Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Realme: Αλλαγή στρατηγικής και έμφαση στη μεσαία κατηγορία

Realme: Αλλαγή στρατηγικής και έμφαση στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Η Realme, έκανε σήμερα επίσημα την “αποκάλυψη” του realme 10 και του realme C55 για την Ελληνική αγορά, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στα δύο νέα αυτά Smartphones. Ο διευθύνων σύμβουλος της Realme για την Ευρώπη, Κύριος Francis Wong, μας παραχωρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης. Μάλιστα, με κάθε ειλικρίνεια, οι απόψεις του και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις μας ήταν με χαρακτηριστική διαφορά πιο ειλικρινείς από στελέχη πολλών άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τον Κύριο Wong λοιπόν, η πορεία της realme στην Ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, δεν ήταν αυτή που αρχικά “στόχευε” η εταιρεία. Με μια ειλικρινή παραδοχή, αναγνώρισε ότι τα σε κάθε περίπτωση κορυφαία τεχνολογικά και σίγουρα ανταγωνιστικά σε τιμή πώλησης ακριβά της Smartphones δεν είχαν την εμπορική επιτυχία που περίμενε η εταιρεία. Συνέχισε με την παραδοχή ότι το όνομα της realme και ν αναγνώριση της από το αγοραστικό κοινό, παρότι βρίσκεται ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, ήταν δύσκολο να “σταθεί” απέναντι σε άλλες εταιρείες πάντα σε αυτή την υψηλότερη κατηγορία τιμής.

Με την ίδια ειλικρίνεια, ο Κύριος Wong έδωσε και μια απόλυτα λογική εξήγηση στο γιατί η realme εστιάζει ιδιαίτερα στην ταχύτητα φόρτισης των smartphones της σαν το χαρακτηριτσικό που τα ξεχωρίζει. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, και πρακτικά χωρίς καμία αντίρρηση από την πλευρά μας, είναι στρατηγικός στόχος της εταιρείας να αναγνωριστεί για κάτι στο οποίο μπορεί να ξεχωρίσει. Αναγνωρίζοντας ότι η αγορά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, θεωρεί ότι η ταχεία αυτή φόρτιση είναι κάτι που μπορεί να τραβήξει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού προκειμένου να “μάθει” ακόμα περισσότερο την ίδια την realme αλλά και τα προϊόντα της.

Επιστρέφοντας όμως στην μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία τιμής, είναι απόλυτα ξεκάθαρος στόχος της εταιρείας να εστιάσει σε αυτή, όπου μπορεί να είναι σαφώς πιο ανταγωνιστική από ένα αγοραστικό κοινό που είναι πιο εύκολο να αποδεχθεί μια σχετικά νέα εταιρεία όπως η realme. Για αυτόν τον λόγο και η “επανέναρξη” της επίσημης παρουσίας της εταιρείας στη χώρα μας ξεκινάει με το realme 10 και το ακόμα πιο οικονομικό και σαφώς πολύ ενδιαφέρον για τα χρήματα του, realme C55.

Τέλος, στην ερώτηση για το αν το realme GT 3 θα κυκλοφορήσει επίσημα και στη χώρα μας, η απάντηση του Κυρίου Wong ήταν ταυτόχρονα και ξεκάθαρη και μη. Θεωρεί ότι πρέπει, και θέλει να κυκλοφορήσει στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα το μέχρι στιγμής κορυφαίο Smartphone της εταιρείας, πιστεύει όμως ότι όσο “καθυστερήσει” αυτή η κυκλοφορία, τόσο πιο εύκολο θα είναι η διάθεση του να γίνει σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλή τιμή πώλησης. Παραδέχθηκε επίσης ότι στα σχέδια της realme είναι να κυκλοφορήσει ένα ακόμα πιο τεχνικά κορυφαίο smartphone με την πιθανή ονομασία Realme GT 5 χωρίς όμως δυστυχως να είναι σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights