Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Sensemore Air review: Αλλάγή στη σωστή κατεύθυνση

Creative Sensemore Air review: Αλλάγή στη σωστή κατεύθυνση

απο Kostas Gliatiotis

Η εμπειρία που έχει η creative στον σχεδιασμό προϊόντων ήχου που δίνουν έμφαση στην ηχητική τους απόδοση είναι πλέον δεδομένη. Θα μπορούσε να πει κανείς παρόλά αυτά, ότι στην αγορά των ασύρματων ακουστικών τύπου «ψείρας» η εταιρεία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ήθελε να δώσει έμφαση και σε άλλους τομείς που καλώς ή κακώς έχουν πλέον σημασία.

Κορυφαία ηχητικά ακουστικά όπως τα outlier Pro 2, κάνουν κάθε άλλη πρόταση με παρόμοι κόστος να ακούγεται… αστεία χειρότερα, όμως δεν είναι τόσο πρακτικά για κάθε άλλου είδους χρήση. Ακόμα και ο σχεδιασμός τους, που προφανώς έχει επιλεχθεί με κριτήριο την ηχητική τους απόδοση, είχε περιορισμούς που για πολλούς ήταν πιο σημαντικοί σε καθημερινή χρήση.

Όλα αυτά όμως, αλλάζουν πλέον, και τα Sensemore Air είναι η πρώτη «απόδειξη» ότι η Creativε θέλει πλέον να απευθυνθεί σε ένα πιο… ευρύ αγοραστικό κοινό. Από τον τρόπο που η θήκη τους είναι λιγότερο «εντυπωσιακή» αλλά ίσως πιο πρακτική και σχεδιαστικά πιο κοντά στο συνηθισμένο, μέχρι τον τρόπο που τα ίδια τα ακουστικά δίνουν πλέον έμφαση σε τομείς όπως οι κλήσεις φωνής, η … εμφάνιση τους (που δεν θα έπρεπε να έχει σημασία σε ακουστικά γενικότερα αλλά δυστυχώς έχει) και ο τρόπος που λειτουργούν εύκολα και με όλες τις δυνατότητες τους προσβάσιμες χωρίς προσπάθεια.

Τα Sensemore Air μάλιστα, έρχονται σε μια τιμή πώλησης που τα κάνει με χαρακτηριστική άνεση την καλύτερη επιλογή για όσους αναζητούν κορυφαία ποιότητα ήχου και πλέον θέλουν να τη συνδυάζουν με πολλές ακόμα δυνατότητες. Στα 70 ευρώ, απλά δεν υπάρχει αντίστοιχη ηχητικά πρόταση από κάθε άλλη εταιρεία.

Σχεδιασμός.

Κάθε ένα από τα ακουστικά με τον σχεδιασμό του ξεχωρίζει σαν δημιουργία της Creative. Η έμφαση που δίνει στην ηχητική τους απόδοση η εταιρεία, καθορίζει το μέγεθος που πρέπει να έχει κάθε ακουστικό, προκειμένου ο «οδηγός» στο εσωτερικό τους να έχει το μέγεθος που πρέπει για την ένταση, το μπάσο και την σωστή συνολική απόδοση τους. Όμως εδώ, η εταιρεία φαίνεται ότι έχει κάνει μια προσπάθεια να μειώσει το συνολικό τους «όγκο» αλλά και να αλλάξει ελάχιστα τον σχεδιασμό τους ώστε να είναι και πιο… ελκυστικά οπτικά.

Mάλιστα, κάθε ένα από τα ακουστικά είναι και πιο ελαφρύ, κάτι που επίσης είναι σημαντικό σε συνεχόμενη πολύωρη χρήση. Εδώ είναι πάντα καλοδεχούμενη και η ύπαρξη διαφορετικών μεγεθών για τα «μαξιλαράκια» που έχει κάθε ακουστικό. Το μέγεθος του καναλιού στο αυτί του κάθε ανθρώπου διαφέρει και η creative φροντίζει να μπορεί να βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει.

Ακόμα όμως και η θήκη, και ίσως περισσότερο αυτή, είναι που δείχνει την σχεδιαστική «αλλαγή» της εταιρείας. Ο τρόπος που ανοίγει, θυμίζει πλέον περισσότερο λύσεις άλλων εταιρειών, αφού καλώς ή κακώς το σχέδιο αυτό θεωρείται πλέον το «δεδομένο» σε αυτό το είδος ακουστικών. Όμως η creative δεν έχει θυσιάσει την πρακτικότητα της θήκης αυτής, με περισσότερους από έναν τρόπους,

Η μπαταρία στο εσωτερικό της προσφέρει έως και 35 ώρες συνολικής αναπαραγωγής φορτίζοντας τα δύο ακουστικά, έχει πλέον τρία διαφορετικά LED που δείχνουν την κατάσταση της μπαταρίας με μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ έχει και ασύρματη φόρτιση που είναι επίσης πλέον χρήσιμη για όποιον θέλει να φορτίσει τα ακουστικά με το τηλέφωνο του.

Οι πολλές επιλογές ηχητικής «συμπεριφοράς».

Η Creative γνωρίζει ήδη πολύ καλά πως να «απομονώνει» με τον σχεδιασμό των ακουστικών, τους ήχους από τον γύρω χώρο. Το active noise cancelation που υποστηρίζεται κανονικά στα Sensemore Air έχει δύο διαφορετικά επίπεδα λειτουργίας, ανάλογα με τις ανάγκες και τις… συνθήκες.

Μπορεί να απομονώσει πλήρως τους ήχους από τον χώρο γύρω μας, και ο τρόπος που το πετυχαίνουν αυτό τα Sensemore Air είναι αντίστοιχος αν όχι και καλύτερος από ακουστικά με το… διπλάσιο κόστος. Η δεύτερη επιλογή του ambient mode, είναι αυτή που επιτρέπει σε συγκεκριμένους ήχους να «περάσουν» σε κάθε ακουστικό προκειμένου να έχουμε μια αντίληψη του χώρου γύρω μας, όταν αυτό είναι απαραίτητο και χρήσιμο.

Η ονομασία των Sensemore Air όμως δηλώνει ότι υποστηρίζουν μια ακόμα, νέα τεχνολογία της εταιρείας. Το sensemore λοιπόν, είναι ακριβώς αυτό που δηλώνει η ονομασία αυτή. Μια δυνατότητα που έχουν τα ακουστικά να αναγνωρίζουν χαμηλούς ήχους στο χώρο γύρω μας και να τους ενισχύουν ώστε να είναι πιο εύκολο να τους ακούσουμε. Προφανώς και η χρησιμότητα της τεχνολογίας αυτής είναι ακριβώς το αντίθετο από το active noise cancellation, και είναι περισσότερο μια απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η creative διαφορετικά και ίσως καλύτερα από το συνηθισμένο.

Τα Sensemore Air αλλάζουν ανάμεσα στα διαφορετικά modes με έναν εύκολο τρόπο, με διπλό πάτημα στο αριστερο ακουστικό. Η εναλλαγή γίνεται με μια μικρή καθυστέρηση, και τα ακουστικά ενημερώνουν ηχητικά για το ποιο mode έχει ενεργοποιηθεί.

Επιτέλους μια χρήσιμη εφαρμογή διαχείρισης.

Για τα ακουστικά της εταιρέιας που υποστηρίζουν την τεχνολογία SXfi, υπήρχε ήδη μια εφαρμογή διαθέσιμη για Android smartphones και συσκευές της apple για την διαχείριση τους. Οι επιλογές όμως περιορίζονταν περισσότερο στην τεχνολογία αυτή, και σε ένα όχι απαραίτητα ιδιαίτερα εύχρηστο περιβάλλον. Πλέον αυτό έχει αλλάξει δραματικά, και υπάρχει μια νέα ξεχωριστή εφαρμογή διαχείρισης όλων των ακουστικών της εταιρίας.

Αυτή έχει πλέον την δυνατότητα εναλλαγής του ηχητικού προφίλ, ένα έξυπνο και εύκολο στη ρύθμιση equalizer, που μπορεί να αποθηκεύσει και νέα σετ εκτός από μια εντυπωσιακά μεγάλη λίστα που ήδη έχει. Προσφέρει την δυνατότητα αναβάθμισης των ακουστικών σε νεότερη έκδοση firmware ενώ μπορούμε να αλλάξουμε και το τι θα εκτελεί κάθε ακουστικό με πάτημα στην επιφάνεια που έχει στο πίσω μέρος του.

Μπαταρία.

Η υπόσχεση της creative για πολύ καλή απόδοση της μπαταρίας των ακουστικών, επιβεβαιώνεται και με τον καλύτερο τρόπο και στην πράξη. Κάθε ακουστικό μπορεί να παίζει μουσική για έως και 10 ώρες, ένας χρόνος που όπως πάντα και ανεξατήτως εταιρείας και ακουστικών, αφορά την αναπαραγωγή με το active noise cancellation απενεργοποιημένο και την ένταση περίπου στο μισό. Ακόμα και έτσι όμως, είναι έως και διπλάσιος χρόνος από πολλά ακουστικά άλλων εταιρειών, και πόσο μάλλον με κόστος 70 ευρώ όπως τα Sensemore Air.

Η θήκη μπορεί να φορτίσει 2.5 φορές ακόμα τα ακουστικά, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να γεμίσει πλήρως την μπαταρία τους δύο φορές και να προσφέρει ένα ακόμα ποσοστό για επιπλέον χρήση τους.

Ο χρόνος λειτουργίας αλλάζει προφανώς με το ANC ενεργό, όπως και με το Sensemore, παρόλα αυτά διατηρείται και πάλι σε εντυπωσιακά επίπεδα. Τα ακουστικά μπορούν να λειτουργήσουν για περισσότερο από 6 ώρες σε αυτό το mode, χρόνος που είναι υψηλότερος από αυτόν που έχουν ακουστικά άλλων εταιρειών υπό ιδανικές συνθήκες. Αντίστοιχα και οι κλήσεις με το τηλέφωνο μας έχουν διαφορετική απόδοση στην μπαταρία, αφού εκεί κάθε ακουστικό εκπέμπει ενεργά πίσω στο τηλέφωνο μας την δική μας φωνή.

Συμπέρασμα.

Μπορεί να … θαυμάσει κανείς όλα όσα προσφέρουν τα Sensemore Air, και μπορεί να αναγνωρίσει στην εταιρεία και την προσπάθεια που κάνει να γίνει πιο… εμπορική είτε αυτό είναι πλεονέκτημα είτε όχι. Το σημαντικό εδώ είναι ότι συνεχίζει να διατηρεί την γκάμα των ακουστικών της που δίνουν έμφαση στην ηχητική εμπειρία με τον τρόπο που μας έχει συνηθίσει, και τα Sensemore Air είναι απλά μια επιπλέον προσθήκη στην γκάμα της για ένα διαφορετικό κοινό.

Είναι εντυπωσιακό όμως το τι προσφέρουν σε ηχητική απόδοση, μπαταρία, ευχρηστία και πρακτικότητα με κόστος 70 ευρώ. Σε μια κατηγορία τιμής που για άλλες εταιρίες βρίσκονται οι «φθηνές» τους προτάσεις, με σημαντικές παραχωρήσεις στο τι προσφέρουν, η creative απλά εκμεταλλεύεται εδώ το ότι είναι μια εταιρεία προϊόντων ήχου. Με χαρακτηριστική ευκολία είναι απλά η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία τιμής τους, και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό τους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights