Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Nova 10 Review: Πολυτελές και φωτογραφικά ικανό

HUAWEI Nova 10 Review: Πολυτελές και φωτογραφικά ικανό

απο Kostas Gliatiotis

Ένα Smartphone στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής, πρέπει να συνδυάζει όλα τα «απαραίτητα» για να δικαιολογήσει την ύπαρξη του σε αυτή. Πρέπει να είναι πολυτελές, διαφορετικό σχεδιαστικά όσο αυτό είναι δυνατόν, προφανώς με μια αντίστοιχα κορυφαία οθόνη και φυσικά κάμερα.

Το HUAWEI Nova 10 όπως δηλώνει και η ονομασία του, είναι μια διαφορετική έκδοση από το Nova 10 Pro, με μια σημαντική διαφορά όμως. `Η εταιρεία δεν προσπαθεί να τα διαχωρίσει με τρόπο που να κάνει λιγότερο ενδιαφέρον το «απλό» Nova 10, και αυτό φαίνεται στο σύνολο όσων προσφέρει.

Σχεδιασμός.

Η HUAWEI πολύ σωστά θεωρεί ότι ένα Smartphone πρέπει να ξεχωρίζει με την εξωτερική του εμφάνιση. Στο Nova 10, αυτό είναι… πιο εύκολο στο γκρι χρώμα της συσκευής που μας παραχώρησε η εταιρεία για την δοκιμή της. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι και το λιγότερο «έντονο» μαύρο δεν έχει το δικό του ενδιαφέρον, για όσους αναζητούν μια πιο σοβαρή εμφάνιση.

Είναι όμως η προσοχή στην λεπτομέρεια που δίνει η εταιρεία, αυτό που κάνει το nova 10 να ξεχωρίζει. Το πως είναι συναρμολογημένο, το φινίρισμα του, μέχρι και η αίσθηση που αφήνει στο χέρι η πίσω επιφάνεια του. Σαν επιπλέον… μπόνους, το nova 10 είναι και ένα εντυπωσιακά λεπτό Smartphone, που είναι επίσης άμεσα αισθητό με καλό τρόπο πάντα, σε όποιον το κρατήσει στο χέρι του.

Μέχρι και ο τρόπος που η εταιρεία «τονίζει» την έμφαση που δίνει στον τομέα της φωτογραφίας το Nova 10, με το πλαίσιο γύρω από τις κάμερες του, είναι μια ακομα λεπτομέρεια που τονίζει τον διαφορετικό σχεδιασμό του. Εδώ, ίσως το επιχρυσωμένο πλαίσιο να είναι λιγο «υπερβολικό» για κάποιους, συνηθίζεται όμως πολύ πιο εύκολα από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Τα πάντα εύκολα και γρήγορα !

Η HUAWEI αναπτύσσει εδώ και χρόνια πλέον, το δικό της οικοσύστημα και κατάστημα εφαρμογών, με την ασφάλεια και τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν σε αυτό, είναι πάντα σωστά σχεδιασμένες για να λειτουργούν αποδοτικά στο Smartphone μας. Το HUAWEI App Gallery διαθέτει πλέον έναν εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό δημοφιλών εφαρμογών, σε παγκόσμιο αλλά και Ελληνικό επίπεδο. Σε αυτές, περιλαμβάνονται επίσημα πλέον και οι εφαρμογές για κάθε μεγάλη Ελληνική τράπεζα, με την δυνατότητα μάλιστα πραγματοποίησης ανέπαφων συναλλαγών, στις τράπεζες που αυτό υποστηρίζεται μέσα από την εφαρμογή τους.

Φυσικά, υπάρχει πάντα και η εύκολη και απλή λύση του G Space για όσους αναζητούν συγκεκριμένες εφαρμογές που δεν υπάρχει τρόπος να την… βρουν αλλού. Η εφαρμογή του G Space που επίσης μπορεί να βρει πολύ εύκολα κανείς στο HUAWEI App Gallery, δημιουργεί έναν δεύτερο “εικονικό” χώρο μέσα στο Smartphone μας, και σε αυτόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το google account μας και να έχουμε πρόσβαση στο Play Store και όλες τις εφαρμογές που χρειαζόμαστε.

Τέλος, το Petal Search, η μηχανή αναζήτησης που έχει αναπτύξει η HUAWEI μας προσφέρει μια ακόμα πολύ χρήσιμη δυνατότητα. Αναζητά εύκολα και γρήγορα, μέσα από ένα σωστά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, τις εφαρμογές που δεν υπάρχουν (ακόμα) στο HUAWEI App Gallery. Μάλιστα, γνωρίζει ποιες θα εγκαταστήσουμε στο HUAWEI Smartphone μας, και φροντίζει να μας ενημερώσει για ποιες από αυτές υπάρχει νεότερη έκδοση ώστε να μας κατευθύνει για να τις αναβαθμίσουμε.

Οθόνη

Η οθόνη του Nova 10 είναι ένας ακόμα τομέας στον οποίο ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του, και με περισσότερους από έναν τρόπους. Αρχικά, είναι ένα κυρτό OLED Panel, που ξεχωρίζει οπτικά και δίνει μια σαφώς πιο πολυτελή αίσθηση και «οπτική». Η HUAWEI μάλιστα έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι ικανή να κάνει τα τηλέφωνα της όσο «έξυπνα» χρειάζεται ώστε να αναγνωρίζουν σωστά πότε ακουμπά η παλάμη μας σε αυτό το κυρτό σημείο της οθόνης, και να μην δημιουργείται πρόβλημα στη χρήση από τυχαία… πατήματα.

Όμως και τεχνικά, η οθόνη του nova 10 είναι σαφώς καλύτερη από το συνηθισμένο, προσφέροντας όλα όσα την χαρακτηρίζουν σαν «κορυφαία». Έρχεται με 10-bit χρωματικό εύρος, για έως και 1 δισεκατομμύριο χρωματικές διαβαθμίσεις ανάλογα με το τι προβάλει, προφανώς με υποστήριξη του HDR10 αλλά και του HLG προτύπου για προβολή HDR περιεχομένου. Προσφέρει παρόλα αυτά και δύο διαφορετικές επιλογές για «ζωντανή» και πιο «φυσική» χρωματική απόδοση ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του Nova 10.

Ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 120Hz σαν μέγιστη τιμή, όμως προσαρμόζεται ανάλογα με την εφαρμογή και το τι κάνουμε με το Nova 10. Μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 60,90 και 120Hz, και ρεαλιστικά αυτό είναι το εύρος προσαρμογής που έχει σημασία χωρίς να προσπαθεί να είναι «εμπορικά» εντυπωσιακό με ένα μεγαλύτερο εύρος που δεν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά σε κατανάλωση ενέργειας.

Τέλος, η οθόνη του Nova 10 έχει ενσωματωμένο και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων, που συνεχίζει και εδώ την ιδιαίτερα καλή παράδοση της εταιρείας. Είναι πάντα αξιόπιστος στο να διαβάσει το αποτύπωμα μας με την πρώτη προσπάθεια και όσο γρήγορος… χρειάζεται ώστε να ξεκλειδώνει αφού έχει βεβαιωθεί ότι αναγνώρισε το αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του Nova 10.

Κάμερες.

Το Nova 10 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι η εμπειρία της HUAWEI στον τομέα της φωτογραφίας, μπορεί να μεταφερθεί και σε αυτή την κατηγορία τιμής. Το smartphone έχει μια βασική κάμερα που χρησιμοποιεί έναν RYYB αισθητήρα, με σημαντικά καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν την λεπτομέρεια που επιτρέπει η ονομαστική ανάλυση των 50mp, ακόμα και σε «δύσκολα» σημεία όπως δέντρα και περιοχές με πολύπλοκα αντικείμενα και σχέδια. Το δυναμικό εύρος είναι αντίστοιχα υψηλό, και οι φωτογραφίες έχουν πάντα μια σωστή ισορροπία ανάμεσα σε έντονα χρώματα που τονίζουν αυτό που φωτογραφίζουμε χωρίς όμως να γίνεται το αποτέλεσμα μη ρεαλιστικό.

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας όμως ξεχωρίζει στις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εκεί η RYYB διάταξη του, με τη σωστή και αποδοτική λειτουργία του Night mode συνδυάζονται «αρμονικά» για φωτογραφίες που είναι σημαντικά καλύτερες από αυτό που περιμένει κανείς αρχικά.

Μάλιστα, το Nova 10 εκμεταλλεύεται σωστά την ικανότητα της κάμερας του να «βγάζει» ταυτόχρονα διαφορετικές λήψεις σε επίπεδα φωτισμού, και περιορίζει χρονικά το Night mode σε χρόνο που κάνει εύκολη τη χρήση του χωρίς να προσπαθούμε να το κρατήσουμε σταθερό.

Η δεύτερη κάμερα τώρα, αρχικά δείχνει λιγότερο … χρήσιμη. Έχει έναν Ultra wide φακό με μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Η ονομαστική της ανάλυση στα 8mp παραμένει χαμηλότερη από το ιδανικό για φωτογραφίες αυτού του είδους, όμως η συγκεκριμένη κάμερα στο Νοva 10 έρχεται με ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Έχει auto focus, μια δυνατότητα που δυστυχώς σπανίζει ακόμα και σε σημαντικά ακριβότερες συσκευές άλλων εταιρειών. Αυτό επιτρέπει στην κάμερα και να εστιάζει πάντα σωστά εκεί που θέλουμε για να βγάλουμε μια φωτογραφία, αλλά και της δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει σαν macro κάμερα για φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση.

Το αποτέλεσμα είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, φωτογραφίες κοντά στο άνω άκρο του τι μπορεί να πετύχει ένας αισθητήρας με αυτή την ονομαστική ανάλυση. Ακόμα και αν ξεχωρίζουν από αυτές της βασικής κάμερας, το φαινόμενο είναι λίγότερο έντονο από το συνηθισμένο.

Επιδόσεις Hardware.

Το Νοva 10 θα μπορούσε να πει κανείς ότι «περιορίζεται» και αυτό από το σύνολο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια πλέον στην εταιρεία, προφανώς μέχρι και σήμερα όσο άδικα όσο και την πρώτη ημέρα. Αυτό αφορά κυρίως την απουσία του 5G από τον Snapdragon 778G επεξεργαστή στο εσωτερικό του, και λιγότερο την απόδοση του συνολικά.

 

Ο επεξεργαστής αυτός, παραμένει μέχρι και σήμερα σημαντικά πιο αποδοτικός από ότι θα περίμενε κανείς μετά την παρουσίαση του, και έχει «αποδείξει» στο εσωτερικό πολλών διαφορετικών συσκευών το τι μπορεί να προσφέρει. Σε συνδυασμό με το όπως πάντα σωστά σχεδιασμένο και χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις EMUI 12 γραφικό περιβάλλον της HUAWEI, η καθημερινή χρήση του Nova 10 είναι απλά απροβλημάτιστη.

Η βασική του έκδοση έχει και 8GB RAM που παραμένει αυτό που χρειάζεται κανείς για όλες και όσες εφαρμογές θέλει να χρησιμοποιήσει. Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε ότι χρειάστει και ζητήσει από το Nova 10, με προφανή εξαίρεση εφαρμογές που δεν είναι εξ αρχής σχεδιασμένες για συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής.

Μπαταρία.

Προκειμένου να είναι τόσο εντυπωσιακά λεπτό, το Nova 10 «περιορίζει» ονομαστικά τουλάχιστον την χωρητικότητα της μπαταρίας στο εσωτερικό του, όχι όμως της απόδοσης της. Σε πολλά άλλα Smartphones, μια μπαταρία με χωρητικότητα 4.000mAh θα μπορούσε να αποτελεί… πρόβλημα με την διάρκεια της.

Η HUAWEI όμως είναι η εταιρεία που… έμαθε πρώτη στον ανταγωνισμό της την χρησιμότητα της έξυπνης και σωστής διαχείρισης που μπορεί να κάνει το λειτουργικό σύστημα. Το Nova 10 λοιπόν αναγνωρίζει σωστά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιεί ο ιδιοκτήτης του και ποιες πρέπει να περιορίζει ώστε να μην εκτελούνται άσκοπα και ειδικά όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Προφανώς και όλα αυτά δεν μπορούν να κάνουν… μαγικά, όμως επιτρέπουν στην συγκεκριμένη μπαταρία να προσφέρει χρόνους λειτουργίας που είναι άκρως ικανοποιητικοί. Το nova 10 δεν πρόκειται να αφήσει από μπαταρία τον ιδιοκτήτη του όσο ακόμα το χρειάζεται μέσα στην ημέρα, και πάντα θα φτάνει στο τέλος αυτής με ένα ποσοστό που είναι αρκετό σαν περιθώριο ασφαλείας.

Είναι όμως η… άνεση με την οποία φροντίζει ώστε να μην «χάνει» την φόρτιση της άσκοπα ειδικά σε κατάσταση αναμονής, αυτή που το κάνει πιο αποδοτικό.

Συμπέρασμα.

Το Nova 10 είναι ένα Smartphone σχεδιασμένο εξ αρχής για να ξεχωρίζει. Με την εμφάνιση του, την πολυτέλεια που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένη ακόμα και στην κατηγορία τιμής του, την οθόνη του και φυσικά την κάμερα του.

Όλα αυτά τα πετυχαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και μάλιστα θυμίζει συνεχώς τι μπορεί να κάνει η HUAWEI ακόμα και όταν προσπαθούν να την περιορίσουν. Το σύνολο είναι ένα Smartphone που κάνει αυτό που «πρέπει». Να είναι ευχάριστο στο χέρι του ιδιοκτήτη του, ικανό να ανταπεξέλθει σε ότι αυτός του ζητήσει και να το κάνει μονίμως με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι τέλος και η καλύτερη απόδειξη ότι δεν πρέπει να είναι «παράλογα» ακριβό για να τα προσφέρει όλα αυτά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights