Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η LEICA??? Xiaomi 13 Pro vs Galaxy S23 Ultra camera test

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ Η LEICA??? Xiaomi 13 Pro vs Galaxy S23 Ultra camera test

απο Kostas Gliatiotis

Το Xiaomi 13 Pro είναι το νεότερο, καλύτερο συνολικά και με κάμερες σχεδιασμένες σε συνεργασία με τη Leica, smartphone της εταιρείας. Το Galaxy S23 Ultra, είναι αντίστοιχα το καλύτερο φωτογραφικά και όχι μόνο Smartphone της Samsung. Στο συγκεκριμένο camera test, βλέπουμε για μια ακόμα φορά τις φωτογραφίες που επιλέξατε σε ψηφοφορία στο instagram ανάμεσα στις δύο συσκευές.

Η βασική κάμερα του Xiaomi 13 Pro έχει τον εντυπωσιακό τεχνικά και σε μέγεθος, IMX989 αισθητήρα της Sony, όμως φαίνεται ότι με εξαίρεση προφανώς τις φωτογραφίες σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, η κάμερα των 200mp του Galaxy S23 Ultra δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά σε απόδοση συνολικά. Στο συγκριτικό, για προφανείς λόγους δεν “συμμετέχει” η περισκοπική κάμερα του S23 Ultra, αφού το Xiaomi 13 Pro δεν έχει κάτι αντίστοιχο, περιλαμβάνει όμως φωτογραφίες με την Ultra wide κάμερα των δύο Smartphones όπως και αυτή με 3Χ και 3.2Χ οπτικό zoom αντίστοιχα

O τρόπος που το Galaxy S23 Ultra αποτυπώνει χρωματικά το πλάνο σε κάθε φωτογραφία, φαίνεται ότι είναι προτιμότερος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ και το φυσικό Bokeh που μπορεί εύκολα να πετύχει ο μεγάλος φακός και αισθητήρας στην βασική κάμερα του Xiaomi 13 Pro δεν φαίνεται ότι είνια προτιμότερο από την πλειοψηφία. Παρόλα αυτά, αναμενόμενα μάλλον, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική κατά τη διάρκεια της νύχτας και γενικότερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο IMX989 δείχνει τι … μπορεί να κάνει, και σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες, με μια μοναδική εξαίρεση, αυτές από το Xiaomi 13 Pro είναι οι φωτογραφίες που προτίμησε η πλειοψηφία με με παρόμοια μεγάλη διαφορά.

Σε επίπεδο λογισμικού, προφανώς η Samsung και η Xiaomi έχουν διαφορετική “άποψη” στην επεξεργασία και την δημιουργία της τελικής φωτογραφίας. Παρόλα αυτά, σε επίπεδο Hardware τα δύο Smartphones έχουν ακριβώς τον ίδιο Snapdragon 8 Gen 2 επεξεργαστή της Qualcomm στο εσωτερικό τους, με το ιδιαίτερα ικανό πλέον ISP για την επεξεργασία των δεδομένων από κάθε φωτογραφία.

Συνολικά, στο συγκριτικό βλέπουμε 17 διαφορετικά σετ από φωτογραφίες, για μια ακόμα φορά όμως δεν υπάρχει “αριθμητικά” νικητής μεταξύ τους, αφού δεν είναι αυτός ο σκοπός. Το… νόημα είναι περισσότερο η προτίμηση σε κάθε μια από αυτές, και όχι κάποια τεχνική, σίγουρα χρήσιμη σύγκριση μεταξύ τους που δεν είναι όμως συνήθως το ζητούμενο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights