Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Vodafone αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων για την ψηφιοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των €50 εκατ.

Η Vodafone αναλαμβάνει την υλοποίηση έργων για την ψηφιοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού άνω των €50 εκατ.

απο Kostas Gliatiotis

Η Vodafone συμμετέχει ενεργά στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ως αρωγός της Πολιτείας για την υλοποίηση σημαντικών έργων ψηφιακής μετάβασης κράτους και επιχειρήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, και αξιοποιώντας την διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία του Ομίλου Vodafone στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων αιχμής για την Εκπαίδευση, η εταιρεία ανέλαβε πρόσφατα δύο μεγάλα έργα του Υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να συμβάλουν στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο για τους μαθητές όσο και τους δασκάλους, και να βοηθήσουν τα ελληνικά σχολεία να κάνουν το άλμα τους προς το αύριο.

Συγκεκριμένα, το Vodafone Business είναι οριστικός ανάδοχος τμήματος του έργου του Υπουργείου Παιδείας «Προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM για την εκπαίδευση», το οποίο έχει ως αντικείμενο την προμήθεια σετ ρομποτικής στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το σετ ρομποτικής αποτελείται από δομικά στοιχεία και λογισμικό, που επιτρέπουν την κατασκευή και τον προγραμματισμό διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο project και συμβάλλοντας έτσι στην καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και την εξοικείωση των μαθητών με τις Επιστήμες και την Τεχνολογία. Η Vodafone θα υλοποιήσει ένα από τα τρία τμήματα του έργου (Lot 3) αξίας 10,9 εκατ ευρώ. Μάλιστα, είναι η πρώτη εταιρεία που έχει ήδη ξεκινήσει τις παραδόσεις του εξοπλισμού στα σχολεία.

Επιπλέον, το Vodafone Business ανέλαβε έτερο έργο του Υπουργείου Παιδείας για την προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης, συμπεριλαμβανομένου και του εκπαιδευτικού λογισμικού, σε σχολικές μονάδες ανά την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πρώτο υποτμήμα του έργου, αξίας 40,45 εκατ. ευρώ,  που αφορά στη διάθεση 12.235 διαδραστικών πινάκων σε 2.266 σχολικές μονάδες σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Εκτός από την προμήθεια των συστημάτων, η σύμβαση προβλέπει και την εγκατάστασή τους στις σχολικές μονάδες, την επέκταση των WiFi δικτύων τους και την ενσωμάτωση υφιστάμενων οπτικοακουστικών συστημάτων στις σχολικές μονάδες, καθώς και την μετέπειτα συντήρησή τους.

Ο Βαγγέλης Γκορίλας, Διευθυντής Δημοσίου Τομέα της Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Αποτελεί μεγάλη επιβράβευση της δουλειάς μας στην Vodafone αλλά και ευθύνη η ανάληψη έργων για την ψηφιακή μετάβαση κρίσιμων θεσμών και λειτουργιών του Κράτους, όπως είναι η Εκπαίδευση. Για τον λόγο αυτό, επιλέγουμε πολύ προσεκτικά και στρατηγικά τους πλέον κατάλληλους συνεργάτες που υποστηρίζουν την υλοποίηση των έργων και προσδίδουν ουσιαστική αξία σε αυτά. Εν προκειμένω, τα Σετ Ρομποτικής και οι Διαδραστικοί Πίνακες, προορίζονται όχι μόνο να ενισχύσουν τις ψηφιακές υποδομές των σχολικών μονάδων, αλλά και την ψηφιακή κουλτούρα της διδασκαλίας και την εξοικείωση μαθητών και δασκάλων με τις επιστήμες STEM

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights