Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Vodafone κλείνει δυναμικά το 2022

Η Vodafone κλείνει δυναμικά το 2022

απο Kostas Gliatiotis

H Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει το 2022, έχοντας διαθέσει στην αγορά κορυφαία προϊόντα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, επιταχύνει το επενδυτικό της πρόγραμμα για την κατασκευή δικτύων 5G και FTTH και επιτύχει την επιστροφή του κύκλου εργασιών της στα προ πανδημίας επίπεδα.

Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής συνάντησης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, κ. Χάρης Μπρουμίδης, η εταιρεία επιταχύνει την ανάπτυξη του δικτύου της, ολοκληρώνει εκτεταμένες αναβαθμίσεις και έχει εξασφαλίσει περισσότερους πόρους για να συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά το επενδυτικό της σχέδιο.  Ειδικότερα, η Vodafone θα αυξήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα για να φέρει δίκτυα Fiber to the Home και 5G σε ακόμη περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ελλάδας, με στόχο να συμβάλει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Ο κ. Μπρουμίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών κινείται με συνέπεια κάτω από τον Γενικό Δείκτη Τιμών εδώ και πολλά χρόνια, ενώ μεσοσταθμικά καθ’ όλον το 2022 ήταν κατά 14% χαμηλότερος από τον πληθωρισμό, συμβάλλοντας στην συγκράτησή του. Και σημείωσε ότι από το 2012, ενώ η κίνηση data στο δίκτυο κινητής έχει αυξηθεί κατά 6500%, το μέσο έσοδο ανά χρήστη (ARPU) έχει μειωθεί κατά 57% στα συμβόλαια και σχεδόν κατά 40% συνολικά στο σύνολο των πελατών της Vodafone.

Τζίρος στην προ πανδημίας περίοδο

Η Vodafone Ελλάδας ολοκληρώνει το Α΄ Εξάμηνο του οικονομικού της έτους (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2022), με αυξημένο κύκλο εργασιών, ύψους 487 εκατ. ευρώ, ο οποίος επέστρεψε στην προ πανδημίας περίοδο. Διατηρώντας ισχυρή πελατειακή βάση, με 4,2 εκατ. και 0,9 εκατ. σε κινητή και σταθερή, αντίστοιχα, η εταιρεία κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων, η οποία αυξήθηκε κατά 47% σε σχέση με πέρυσι.

Επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς

Σήμερα, το 5G δίκτυο της Vodafone έχει ενεργοποιηθεί σε περισσότερες από 140 πόλεις και οικισμούς, καθώς και σε 27 νησιά  της χώρας, με την πληθυσμιακή κάλυψη να ξεπερνά το 50% και με στόχο να φτάσει το 70% το 2023 και το 90% στο τέλος του 2025, αντίστοιχα.  Παράλληλα, στα δίκτυα οπτικών ινών σταθερής, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την επένδυσή της, με στόχο να συνδέσει 850.000 σπίτια και επιχειρήσεις με δίκτυα FTTH μέσα στα επόμενα χρόνια, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ιωάννινα, Βέροια και Κοζάνη.

Επιπλέον, η Vodafone προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και το έργο των υποθαλάσσιων καλωδίων σε Αιγαίο και Ιόνιο. Στο Αιγαίο, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πόντιση και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες προσαιγιάλωσης, ενώ στο Ιόνιο απομένουν οι αδειοδοτικές εκκρεμότητες, ώστε, πλην απροόπτου, η τουριστική σεζόν του 2023 να βρει πλήρως διασυνδεμένα τα 10 νησιά που βρίσκονται στις διαδρομές των καλωδίων.

Εμπορικές καινοτομίες

To Vodafone TV εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο και επεκτείνει τη σχέση του με την Warner Brothers με στόχο να προσφέρει το καλύτερο τηλεοπτικό πρόγραμμα από όλες τις κατηγορίες περιεχομένου που έχει να προσφέρει ο όμιλος Warner Bros – Discovery. Παράλληλα, η συνεργασία του Vodafone TV με την Disney+ έχει αποφέρει καρπούς και έχει ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την υπηρεσία streaming της εταιρείας.

Ακόμη, η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στη σύγκλιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές (convergence) και ήδη βλέπει ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τα νέα της προϊόντα, όπως το Vodafone One Unlimited. Επίσης, έφερε το CU Liquid, ένα νέο digital-only καρτοκινητό που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συγκεκριμένη κατηγορία υπηρεσιών στην Ελλάδα και ήδη βλέπει σημαντική απήχηση από πλευράς καταναλωτών.

 

Παράλληλα, το Vodafone Business αναπτύσσεται δυναμικά, καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, ενώ έχει στρατηγικά τοποθετηθεί στην αγορά των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την αξιοποίηση του κουπονιού ψηφιακού μετασχηματισμού του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η εταιρεία συνεχίζει πιστή στον εταιρικό της σκοπό και ενισχύει το θετικό της αποτύπωμα στον πλανήτη και την κοινωνία, με ορισμένες καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η στρατηγική συνεργασία με το WWF,  η ανάπτυξη και δωρεά του Panic Button στο ελληνικό κράτος, η υλοποίηση του πιλοτικού έργου Smart Forest στην Πάρνηθα, αλλά και η συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, όπου τις επόμενες μέρες θα εγκαινιαστεί και θα κάνει το πρώτο του δρομολόγιο το πρώτο λεωφορείο αυτόνομης οδήγησης που θα τρέχει πάνω σε Vodafone 5G.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights