Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ULTRA ΚΟΝΤΡΑ: Samsung Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12S Ultra

ULTRA ΚΟΝΤΡΑ: Samsung Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12S Ultra

απο Kostas Gliatiotis

amsung Galaxy S22 Ultra vs Xiaomi 12S Ultra, σε ένα συγκριτικό φωτογραφίας. Το κάθε Smartphone είναι η αντίστοιχα καλύτερη φωτογραφικά και όχι μόνο πρόταση της κάθε εταιρίας, και στο συγκεκριμένο βίντεο βλέπουμε με το συνηθισμένο blind camera test, τι φωτογραφίες μπορεί να βγάλει το καθένα.

Η Xiaomi έχει συνεργαστεί με την Leica για την δημιουργία του 12S Ultra, και είναι ταυτόχρονα και το πρώτο Smartphone του οποίου η βασική κάμερα χρησιμοποιεί τον IMX989 αισθητήρα της Sony με φυσικό μέγεθος μιας ίντσας. Το Samsung Galaxy S22 Ultra ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, είναι ένα κορυφαίο φωτογραφικά Smartphone που προσφέρει και διαφορετικές επιλογές για φωτογραφίες με zoom. H δική του βασική κάμερα, χρησιμοποιεί τον HM3 που κατασκευάζει η ίδια η Samsung και που μέχρι και σήμερα διατηρεί αποκλειστικά για τα δικά της premium smartphones.

Η δεύτερη και τελευταία κάμερα που είναι “κοινή” ανάμεσα στα δύο Smartphones, είναι αυτή με τον Ultra wide φακό. Για το Xiaomi 12S Ultra, η κάμερα αυτή χρησιμοποιεί τον IMX586 αισθητήρα της Sony με ονομαστική ανάλυση 48ΜΡ που είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο για μια κάμερα αυτού του είδους. Το Galaxy S22 Ultra χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα των 12ΜΡ για την δική του αντίστοιχη κάμερα, ο οποίος είναι μεγάλος σε φυσικό μέγεθος, για τα δεδομένα μιας κάμερας αυτου του ειδους. Η Ultra wide κάμερα και στα δύο τηλέφωνα έχει auto focus κάτι που όπως πάντα, της δίνει τη δυνατότητα να βγάλει και macro φωτογραφίες από πολύ μικρή απόσταση.

Στον τομέα του zoom οι δύο συσκευές είναι αρκετά διαφορετικές. Το Xiaomi 12S Ultra έχει μια “μόνο” κάμερα αυτου του είδους, με περισκοπικό φακό, που φέρνει οπτικά πέντε φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Χρησιμοποιεί και αυτή τον ίδιο ΙΜΧ586 αισθητήρα της Sony, ενώ φυσικά έχει μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της. Το Galaxy S22 Ultra έχει δύο διαφορετικές κάμερες με zoom.

Η μια από αυτές μπορεί να φέρει τρεις φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε να φωτογραφίσουμε και η δεύτερη έχει έναν περισκοπικό φακό που μπορεί να φέρει 10 φορές πιο κοντά αυτό που θέλουμε. Η ονομαστική ανάλυση είναι στα 10ΜΡ και για τις δύο αυτές κάμερες, και υπάρχει μηχανική σταθεροποίηση και εδώ, στον φακό της κάθε μιας.

Προκειμένου να είναι πιο “δίκαιη” η σύγκριση λοιπόν, περιλαμβάνει φωτογραφίες με 3Χ zoom που γίνεται οπτικά στο Galaxy S22 Ultra και ψηφιακά στο xiaomi 12S Ultra. Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες με 5Χ οπτικό zoom είναι αντίστοιχα με οπτικό zoom στο τηλέφωνο της Xiaomi και με ψηφιακό zoom σε αυτό της Samsung. Τέλος, στο 10Χ zoom υπάρχει οπτική μεγένθυση από το Galaxy S22 Ultra και ψηφιακά από το 12S Ultra, με το δεύτερο όμως να εκμεταλλεύεται σωστά την υψηλότερη ανάλυση της δικής του περισκοπικής κάμερας.

 

Εδώ πρέπει παρόλα αυτά να αναφέρουμε ότι παρότι το Xiaomi 12S Ultra είναι εντυπωσιακό φωτογραφικά, δυστυχώς παραμένει διαθέσιμο αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Αντίστοιχα ενδιαφέρον είναι όμως ότι ακόμα και σχεδόν ένα χρόνο πλέον μετά την κυκλοφορία του στην αγορά, το Galaxy S22 Ultra είναι ένα κορυφαίο φωτογραφικά Smartphone με τη σειρά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights