Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Γιατι 200mp?? Xiaomi 12T Pro Camera review

Γιατι 200mp?? Xiaomi 12T Pro Camera review

απο Kostas Gliatiotis

To Xiaomi 12T Pro είναι το πρώτο Smartphone της εταιρείας, με κάμερα ονομαστικής ανάλυσης 200mp και αυτό είναι ένα εξαντλητικά αναλυτικό camera review. Ο Samsung HP1 αισθητήρας με την συγκεκριμένη ανάλυση, έχει ενδιαφέρον τεχνικά για τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να βγάλει φωτογραφία ανάλογα με τις συνθήκες. Στο Xiaomi 12T Pro, συνδυάζεται και με τον ικανότατο να “διαχειριστεί” την συγκεκριμένη κάμερα, Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm.

Η βασική κάμερα έχει την δυνατότητα να βγάλει φωτογραφίες στα 12.5mp που είναι και το βασικό “mode” λειτουργίας της, συνδυάζοντας… 16 γειτονικά pixel από τον αισθητήρα σε ένα που αποθηκεύεται στην τελική φωτογραφία. Με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεται θεωρητικά και πρακτικά όσο το δυνατόν καλύτερα και το μεγάλο φυσικό μέγεθος του συγκεκριμένου αισθητήρα, ο οποίος έχει και μηχανική σταθεροποίηση στον φακό του, κάτι που από μόνο του είναι τεχνικά πιο “δύσκολο” σε αυτό το μέγεθος.

Μπορεί όμως να λειτουργήσει και με δύο διαφορετικούς ακόμα τρόπους. Μπορεί να βγάλει φωτογραφίες στα 50mp χρησιμοποιώντας και πάλι την τεχνική του Pixel Binning με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις οι φωτογραφίες αυτές να έιναι καλύτερες από το συνηθισμένο.

Τέλος, έστω και λίγο… κρυμένο υπάρχει και ξεχωριστό mode για λήψη φωτογραφιών στην πλήρη ονομαστική ανάλυση του αισθητήρα στα 200mp. Το Xiaomi 12T Pro ενημερώνει τον ιδιοκτήτη του ότι αυτό είναι “αποδοτικό” μόνο σε συνθήκες ιδιαίτερα καλού φωτισμού, όπου και η τελική φωτογραφία έχει αν μη τι άλλο εντυπωσιακά επίπεδα λεπτομέρειας και ένα μεγάλο μέγεθος για το τελικό αρχείο.

Δυστυχώς, στο πίσω μέρος του Xiaomi 12T Pro, εκτός της εντυπωσιακής τεχνικά και όχι μόνο βασικής του κάμερας, υπάρχουν δύο ακόμα οι οποίες έχουν σημαντικά διαφορετική απόδοση και δυστυχώς όχι προς το καλύτερο. Η Ultra wide κάμερα, με το παραδοσιακά μεγαλύτερο “πλάνο” σε κάθε φωτογραφία, έχει ονομαστική ανάλυση 8mp μόλις, και ταιριάζει περισσότερο σε τηλέφωνα σημαντικά χαμηλότερης κατηγορίας τιμής. Η απόδοση της παρόλα αυτά είναι όσο το δυνατόν πιο ικανοποιητική με δεδομένους τους περιορισμούς του συγκεκριμένου αισθητήρα.

Η τρίτη και τελευταία κάμερα υπάρχει περισσότερο απλά για να… υπάρχει. Είναι μια macro κάμερα για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Όμως χρησιμοποιεί έναν αισθητηρα των 2mp μόλις και μάλιστα χωρίς auto focus, κάτι που περιορίζει σημαντικά και εδώ το πως μπορεί να χρησιμοποιηεθί μόνο σε συγκεκριμένη απόσταση 4 εκατοστών από αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights