρεια λόγω του μεγαλύτερου πλάνου. Έχει όμως και Auto focus, που δυστυχώς συνεχίζει να απουσιάζει και από σημαντικά ακριβότερες συσκευές. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να αλλάζει το σημείο εστίασης, και προσφέρει επιπλέον ελευθερία.

Δίνει όμως και την δυνατότητα για Macro φωτογραφίες, με σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα σε σύγκριση με μια κάμερα που είναι σχεδιασμένη για αυτό το είδος φωτογραφίας αλλά με κατά κανόνα χαμηλότερη ανάλυση.

Επιδόσεις Hardware

Η HUAWEI συνεχίζει να περιορίζεται τεχνητά στο τι μπορεί να χρησιμοποιήσει σε Smartphones της, για λόγους που είναι βέβαιο πλέον ότι δεν είναι πραγματικοί όπως παρουσιάζονται. Το Nova 10 Pro έχει στο εσωτερικό του παρόλα αυτά, τον απόλυτα ικανό Snapdragon 778G επεξεργαστή της Qualcomm. Η απόδοση του είναι πλήρως ικανοποιητική για κάθε είδους καθημερινή χρήση, ειδικά σε συνδυασμό με τα 8GB RAM που έχει η έκδοση που έχουμε στα χέρια μας.

Το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας, έχει όπως πάντα τον σχεδιασμό και την «πρόβλεψη» να είναι και όμορφο σε εμφάνιση και ελαφρύ σε απαιτήσεις προκειμένου να μην δημιουργεί προβλήματα και καθυστερήσεις. Ρεαλιστικά, σε καθημερινή χρήση δεν υπάρχει κάποια εφαρμογή που να κάνει το Nova 10 Pro να ενοχληθεί και να δείξει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί όπως πρέπει.

Μπαταρία.

Η HUAWEI έχει μια παράδοση στον τομέα της μπαταρίας, να ξεπερνάει το συνηθισμένο με βάση από που…. περιμένει κανείς με την χωρητικότητα της. Έτσι το Nova 10 Pro έχει μια μπαταρία στις 4.500mAh στο εσωτερικό του, η οποία έχει απόδοση σημαντικά καλύτερη από κάθε άλλo Smartphone με αυτή τη χωρητικότητα ή και μεγαλύτερη μπαταρία στο εσωτερικό του.

Το Nova 10 Pro μπορεί να βγάλει με χαρακτηριστική άνεση μια ημέρα έντονης χρήσης, και στο τέλος αυτής να έχει ακόμα ένα 25% διαθέσιμο προκειμένου να κάνει τον ιδιοκτήτη του να νιωθεί «ασφαλής» μέχρι να το φορτίσει. Μπορεί όμως να πλησιάσει και τις δύο ημέρες πιο ήρεμης και λογικής χρήσης, που είναι επίσης.. χρήσιμο στο κοινό που απευθύνεται.

Η φόρτιση με 100W είναι απλά ένα επιπλέον… μπόνους αφού κάνει την διαδικασία εντυπωσιακά σύντομη ακόμα και σε σύγκριση με το συνηθισμένο των 66W σε σχεδόν όλα τα Smartphones της εταιρείας.

Συμπέρασμα.

Ένα Smartphone κρίνεται από το σύνολο όσων έχει να προσφέρει, και όχι επειδή ένα χαρακτηριστικό του δεν είναι αυτό που «περιμένει» κανείς στην κατηγορία του. Το Nova 10 Pro έχει μια ξεχωριστή σε ικανότητες κάμερα, μια εντυπωσιακή τεχνικά και σε πραγματική απόδοση οθόνη, και πολυτέλεια και σχεδιασμό που το κάνουν όσο Premium πρέπει να είναι στην κατηγορία αυτή.

Το ότι ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του δεν είναι αυτό που θα ήθελε κανείς, είναι λιγότερο σημαντικό σε ένα Smartphone που προσφέρει το σύνολο της απόδοσης που πρέπει να έχει με κάθε τρόπο και σε κάθε τομέα. Με αυτό σαν δεδομένο, αποτελεί και μια ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους αναζητούν κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε συνηθίσει ακόμα και σε αυτή την κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights