Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Oppo Find N2 Flip Review: Επιτέλους ανταγωνισμός

Oppo Find N2 Flip Review: Επιτέλους ανταγωνισμός

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των foldable smartphones είναι «γεμάτη» εντυπωσιακές συσκευές από πολλές εταιρείες. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές δεν είναι επίσημα διαθέσιμες στην Ευρώπη, κάτι που όπως πάντα έχει αρνητικές… επιπτώσεις στον ανταγωνισμό και το πόσο προσπαθεί κάθε εταιρεία.

Η ΟΡΡΟ δεν είναι «νέα» στην αγορά των foldable smartphones, και το ακόμα πιο ευχάριστο είναι ότι αποτελεί μια από τις λίγες εταιρείες που θέλουν να ανταγωνιστούν όσο πιο… ευθέως γίνεται τη Samsung, πλέον επίσημα στην Ευρωπαϊκή αγορά. Προφανώς όμως και αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη, και η εταιρεία γνωρίζει ότι πρέπει να «στήσει» την εικόνα και το όνομα της σε αυτή την ξεχωριστή κατηγορία. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, το Find N2 Flip είναι και το πρώτο foldable smartphone της που έρχεται επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας.

Η συσκευή διατίθεται αποκλειστικά στην COSMOTE και τον ΓΕΡΜΑΝΟ, τόσο στα καταστήματα όσο και online στα eshop τους.

Το OPPO Find N2 Flip είναι 5G, πιστοποιημένο στο δίκτυο COSMOTE, για να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν τις ταχύτητες και τις δυνατότητες του μεγαλύτερου 5G δικτύου στη χώρα, με πάνω από 80% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη.

Οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν το OPPO Find N2 Flip στα 999,90€ ή φθηνότερα στα προγράμματα COSMOTE GIGAMAX. Εναλλακτικά, στα φυσικά καταστήματα μπορούν να τα αποκτήσουν και με δόσεις χωρίς κάρτα και μάλιστα να γλυτώσουν τους τόκους. Επιπλέον, με την αγορά του OPPO Find N2 Flip οι καταναλωτές παίρνουν 3 χρόνια δωρεάν εγγύηση.

Σχεδιασμός.

Είναι προφανές ότι η επιλογή του Find N2 Flip σαν το foldable smartphone που θα έρθει επίσημα εκτός Κίνας, έχει γίνει κυρίως λόγω του τρόπου που αυτό ανοίγει ή «ξεδιπλώνει» τα δύο τμήματα του. Ο σχεδιασμός αυτός που αποκαλύπτει μια εσωτερική οθόνη, ενώ όταν είναι κλειστό θυμίζει με ευχάριστο τρόπο μικρότερα τηλέφωνα του… παρελθόντος, είναι και το «στυλ» των συσκευών αυτού του είδους που είναι πιο δημοφιλές.

Εδώ η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές και βελτιώσεις προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο διαφορετικό και ταυτόχρονα «εντυπωσιακό» μπορεί το Find N2 Flip. Ο μηχανισμός που ανοίγει την οθόνη του, είναι σχεδιασμένος να κλείνει πλήρως τα δύο «μισά» τμήματα του όταν το τηλέφωνο είναι κλειστό, κάτι που ακόμα και αν τελικά δεν έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία, παραμένει πλεονέκτημα έστω και… θεωρητικά περισσότερο.

Είναι όμως και η εξωτερική οθόνη του Find N2 Flip αυτή που ξεχωρίζει με το μέγεθος της, και τον τρόπο που υπόσχεται έστω να το κάνει πιο εύχρηστο ακόμα και όταν είναι κλειστό.

Αναμενόμενα τώρα, σε αυτή την κατηγορία και είδος, δεν θα περίμενε κανείς κάτι λιγότερο από κορυφαία επίσης υλικά κατασκευής. Μάλιστα, το γυαλί στα δύο τμήματα του Find N2 Flip έχει μια “ frosted” υφή που παρότι… γλιστράει περισσότερο, έχει μια ιδιαίτερα ευχάριστη και πολυτελή αίσθηση στο χέρι. Μικρή λεπτομέρεια εδώ, που όμως σε αυτό το είδος πάντα έχει σημασία, το Find N2 Flip έχει στη συσκευασία του και μια θήκη από σκληρό πλαστικό που το προστατεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όσο εντυπωσιακό και αν είναι όμως το Find N2 Flip με μια πρώτη ματιά, υπάρχουν και συγκεκριμένοι τομείς όπου ευγενικά η εταιρεία έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Αρχικά, το πλαίσιο γύρω από την εσωτερική του οθόνη, είναι έστω και λίγο μεγαλύτερο πλέον από το ιδανικό, και παρότι προφανώς είναι εκεί για την προστασία της, δείχνει μια…γενιά παλαιότερο από την αντίστοιχη πρόταση της Samsung.

Η δεύτερη και ίσως πιο πρακτική διαφορά είναι η απουσία της πιστοποίησης για αντοχή στο νερό που και εδώ έχουν οι συσκευές της Κορεάτικης εταιρείας σε αυτή την κατηγορία.

Η όντως εντυπωσιακή εσωτερική οθόνη.

Το Find N2 Flip δεν κάνει καμία παραχώρηση τουλάχιστον με μια πρώτη ματιά σε ότι αφορά την εσωτερική αναδιπλούμενη οθόνη του. Αρχικά, είναι σχεδιασμένη ώστε η «τσάκιση» στο σημείο που διπλώνει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανής. Ακόμα και αν αυτό τελικά σε χρήση του Smartphone ενω το κοιτάει κανείς ευθεία δεν είναι τόσο σημαντικό, είναι ένας τομέας όπου η εταιρεία δικαίως έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Σαν επιπλέον «πλεονέκτημα» η τσάκιση αυτή είναι λιγότερο έντονη και στην αφή όταν περνάει από πάνω της το χέρι του ο ιδιοκτήτης του Find N2 Flip.

Από εκεί και πέρα, η οθόνη στα χαρτιά αρχικά δείχνει, και μέχρι ένα σημείο είναι, όσο εντυπωσιακή περιμένει κανείς. Το LTPO AMOLED Panel που έχει επιλέξει η OPPO, έχει διαγώνιο 6.8 ιντσών και ανάλυση 2520×1080 pixels. Ρεαλιστικά, μια οθόνη με υψηλότερη ανάλυση δεν θα προσέφερε κάτι στο Find N2 Flip.

Ο ρυθμός ανανέωσης είναι έως και 120Hz και εδώ είναι ίσως το μοναδικό σημείο όπου το Find N2 Flip υστερεί πρακτικά του ανταγωνισμού του. Η οθόνη μπορεί να αλλάξει μόνο ανάμεσα σε 60 και 120Hz ανάλογα με το τι κάνουμε, και όχι να προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης με μεγαλύτερο εύρος. Αν αυτό αρχικά δεν είναι ιδιαίτερα «ενοχλητικό» με κάποιο τρόπο, αυτό που έχει μια επίπτωση τελικά στην κατανάλωση ενέργειας είναι ότι ακόμα και σε στατικό περιεχόμενο η οθόνη παραμένει μονίμως στα 120Hz και επιστρέφει στα 60Hz μόνο σε συγκεκριμένες εφαρμογές.

Η εταιρεία δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας για την οθόνη του Find N2 Flip τα οποία είναι και πρακτικά κορυφαία. Η τιμή των 1.200nits είναι μάλλον «συνηθισμένη» πλέον, όμως οι συσκευές αυτής της κατηγορίας έχουν το πλεονέκτημα της απουσίας του γυαλιού πάνω από το ίδιο το Panel της οθόνης, με αποτέλεσμα να είναι πάντα πιο φωτεινές και μάλιστα με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η οθόνη του Find N2 Flip τέλος, υποστηρίζει την προβολή HDR περιεχομένου, και αναγνωρίζεται κανονικά για την υποστήριξη της αυτή από το Youtube τουλάχιστον. Εδώ, συνδυάζεται και με τα πραγματικά εντυπωσιακά σε ένταση και ποιότητα ήχου στερεοφωνικά ηχεία του Find N2 Flip. Ο τρόπος που το ακουστικό του λειτουργεί σαν δεύτερο ηχείο με την ίδια όμως ένταση με το ηχείο στο κάτω «μισό» του, είναι και εντυπωσιακός και ασυνήθιστος ακόμα και σε ακριβότερα Smartphones.

Η εξωτερική οθόνη όμως…

Όσο και αν η εταιρεία δικαίως δίνει σημασία στο πόσο «μεγάλη» για τα δεδομένα αυτής της κατηγορίας, είναι η εξωτερική οθόνη του Find N2 Flip, τόσο στην πράξη δημιουργεί απορίες με το πώς δεν… την έχει εκμεταλλευτεί.

Είναι γεγονός ότι η οθόνη αυτή στις 3.6 ίντσες είναι μεγαλύτερη από αυτή του Galaxy Z Flip 4, τουλάχιστον σαν απόλυτο μέγεθος. Είναι κρίμα όμως που τελικά το Find N2 Flip δεν την εκμεταλλεύεται με κάποια επιπλέον δυνατότητα σε σύγκριση με το Smartphone της Samsung.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει εκτός από περιορισμένες, να την κάνουν να δείχνει… μεγάλη χωρίς λόγο. Παρότι μπορεί να δει κανείς μια λίστα με τις ειδοποιήσεις του, και μια προεπισκόπιση για κάθε μια από αυτές, δεν μπορεί στην συνέχεια να την διαβάσει στο σύνολο της, και πόσο μάλλον να απαντήσει έστω και με προκαθορισμένες απαντήσεις.

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπει κανείς ότι θα μπορούσε να κάνει αυτό που θέλει με άνεση σε μια εξωτερική οθόνη με αυτό το μέγεθος, και στην συνέχεια το Find N2 Flip του ζητάει να ανοίξει την εσωτερική του οθόνη, όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς καθημερινά, γίνεται εν τέλη… απογοητευτικός.

Κάμερες

Οι δύο κάμερες που έχει στο πάνω μισό του το Find N2 Flip είναι ίσως ένας τομέας και πάλι όπου η εταιρεία δηλώνει, χωρίς τελικά να «αποδίδει» αυτό που περιμένει κανείς αρχικά. Η βασική κάμερα από αυτές έχει έναν νέο τεχνικά αισθητήρα, τον IMX890 της Sony με ονομαστική ανάλυση 50mp. Δεν έχει όμως μηχανική σταθεροποίηση στον φακό της, μια απουσία που τελικά έχει σημασία και στην πράξη.

Επίσης, παρότι δικαίως η εταιρεία θεωρεί πλεονέκτημα την ύπαρξη του Marisilicon X ολοκληρωμένου για την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες του Find N2 Flip, η δευτερη Ultra wide κάμερα του, με την ανάλυση των 8mp είναι μάλλον κάτι που δεν θα προσφέρει ιδιαίτερα αποτελέσματα ακόμα και έτσι.

Τέλος, η συνεργασία με την Hasselblad, είναι λογικό να έχει τα πλεονεκτήματα της, όμως μέχρι ένα σημείο η απόδοση του Find N2 Flip φωτογραφικά δεν είναι βελτιωμένη με κάποιο αισθητό τρόπο σε σύγκριση με τα έτσι και αλλιώς κορυφαία πάντα σε αυτόν τον τομέα προηγούμενα Smartphones της OPPO που δεν ήταν «αποτέλεσμα» της συνεργασίας αυτής.

Είναι όμως ένα ενολχητικό «shutter lag» που έχει η εφαρμογή της κάμερας του Find N2 Flip που παρότι είναι θέμα λογισμικού που μπορεί θεωρητικά εύκολα να λυθεί ή έστω να βελτιωθεί, υπάρχει αυτή τη στιγμή. Υπάρχει μια χρονικά αισθητή καθυστέρηση από την στιγμή που θα πατήσει κανείς το «πλήκτρο» στην οθόνη για να βγάλει μια φωτογραφία, μέχρι τελικά το Find N2 Flip να … αντιδράσει και να βγάλει τη φωτογραφία. Αυτό πρέπει να το συνηθίσει κανείς ώστε να περιμένει να την βγάλει πριν το κουνήσει και πάλι, ενώ δείχνει ότι το Find N2 Flip «προσπαθεί» να κάνει κάτι που τεχνικά έπρεπε να του είναι πιο εύκολο.

Οι φωτογραφίες τώρα με την βασική κάμερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι αναμενόμενα όσο καλύτερες μπορούν να είναι σε ένα Foldable smartphone και όχι μόνο. Εδώ, η εμπειρία της εταιρείας φαίνεται με τον καλύτερο τρόπο, όπως και η ικανότητα τουλάχιστον της βασικής κάμερας. Είναι όμως και πάλι η απουσία της μηχανικής σταθεροποίησης αυτή που αν μη τι άλλο απαιτεί να κρατήσει κανείς το Find N2 Flip σχετικά σταθερό για να βγάλει μια φωτογραφία που δεν θα είναι «θολή».

Σαν σύνολο, οι κάμερες του Find N2 Flip εξυπηρετούν σχεδόν τέλεια τον σκοπό τους. Μπορούν να βγάλουν πολύ καλές φωτογραφίες, σε σχεδόν όλες τις συνθήκες και περιπτώσεις. Είναι περισσότερο η «προσμονή» για το κάτι περισσότερο από την συνεργασία με την Hasselblad και ίσως η … ανάγκη να δούμε κάποια στιγμή ένα Foldable smartphone με πραγματικά εντυπωσιακή κάμερα αυτό που κάνει τελικά το Find N2 Flip να μην εντυπωσιάζει σε αυτόν τον τομέα.

Επιδόσεις Hardware

Παρότι η αρχική ανακοίνωση του Find N2 Flip για την αγορά της Κίνας, ήθελε αυτή την έκδοση να χρησιμοποιεί τον Snapdragon 8+ Gen 1 επεξεργαστή της Qualcomm, η έκδοση που έρχεται επίσημα στην Ευρώπη χρησιμοποιεί τον Mediatek Dimensity 9000+. Το ενδιαφέρον εδώ, είναι ότι αυτός εξ αρχής κατασκευάζεται από την TSMC με την τεχνική και την λιθογραφία των 4nm της εταιρείας, που επέτρεψε και στην Qualcomm να βελτιώσει τόσο εντυπωσιακά την απόδοση του 8+ Gen 1 σε σύγκριση με την αρχική έκδοση του που κατασκευάζε η Samsung.

Θεωρητικά και πρακτικά λοιπόν, ο Dimensity 9000+ δεν θα πρέπει να έχει κάποια σημαντική διαφορά σε απόδοση από τον 8+ Gen 1 και αυτό ισχύει και στην πράξη. Η διαφορά εδώ, είναι ότι τελικά η απόδοση του καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση αυτά που πρέπει να έχει ένα Smartphone ακόμα και με τους περιορισμούς που έχει κατασκευαστικά το Find N2 Flip. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν ότι το σύνολο του Hardware βρίσκεται στο πάνω μισό του, και η επιφάνεια που είναι διαθέσιμη είναι αναμενόμενα μικρότερη.

Αυτό έχει «αναγκάσει» την OPPO να είναι μάλλον… αυστηρή με το πόσο γρήγορα μειώνει την απόδοση του ο dimensity 9000+ προκειμένου να περιορίσει την θερμοκρασία. Αυτό βέβαια έχει το πλεονέκτημα του ότι τελικά το Smartphone διατηρεί πάντα την θερμοκρασία του σε λογικά επίπεδα, κάτι που δεν θεωρείται «δεδομένο» για τον 8+ Gen 1.

Αν πιέσει κανείς τώρα περισσότερο το Find N2 Flip, η απόδοση του ακόμα και όταν μειωθεί, συνεχίζει να είναι υψηλότερη από αυτό που χρειάζεται για κάθε είδους χρήση.

Μπαταρία

H μπαταρία στο εσωτερικό του find n2 flip έχει χωρητικότητα 4.300mAh και είναι προφανώς «ικανοποιητική» για τα δεδομένα ενός Foldable smartphone αυτού του … είδους.

Η απόδοση της είναι αντίστοιχα ικανοποιητική, αφού ο «στόχος» της είναι να διατηρήσει ενεργό το Smartphone μέχρι το τέλος της ημέρας, όσο ακόμα το χρειαζόμαστε. Αυτό το πετυχαίνει με σχετική ευκολία, με το είδος χρήσης για το οποίο και είναι σχεδιασμένο. Οι πιο απαιτητικοί που έτσι και αλλιώς μάλλον δεν είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεται το Find N2 flip, πιθανόν να βρεθούν με το ποσοστό της μπαταρίας κάτω και από το 10% πριν το τέλος της ημέρας.

Παρόλα αυτά, η μπαταρία φορτίζει ιδιαίτερα γρήγορα με έως και 44W, και με δεδομένη τη χωρητικότητα της, δεν είναι απαραίτητος και πιο γρήγορος ρυθμός φόρτισης. Μπορεί να γεμίσει πλήρως σε λιγότερο από μια ώρα, και εδώ το find n2 flip είναι και πάλι σαφώς καλύτερο από τον ανταγωνισμό του.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο φορτιστής περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του.

Συμπέρασμα.

Το Find N2 flip είναι το πρώτο Foldable smartphone του είδους του από την εταιρεία. Με αυτό σαν δεδομένο, είναι ήδη ιδιαίτερα ικανοποιητικό σε όλους τους τομείς, και σαφώς καλύτερο από την αντίστοιχη «πρώτη» προσπάθεια άλλων εταιρειών πριν μερικά χρόνια.

Το πρόβλημα εδώ όμως είναι ότι ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή είχε το χρονικό διάστημα να… προετοιμαστεί, και αυτό δεν αλλάζει. Σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό αυτό λοιπόν, το find n2 flip φέρνει καλύτερη οθόνη θεωρητικά και ίσως πρακτικά επειδή δεν ενοχλεί η… τσάκιση στο κέντρο της. Φέρνει καλές επιδόσεις και απόλυτα ικανοποιητικές κάμερες, και έρχεται σε μια τιμή πώλησης που το κάνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights