Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ στα 200mp !! Xiaomi 12T Pro vs Motorola Edge 30 Ultra

ΚΟΝΤΡΑ στα 200mp !! Xiaomi 12T Pro vs Motorola Edge 30 Ultra

απο Kostas Gliatiotis

To Xiaomi 12T Pro και το Motorola Edge 30 Ultra είναι τα δύο μέχρι στιγμής τουλάχιστον, μοναδικά Smartphones που χρησιμοποιούν τον Samsung HP1 αισθητήρα των 200mp για την βασική τους κάμερα. Μάλιστα στη χώρα μας έχουν και ακριβώς την ίδια τιμή πώλησης, παρότι είναι σημαντικά διαφορετικά μεταξύ τους σε αρκετούς τομείς. Η έκδοση των 256GB διαθέσιμου χώρου και 12GB RAM κοστίζει 899 ευρώ αντίστοιχα για κάθε ένα από τα δύο Smartphones.

Παρότι έχουν μεταξύ τους πολλές ακόμα διαφορές, το συγκεκριμένο βίντεο εστιάζει στην κάμερα αυτή, και είναι ουσιαστικά ένα… camera test. Το Edge 30 Ultra εκτός από την βασική του κάμερα των 200ΜΡ που “μοιράζεται” με το Xiaomi 12T Pro έχει δύο ακόμα σημαντικά πιο ικανές κάμερες στο πίσω μέρος του. Η μια από αυτές, με τον Ultra wide φακό, χρησιμοποιεί τον Samsung JN1 αισθητήρα των 50mp και διαθέτει και aut;o focus, εκτός των άλλων όπως πάντα και για macro φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Η τρίτη του κάμερα έχει 2Χ οπτικό ζουμ, και πιο “λογική” ανάλυση στα 12ΜΡ. Το Xiaomi 12T prο έχει και αυτό αναμενόμενα μια Ultra wide κάμερα, που όμως δεν “ταιριάζει” στην κατηγορία τιμής του, με έναν αισθητήρα των 8mp και μια macro κάμερα των 2 μόλις megapixel.

Θεωρητικά και πρακτικά, τα δύο Smartphones έχουν στο εσωτερικό τους και ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή, τον Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm. Αυτό σημαίνει ότι σε επίπεδο Hardware το ISP έχει ακριβώς τις ίδιες δυνατότητες επεξεργασίας των δεδομένων από την βασική κάμερα και όχι μόνο. Οι διαφορές λοιπόν στο τελικό αποτέλεσμα, είναι ανάλογες της επεξεργασίας που κάνει σε επίπεδο λογισμικού το κάθε Smartphone ανάλογα με τις… ικανότητες της κάθε εταιρείας σε αυτόν τον τομέα.

Παρότι ο Samsung HP1 είναι σχεδιασμένος να λειτουργεί με την τεχνική του Pixel binning και να συνδυάζει… 16 γειτονικά pixel σε ένα που αποθηκεύεται στη φωτογραφία, έχει την ικανότητα να λειτουργήσει και στην πλήρη ονομαστική του ανάλυση. Την δυνατότητα αυτή την προσφέρει και το Motorola Edge 30 Ultra και το Xiaomi 12T Pro, με λίγο διαφορετικό τρόπο αν μη τι άλλο στο πόσο “γρήγορα” μπορεί το καθένα να βγάλει φωτογραφία σε αυτή την υψηλή και μάλλον υπερβολική ανάλυση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights