Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 12 Pro Plus Review: Το καλύτερο σύνολο στην κατηγορία του.

Redmi Note 12 Pro Plus Review: Το καλύτερο σύνολο στην κατηγορία του.

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά Redmi της Xiaomi έχει παραδοσιακά τον «στόχο» του να προσφέρει όσα χρειάζεται κανείς στην καθημερινότητα του, σε λογικό και χαμηλό κόστος ειδικά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Η νεότερη σειρά των Note 12 για μια ακόμα φορά, περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά μοντέλα, προκειμένου ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες αλλά και τα χρήματα που θέλει να διαθέσει.

Στο άνω άκρο της νέας σειράς, και στην κορυφή τεχνικά και όχι μόνο, βρίσκεται το redmi Note 12 Pro+, ένα smartphone που όχι μόνο περιλαμβάνει όλα όσα μπορεί να «ζητήσει» κανείς σε αυτή την κατηγορία, αλλά φέρνει και μερικά χαρακτηριστικά που τουλάχιστον μέχρι σήμερα ήταν συνηθισμένα σε ακριβότερες συσκευές. Μάλιστα, στην επίσημη τιμή πώλησης του, το redmi Note 12 Pro+ όχι μόνο έχει μια κορυφαία κάμερα, οθόνη και επιδόσεις, αλλά έρχεται και με τον διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο από τουλάχιστον ένα βασικό ανταγωνιστή του.

Σχεδιασμός.

Η Xiaomi έχει μάλλον σωστά επιλέξει να αλλάζει σημαντικά κάθε χρόνο την σχεδιαστική «γραμμή» στη συγκεκριμένη σειρά. Είτε για να την… ανανεώσει, είτε επειδή παραδοσιακά καλώς ή κακώς ένα νέο smartphone πρέπει να είναι διαφορετικό από τον προκάτοχο του και σε εξωτερική εμφάνιση.

Εδώ το redmi Note 12 Pro+ μοιράζεται την ίδια σχεδιαστική «φιλοσοφία» με τα υπόλοιπα μέρη της σειράς, όμως έχει συγκεκριμένες και μικρές διαφορές. Η μια από αυτές είναι ότι το πίσω μέρος του, που όπως και στο Note 12 Pro 5G είναι κατασκευασμένο από γυαλί, έχει μια μικρή καμπύλη στις άκρες του. Η αλλαγή αυτή έχει γίνει και για «χωροταξικούς» λόγους, αφού η βασική του κάμερα έχει αναμενόμενα και μεγαλύτερο μέγεθος σαν μηχανική κατασκευή, είναι όμως και πιο ευχάριστο και ευγενικό στο χέρι. Σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της νέας σειράς, αυτή είναι μια καλοδεχούμενη αλλαγή.

Ακριβώς όμως λόγω αυτού του διαφορετικού … πάχους, το redmi Note 12 Pro+ είναι και το πιο «ογκώδες» μοντέλο της σειράς, χωρίς παρόλα αυτά το συνολικό του μέγεθος να είναι υπερβολικό. Σε αυτό βοηθάει ιδιαίτερα και το εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο γύρω από την 6.67 ιντσών οθόνη του, που όχι μόνο ξεχωρίζει σε αυτή την κατηγορία αλλά κάνει τις συνολικές διαστάσεις του όσο καλύτερες μπορεί να είναι σε αυτό το μέγεθος ακόμα και για χρήση με το ένα χέρι.

Στο εργονομικό κομμάτι, δεν υπάρχουν σημαντικές ατέλειες. Ίσως η μοναδική είναι ότι το power button που έχει και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων δεν προεξέχει από την υπόλοιπη συσκευή όσο θα ήταν ιδανικό για να μπορεί να τον «βρει» κανείς εύκολα με την αφή. Παρόλα αυτά, συνεχίζει να είναι και εντυπωσιακά γρήγορος και πάντα αξιόπιστος στο να ξεκλειδώσει το redmi Note 12 Pro+ με την πρώτη προσπάθεια. Η επιλογή της εταιρείας να μην χρησιμοποιεί αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη του smartphone σε μια κατηγορία τιμής που αυτός δεν θα ήταν όσο συνολικά «καλός» πρέπει, παραμένει σωστή και στη νεότερη σειρά.

Οθόνη.

Ακόμα και αν προφανώς εμπορικά είναι η βασική κάμερα του redmi Note 12 Pro+ αυτή που ξεχωρίζει, η οθόνη του όχι μόνο είναι αντίστοιχα κορυφαία, αλλά και αυτή που καθορίζει την εμπειρία χρήσης που έχει οποιοδήποτε smartphone. Όχι μόνο δεν έχει κάνει κάποια παραχώρηση στο τεχνικό κομμάτι της οθόνης η εταιρεία, αλλά προσφέρει σημαντικά περισσότερα από το συνηθισμένο, και ειδικά και πάλι σε σύγκριση με έναν πολύ «δημοφιλή» ανταγωνιστή του.

Αρχικά, η διαγώνιος στις 6.67 ίντσες είναι αυτή που μας έχει… συνηθίσει η xiaomi σε πραγματικά πολλά smartphones και είναι κοντά στο ιδανικό για μεγάλο μέγεθος χωρίς να «ενοχλεί» στη χρήση ακόμα και με το ένα χέρι. Τεχνικά, το amoled panel έχει ονομαστική ανάλυση 2400×1080 pixels η οποία παραμένει απόλυτα ικανοποιητική σε όλες τις περιπτώσεις. Έχει τυπικά ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz, και το redmi Note 12 Pro+ είναι ένα από τα ελάχιστα smartphones σε αυτή την κατηγορία τιμής, που μπορεί να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης αυτό ανάλογα με το τι κάνει ο ιδιοκτήτης του. Οι επιλογές είναι «περιορισμένες» ανάμεσα σε 60,90 και 120Hz όμως η προσαρμογή και η επιστροφή σε 60Hz όταν η οθόνη προβάλλει στατικό περιεχόμενο, είναι πάντα χρήσιμη για την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι η χρωματική απόδοση της οθόνης του redmi Note 12 Pro+ και το πως μπορεί να την «εκμεταλλευτεί» κανείς στην πράξη. Το smartphone έχει διαφορετικές επιλογές για ζωντανή, πιο φυσική ή και ακριβή με βάση το sRGB ή το Ρ3 χρωματικό προφίλ. Ακόμα και αν δεν είναι απαραίτητες για την πλειοψηφία σε αυτή την κατηγορία τιμής, παραμένει καλοδεχούμενη η ύπαρξη τους. Είναι η σωστή και πλήρης υποστήριξη για προβολή HDR περιεχομένου αυτή που την κάνει να ξεχωρίζει και στην πράξη.

Το HDR10+ πρότυπο είναι το «συνηθισμένο» για όλα σχεδόν τα Android smartphones, είναι όμως το dolby vision HDR αυτό που έχει περισσότερο … πρακτική χρησιμότητα. Το συγκεκριμένο πρότυπο είναι το πιο δημοφιλές για ταινίες σε Netflix, Disney plus και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η εμπειρία θέασης μιας ταινίας να είναι αισθητά καλύτερη από το συνηθισμένο και μάλιστα όχι μόνο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Εδώ, το redmi Note 12 Pro+ ξεχωρίζει και για τα ιδιαίτερα δυνατά και με ποιότητα ηχεία του. Για μια ακόμα φορά, η ξεχωριστή έξοδος για τον ήχο από το ακουστικό που λειτουργεί σαν δεύτερο στερεοφωνικό ηχείο, έχει σαν αποτέλεσμα και η ισορροπία σε σχέση με το βασικό στο κάτω μέρος του smartphone να είναι σημαντικά καλύτερη από το συνηθισμένο.

Τέλος, η οθόνη του redmi Note 12 Pro+ έχει και απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα φωτισμού. Τα 500nits που μπορεί να φτάσει σε χειροκίνητη προσαρμογή είναι το συνηθισμένο για αυτή την κατηγορία, η αυτόματη προσαρμογή σε εξωτερικό χώρο μπορεί να φτάσει έως και τα 900nits κάτω από το φως του ήλιου.

Κάμερες.

Προφανώς και ο λόγος… ύπαρξης του redmi Note 12 Pro+ είναι να ξεχωρίσει φωτογραφικά, όχι μόνο σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς, αλλά φυσικά και από τον ανταγωνισμό του. Για αυτόν τον λόγο, και η βασική του κάμερα χρησιμοποιεί τον Samsung HP3 αισθητήρα των 200mp, και μάλιστα με OIS (μηχανική σταθεροποίηση) στον φακό της. Η προσθήκη του OIS είναι ιδιαίτερα καλοδεχούμενη και κάτι που έλεπει από τις συσκευές της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Ο Samsung HΡ3 είναι μικρότερος σε φυσικό μέγεθος από τον HΡ1 και πάλι των 200ΜΡ που χρησιμοποιεί το μέχρι και σήμερα εντυπωσιακό xiaomi 12T Pro. Η διαφορά από το 1/1.22” στο 1/1.4” είναι περισσότερο «σημαντική» σε πιο δύσκολες συνθήκες φωτισμού, στις οποίες έτσι και αλλιώς το redmi Note 12 Pro+ είναι σαφώς καλύτερο από σχεδόν κάθε άλλη συσκευή στην κατηγορία αυτή.

Όπως και κάθε άλλη κάμερα με υψηλή ονομαστική ανάλυση, έτσι και η συγκεκριμένη είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί με την τεχνική του pixel binning. Συνδυάζει όμως τα δεδομένα, την λεπτομέρεια και το χρωμα από 9 pixel του αισθητήρα σε ένα που αποθηκεύεται στη φωτογραφία. Οι φωτογραφίες αυτές είναι λοιπόν με αναλυση 12.5mp και η ποιότητα τους είναι συνολικά εντυπωσιακή.

Η εταιρεία γνωρίζει ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής, και ρεαλιστικά όχι μόνο σε αυτή, το ζητούμενο είναι μια όμορφη, ευχάριστη, ζωντανή φωτογραφία που θέλει κανείς να κρατήσει και να μοιραστεί με όποιον τρόπο θέλει. Αυτό το πετυχαίνει με τον καλύτερο τρόπο το redmi Note 12 Pro+, ενώ το δυναμικό εύρος και η αντίθεση είναι σε επίπεδα που δεν είναι συνηθισμένα σε αυτή την κατηγορία.

Παρόλα αυτά, η κάμερα των 200ΜΡ μπορεί να λειτουργήσει και με δύο διαφορετικούς ακόμα τρόπους. Ο ένας είναι να συνδυάσει 4 γειτονικά pixel του αισθητήρα σε ένα που αποθηκεύεται στη φωτογραφία προκειμένου αυτές να έχουν ανάλυση 50ΜΡ και θεωρητικά καλύτερα επίπεδα λεπτομέρειας. Αυτό το πετυχαίνει το redmi Note 12 Pro+, με μια αναμενόμενη διαφορά στο δυναμικό εύρος, και έναν περιορισμό στην λειτουργία του HDR.

Η δεύτερη επιλογή είναι η λήψη φωτογραφιών στην πλήρη ονομαστική ανάλυση των 200ΜΡ. Η λειτουργία αυτή είναι χρήσιμη σε συνθήκες με καλό εξωτερικό φωτισμό, όπου η κάμερα μπορεί να εκμεταλλευτεί την ανάλυση με αυτόν τον τρόπο. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν… αστεία επίπεδα λεπτομέρειας, και το redmi Note 12 Pro+ προσφέρει μια έξυπνη λειτουργία δημιουργίας διαφορετικών κάδρων σε αντίστοιχα διαφορετικά σημεία της φωτογραφίας ώστε να επιλέξουμε αυτό ακριβώς που θέλουμε.

Δυστυχώς όμως, όπως και σε πολλά ακόμα smartphones της εταιρείας και όχι μόνο, οι δύο άλλες κάμερες είναι σημαντικά λιγότερο χρήσιμες και ποιοτικές. Αυτή με τον ultra wide φακό, και ανάλυση 8ΜΡ είναι για μια ακόμα φορά «οριακά» ικανή να καλύψει τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια αλλά και συνολική ποιότητα που απαιτεί το μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε μια από τις φωτογραφίες αυτές.

Η Τρίτη κάμερα με τον macro φακό και την ανάλυση των 2ΜΡ είναι και αυτή περισσότερο για εμπορικούς και αριθμητικούς λόγους ώστε να είναι συνολικά τρεις στο πίσω μέρος του redmi Note 12 Pro+.

Επιδόσεις Hardware

To redmi Note 12 Pro+ έχει στο εσωτερικό του τον Dimensity 1080 επεξεργαστή της mediatek. Οι διαφορές του από τον αμέσως προηγούμενο Dimensity 920 είναι σχετικά περιορισμένες, είναι όμως χρήσιμες σε τομείς όπου έχει σημασία, όπως το ISP για την επεξεργασία των δεδομένων από την κάμερα των 200ΜΡ.

Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι κοντά στο άνω άκρο για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, πάντα και αποκλειστικά με δεδομένη την επίσημη τιμή πώλησης και σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό από αντίστοιχα νέα smartphones. Oι διευκρινήσεις αυτές είναι πάντα απαραίτητες και χρήσιμες, αφού μόνο έτσι είναι ξεκάθαρες οι επιλογές που κάνει κάθε εταιρεία.

Αυτό που έχει περισσότερο σημασία, είναι το πόσο σταθερή και αξιόπιστη είναι η απόδοση του dimensity 1080. H μέγιστη απόδοση του μπορεί να διατηρηθεί μονίμως για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να αυξηθεί η θερμοκρασία λειτουργίας αλλά και χωρίς υπερβολική κατανάλωση ενέργειας.

Στο redmi Note 12 Pro+ συνδυάζεται και με 8GB RAM στην έκδοση που έρχεται επίσημα στη χώρα μας. Είναι προφανώς χρήσιμη όχι για την σταθερή απόδοση αυτή την στιγμή, αλλά κυρίως προκειμένου σε βάθος χρόνου αυτή να διατηρηθεί με όλες τις εφαρμογές να είναι πιο απαιτητικές σε κάθε νεότερη έκδοση τους.

Τέλος, σε gaming απόδοση, το redmi Note 12 Pro+ είναι επίσης ικανοποιητικό με δεδομένη την κατηγορία του. Ακόμα και πιο απαιτητικά παιχνίδια, έχουν αξιοπρεπή «συμπεριφορά» παρότι σε κάποια από αυτά θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του να επιλέξει λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις ποιότητας και λεπτομέρειας.

Εδώ είναι επίσης χρήσιμη η σταθερή απόδοση του dimensity 1080, και ακόμα περισσότερο η λογική κατανάλωση ενέργειας που έχει.

Μπαταρία.

Η μπαταρία στο εσωτερικό του redmi Note 12 Pro+, έχει χωρητικότητα 5.000mAh που είναι το συνηθισμένο σε σχεδόν κάθε συσκευή πλέον ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής. Η φόρτιση όμως με 120w που έχει το smartphone είναι κάθε άλλο παρά συνηθισμένη.

Η απόδοση της μπαταρίας είναι άκρως ικανοποιητική και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάποιος σε καθημερινή χρήση. Ρεαλιστικά αν ένα smartphone φτάνει στο τέλος της ημέρας με απαιτητική χρήση, αν φτάνει με 20 ή 30% ακόμα διαθέσιμο στην μπαταρία του δεν έχει την παραμικρή σημασία από την στιγμή που θα πρέπει κανείς να το φορτίσει για να το χρησιμοποιήσει και την επόμενη ημέρα.

Η φόρτιση των 120w όμως είναι εντυπωσιακή σε αυτή την κατηγορία τιμής και μάλιστα το ότι περιλαμβάνεται κανονικά ο φορτιστής στην συσκευασία του redmi Note 12 Pro+. Η ξεχωριστή επιλογή για διατήρηση της όσο το δυνατόν πιο γρήγορης φόρτισης για όλη τη διάρκεια είναι χρήσιμη για να μειώσει τον χρόνο σε περίπου 20 λεπτά, ακόμα και αν η διαφορά έιναι μικρή από τα περίπου 25 λεπτά που χρειάζεται σε κανονικές συνθήκες. Ο χρόνος είναι εντυπωσιακά μικρός σε κάθε περίπτωση.

Συμπέρασμα.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν απλά κανείς δει τι προσφέρει συνολικά το redmi Note 12 Pro+, το ότι είναι αυτή τη στιγμή με διαφορά η καλύτερη πρόταση στα χρήματα του. Για την οθόνη, προφανώς την κάμερα, τον αποθηκευτικό χώρο και την φόρτιση του. Αυτό το τελευταίο από μόνο του, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό είτε λόγω ταχύτητας φόρτισης είτε απλά λόγω του ότι έχει τον φορτιστή στη συσκευασία του.

Η εταιρεία έχει καταφέρει να «επανέλθει» στην κορυφή σε αυτή την κατηγορία τιμής, με τον καλύτερο τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights