Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Περισσότερα Foldable Smartphones το 2023

Περισσότερα Foldable Smartphones το 2023

απο Kostas Gliatiotis

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα της Trendforce, δείχνει ότι και το 2023 οι συνολικές πωλήσεις των Foldable smartphones θα συνεχίσουν (αναμενόμενα μάλλον…) να αυξάνονται, και συγκεκριμένα προβλέπει μια αύξηση της τάξης του 44%. Βέβαια το ποσοστό αυτό είναι μάλλον λογικό, με δεδομένο το ότι μέχρι και σήμερα, το συγκεκριμένο αυτό, σίγουρα διαφορετικό είδος Smartphones αποτελεί ένα μικρό ποσοστό του συνόλου.

Η έρευνα παρόλα αυτά, εστιάζει σε ένα διαφορετικό σημείο στην κατασκευή και την διάθεση των Foldable smartphones που είναι ο μηχανισμός που διπλώνει στη μέση το τηλέφωνο σαν σύνολο και προφανώς την οθόνη του. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή λοιπόν, οι εταιρείες που κατασκευάζουν τους μηχανισμούς αυτούς θα έχουν τη συγκεκριμένη αύξηση σε συνολική ζήτηση. Χωρίζονται σε δύο διαφορετικές κατηγορίες, ανάλογα με το πως διπλώνουν τελικά την ίδια την οθόνη.

Η U-shaped σχεδίαση είναι η πιο οικονομική σε κατασκευή, με τα λιγότερο πολύπλοκα τμήματα και είναι αυτή που η Samsung επιλέγει για τα δικά της Galaxy Z Fold και Galaxy Z Flip. Η (σχετική) ευκολία στην κατασκευή τους, είναι  αυτή που μειώνει προφανώς και το κόστος, αλλά επιτρέπει και την κατασκευή τους σε μεγαλύτερες ποσότητες, αφού μέχρι και σήμερα η Samsung συνεχίζει να είναι η μοναδική εταιρεία που διαθέτει Foldable smartphones στην παγκόσμια αγορά σε αυτές τις ποσότητες και προφανώς “χρειάζεται” μεγαλύτερη παραγωγή.

Η σχεδίαση σε σχήμα “σταγόνας” είναι η δεύτερη υλοποίηση που χρησιμοποιείται από συγκεκριμένους κατασκευαστές, και είναι αυτή που εκτός των άλλων, κάνει το σημείο που διπλώνει η οθόνη να είναι λιγότερο ορατο αλλά και αισθητό στο χέρι. Έχει όμως σημαντικά αυξημένη πολυπλοκότητα, περισσότερα κινούμενα μέρη και προφανώς μεγαλύτερο κόστος κατασκευής.

Μάλιστα, υπάρχουν εταιρίες, που ήδη έχουν παρουσίασει πιο “ολοκληρωμένες” λύσεις, με τον μηχανισμό που διπλώνει την οθόνη, και την οθόνη αυτή, συναρμολογημένα σε ένα … ανταλλακτικό, για απλοποίηση της γραμμής παραγωγής. Η οθόνη συνεχίζει να έχει διαφορετικό κατασκευαστή προφανώς από τον μηχανισμό αυτό, και η εταιρεία απλά αφού προμηθευθεί την οθόνη, την δίνει έτοιμη με τον μηχανισμό στον κατασκευαστή του Smartphone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights