Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Poco M5 Review: H πιο οικονομική λύση

Poco M5 Review: H πιο οικονομική λύση

απο Kostas Gliatiotis

Η Poco σαν εταιρεία, «οφείλει» την ύπαρξη της στην ανάγκη της Xiaomi να δημιουργήσει ακόμα πιο οικονομικές συσκευές, χωρίς παραχωρήσεις που να έχουν σημασία σε καθημερινή χρήση. Με την πάροδο του χρόνου, η εταιρεία έγινε σχεδόν ανεξάρτητη, και σε μεγάλο βαθμό έχει πλέον τη δική της σειρά προϊόντων, ακόμα και αν πολλά από αυτά βασίζονται σε κάποιο αντίστοιχο της «μητρικής» της εταιρείας.

Η σειρά Poco M, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, είναι αυτή που προσφέρει τις πιο οικονομικές προτάσεις της εταιρείας, σχεδιασμένες να καλύπτουν τις απαιτήσεις που έχει κανείς σε καθημερινή χρήση, με χαμηλό κόστος. Όμως δεν θυσιάζουν συνήθως κάτι σημαντικό για να το πετύχουν αυτό, τουλάχιστον για το κοινό στο οποίο απευθύνονται. Τα δύο μέχρι στιγμής νεότερα μοντέλα της σειράς, είναι το Poco M5s που έχουμε ήδη γνωρίσει, και το «απλό» Poco M5 που είναι και το αντικείμενο του συγκεκριμένου review.

Σχεδιασμός.

Η εταιρεία πάντα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο να ξεχωρίζουν οπτικά οι συσκευές της, με τρόπο που αν όχι ασυνήθιστος είναι τουλάχιστον διαφορετικός από τον συνηθισμένο. Το μεγάλο πλαίσιο γύρω από τις κάμερες στο πίσω μέρος, είναι η «συνηθισμένη» λύση της εταιρείας για να το πετύχει αυτό, και το Poco M5 δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό, όπως το ακριβότερο (τυπικά) μοντέλο της νέας σειράς.

Εδώ η εταιρεία, έχει περιορίσει μέχρι ένα σημείο το πόσο … έντονο είναι το πλαίσιο αυτό, αν μη τι άλλο με ένα μικρότερης γραμματοσειράς λογότυπο που δηλώνει ξεκάθαρα ποιος έχει κατασκευάσει το Poco M5. Έχει και ένα πλαίσιο γύρω από κάθε κάμερα, που τονίζει όσο χρειάζεται κάθε μια από αυτές, χωρίς… υπερβολές.

Παραδοσιακά τώρα, τα περισσότερα μοντέλα της σειράς, είναι διαθέσιμα σε χρωματικούς συνδυασμούς που … τραβάνε την προσοχή, και το κίτρινο χρώμα του Poco M5 κάνει ακριβώς το ίδιο. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, είναι ότι το πλαστικό πίσω μέρος του Poco M5 έχει μια διαφορετική υφή που θυμίζει μια δερμάτινη επιφάνεια. Η υφή αυτή είναι διαφορετική από ακριβότερες συσκευές που προσπαθούν να πετύχουν το ίδιο φαινόμενο, καταφέρνει όμως να κάνει το Poco M5 διαφορετικό σε αίσθηση που είναι και ο σκοπός του.

Στο πρακτικό κομμάτι τέλος, το Poco M5 έχει υποδοχή ενσύρματων ακουστικών, που είναι πάντα καλοδεχούμενη στην κατηγορία αυτή και όχι μόνο. Ακόμα περισσότερο όταν συνδυάζεται με ενσωματωμένο ραδιόφωνο που παραμένει χρήσιμη σε ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού. Αντίστοιχα, και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που υπάρχει στο πλήκτρο ενεργοποίησης, δεν θεωρειται δυστυχώς δεδομένος σε αυτή την κατηγορία τιμής από όλες τις εταιρείες. Η λειτουργία του είναι μάλλον αποδεκτή απλά, όχι γιατί δεν αναγνωρίζει γρήγορα το αποτύπωμα μας, περισσότερο όμως επειδή το ίδιο το Poco M5 καθυστερεί λίγο περισσότερο από το ιδανικό να αναγνωρίσει το αποτύπωμα μας και να «ανάψει» την οθόνη του.

Οθόνη

Για το Poco M5 η εταιρεία έχει κάνει μια πολύ συγκεκριμένη επιλογή. Προκειμένου να διατηρήσει το κόστος του σε λογικά επίπεδα, έχει επιλέξει ένα LCD Panel, που παρόλα αυτά, προσπαθεί και πετυχαίνει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο τεχνικά. Στις 6.58 ίντσες είναι όσο μεγάλο «χρειάζεται» για άνετη χρήση, και έχει ονομαστική ανάλυση 2400×1080 pixels σε μια κατηγορία τιμής που καλώς ή κακώς ακόμα θεωρείται αποδεκτή μια 720Ρ οθόνη σε άλλες συσκευές.

Έχει και ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz που χωρίς να είναι … υπερβολικά υψηλός, προσφέρει αυτό που χρειάζεται. Την πιο ομαλή και οπτικά ευχάριστη παραγωγη του γραφικού περιβάλλοντος και την κύλιση γενικότερα σε αυτό που προβάλλλεται στην οθόνη του Poco M5.

Από εκεί και πέρα, είναι γεγονός ότι η οθόνη έχει τους περιορισμούς που θέτει η τεχνολογία της σε ότι αφορά την χρωματική απόδοση.

Οι γωνίες θέασης είναι όσο το δυνατόν καλύτερες μπορούν να είναι, αν και ρεαλιστικά παραμένει γεγονός ότι κανείς δεν χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του υπό γωνία που να είναι έντονη η χρωματική αλλοίωση και η μείωση της έντασης του φωτισμού.

Ο φωτισμός αυτός τέλος, είναι μάλλον ικανοποιητικός, πάντα για μια οθόνη αυτού του είδους, και ακόμα περισσότερο για αυτή την κατηγορία τιμής.

Σε εξωτερικό χώρο και κάτω από το φως του ήλιου, είναι κάπως περιορισμένος, χωρίς όμως να κάνει αδύνατον να δει κανείς, τι προβάλλει στην οθόνη του το Poco M5.

Κάμερες.

Προκειμένου να είναι ικανοποιητικό φωτογραφικά το Poco M5, η εταιρεία έχει επιλέξει την συνηθισμένη πλέον για την ίδια και όχι μόνο, βασική κάμερα των 50mp. Η απόδοση της είναι αυτή που περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα, αφού προφανώς διαφέρει από κάμερες με την ίδια ανάλυση σε ακριβότερες συσκευές.

Εδώ, το hardware στο εσωτερικό του Poco M5 έχει τους δικούς του περιορισμούς που αλλάζουν και καθορίζουν την απόδοση σε κάθε φωτογραφία. Το περιορισμένο δυναμικό εύρος είναι περισσότερο «ευθύνη» του hardware αυτού και όχι του ίδιου του αισθητήρα της κάμερας, δεν αλλάζει όμως απαραίτητα το τελικό αποτέλεσμα. Αντίστοιχα και η χρωματική απόδοση είναι λιγότερο έντονη, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα μειονέκτημα.

Το Poco M5 έχει δύο ακόμα κάμερες τυπικά στο πίσω μέρος του, οι οποίες παραδοσιακά υπάρχουν περισσότερο για εμπορικούς λόγους και για να είναι τρεις συνολικά. Η ανάλυση είναι στα 2ΜΡ για κάθε μια από αυτές, με την μια να έχει έναν macro φακό για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Η απόδοση της είναι δυστυχώς αναμενόμενα περιορισμένη, και οριακά δικαιολογεί την ύπαρξη της. Η Τρίτη και τελευταία κάμερα, υπάρχει θεωρητικά σαν αισθητήρας βάθους για φωτογραφίες πορτραίτου.

Επιδόσεις / hardware

Ο μοναδικός τομέας όπου το Poco M5 είναι απλά ικανοποιητικό ακόμα και για την χαμηλή τιμή του, είναι αυτός των επιδόσεων και των τεχνικών χαρακτηριστικών του. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Helio G99 επεξεργαστής της Mediatek. O τρόπος που «ονομάζει» η εταιρεία τους επεξεργαστές της, είναι το λιγότερο περίεργος, αφού θα περίμενε κανείς ότι o Helio G99 είναι ισχυρότερος από τον G95/G96 κάτι που όμως δεν ισχύει.

Εϊναι σχεδιασμένος για συσκευές χαμηλότερης κατηγορίας, και θεωρητικά για αυτή που ανήκει και το Poco M5. Υπάρχει όμως ακόμα δουλειά που πρέπει να γίνει σε επίπεδο λογισμικού προκειμένου το γραφικό περιβάλλον του τηλεφώνου να είναι άμεσο σε απόκριση, που δεν είναι πάντα στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Προφανώς και σε αυτή την κατηγορία τιμής, δεν περιμένει κανείς επιδόσεις που να ξεχωρίζουν, και το Poco M5 προσφέρει αυτό που πρέπει. Είναι ικανό να ανταπεξέλθει σε αυτά που είναι λογικό να του ζητήσει κανείς, υπάρχουν όμως συγκεκριμένες περιπτώσεις που εμφανίζονται κάποια μικρά «ανεξήγητα» κολλήματα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Η mali G57 κάρτα γραφικών στο εσωτερικό του Helio G99 με δύο μονάδες επεξεργασίας, είναι μάλλον σχετικά περιορισμένης απόδοσης. Στην πράξη, ακόμα και λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια, είναι απλά ικανοποιητικά σε απόδοση στο Poco M5, και αυτό δείχνει ότι προφανώς και το τηλέφωνο δεν είναι σχεδιασμένο για αυτούς που έχουν απαιτήσεις στον τομέα του Gaming.

Μπαταρία.

Αν μη τι άλλο, το περιορισμένης απόδοσης αλλά και κατανάλωσης αντίστοιχα hardware στο εσωτερικό του Poco M5 κάνουν… εύκολη την δουλειά της μπαταρίας του. Με χωρητικότητα 5.000mAh είναι όσο αποδοτική περιμένει κανείς από αυτόν τον συνδυασμό.

Το τηλέφωνο μπορεί εύκολα να βγάλει περισσότερο από δύο ημέρες κανονικής χρήσης, που είναι ίσως και το βασικό ζητούμενο στην κατηγορία του. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί από αυτούς δύσκολα θα έχουν «παράπονο» αφού πάντα στο τέλος της πρώτης ημέρας η μπαταρία θα έχει ικανοποιητικό ποσοστό ακόμα διαθέσιμο. Απλά θα είναι κάτω από 45-50% που είναι απαραίτητο για δεύτερη ημέρα παρόμοιας χρήσης.

Το Poco M5 φορτίζει με 18W που σαν ρυθμός είναι ικανοποιητικός για ένα οικονομικό τηλέφωνο σαν και αυτό. Προφανώς και χρειάζεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φορτίσει πλήρως την μεγάλη του μπαταρία, όμως αυτό είναι αποδεκτό και πάλι από τη στιγμή που συνήθως σε αυτή τη κατηγορία το συνηθισμένο είναι να … φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα τηλέφωνο.

Συμπέρασμα.

Το Poco M5 είναι το οικονομικότερο μοντέλο της νέας σειράς από την εταιρεία, και αυτό δεν έχει κανένα λόγο να το κρύψει. Είναι σχεδιασμένο για απλή καθημερινή χρήση, με μια τιμή πώλησης που το κάνει προσιτό από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Με αυτό σαν δεδομένο, προσφέρει όλα όσα πρέπει να θεωρεί κανείς λογικά στα χρήματα αυτά, και το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι εναλλακτικές στην ίδια κατηγορία τιμής, από τους περισσότερους ανταγωνιστές της Poco κάνουν ακόμα περισσότερες και πιο «σημαντικές» παραχωρήσεις για να πετύχουν το κόστος αυτό.

Σε μια κατηγορία λοιπόν, που το τι περισσότερο μπορεί να πάρει κανείς έχει ιδιαίτερη σημασία, το Poco M5 είναι ακριβώς αυτό που πρέπει προκειμένου να πετύχει τον στόχο του. Να είναι ελκυστικό για το αγοραστικό κοινό που απευθύνεται.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights