Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 12 Pro 5G Review: Τα πάντα σε σωστό κόστος

Redmi Note 12 Pro 5G Review: Τα πάντα σε σωστό κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Η σειρά redmi της xiaomi, και πιο συγκεκριμένα η σειρά των note προσέφερε πάντα περισσότερα από το συνηθισμένο για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει κάθε μοντέλο. Ακόμα και αν αυτό δεν ήταν τόσο «έντονο» στην αμέσως προηγούμενη σειρά των note 11, αυτή ήταν αποτέλεσμα των περιορισμών της εποχής της, μια εποχή που φαίνεται τουλάχιστον να… περνάει πλέον. Έτσι η σειρά των redmi Note 12 περιλαμβάνει προφανώς πολλά διαφορετικά μοντέλα, και το καθένα από αυτά έχει τις δικές του ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Σε κόστος μάλιστα που κάθε μοντέλο από αυτά το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για την κατηγορία που ανήκει.

Η πιο «ισορροπημένη» έκδοση από όλες αυτές είναι με διαφορά το Note 12 Pro 5G που αποτελεί και το αντικείμενο του συγκεκριμένου review. Η αναφορά στο 5G θα είναι σχεδόν…υποχρεωτική σε όλο το κείμενο, επειδή υπάρχει και Note 12 Pro σε μη 5g έκδοση, που είναι ένα αρκετά διαφορετικό smartphone.

Αυτό που κάνει το Note 12 Pro 5G μια τόσο ενδιαφέρουσα επιλογή, είναι όλα όσα προσφέρει για τα χρήματα που κοστίζει. Μια κορυφαία κάμερα που έχει «έρθει» από συσκευές σημαντικά υψηλότερης κατηγορίας τιμής, μια οθόνη που είναι ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στα χρήματα αυτά, και μια συνολική απόδοση που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για «παράπονα».

Σχεδιασμός.

Το Note 12 Pro 5G έχει πρακτικά τον ίδιο σχεδιασμό με κάθε άλλο μοντέλο της σειράς. Το πίσω μέρος του όμως είναι κατασκευασμένο από γυαλί, όπως και αυτό του κορυφαίου μέχρι στιγμής Note 12 Pro+ 5G. Αυτό του δίνει και μια διαφορετική πιο «γυαλιστερή» εμφάνιση, που παρότι δείχνει και είναι προφανώς πιο πολυτελής από μια πλαστική επιφάνεια, συνεχίζει να αποτυπώνει πιο εύκολα τις δαχτυλιές σε σύγκριση με μια «ματ» επιφάνεια είτε από πλαστικό είτε από γυαλί.

note 12 pro

Το Note 12 Pro 5G είναι επίπεδο και με έντονες γωνίες σε όλες τις πλευρές του. Αυτό είναι προφανώς μια επιλογή της εταιρείας, προκειμένου να έχει έναν πιο «στιβαρό» και απόλυτο χαρακτήρα, κάτι που πετυχαίνει, παρότι προφανώς οι έντονες αυτές γωνίες είναι λιγότερο ευγενικές στο χέρι. Όπως και σχεδόν κάθε άλλο Smartphone, έτσι και το Note 12 Pro 5G μπορεί να ξεχωρίσει σχεδιαστικά πρακτικά μονο στο πίσω μέρος του. Εκεί το πλαίσιο για τις τρεις κάμερες, έχει αναμενόμενα διαφορετικό σχεδιασμό από τα μοντέλα της προηγούμενης χρονιάς, χωρίς όμως κάποια υπερβολή.

note 12 pro

Στο εργονομικό κομμάτι, η επιλογή της Xiaomi να διατηρήσει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πλήκτρο ενεργοποίησης συνεχίζει να έχει τα θετικά της. Είναι όσο γρήγορος και αξιόπιστος πρέπει να είναι για να ξεκλειδώνει με την πρώτη προσπάθεια, και το Note 12 Pro 5G «ανάβει» αμέσως και την οθόνη του για να είναι και πρακτικά έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.

Διαθέτει μάλιστα και θύρα για ακουστικά, η οποία παραμένει χρήσιμη ακόμα και αν δεν έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο. Τέλος, το Note 12 Pro 5G έχει και δύο ηχεία με ένταση και ποιότητα που είναι στο άνω άκρο του τι μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Οθόνη.

Ακόμα και αν το Note 12 Pro 5G ξεχωρίζει «εμπορικά» για την βασική του κάμερα, η οθόνη είναι αντίστοιχα κορυφαία και πρακτικά ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η διαγώνιος παραμένει στις 6.67 ίντσες όπως πρακτικά και σε κάθε smartphone της xiaomi αλλά και της Poco στην μεσαία κατηγορία τιμής.

note 12 pro

Επειδή όμως το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι εντυπωσιακά μικρό, οι συνολικές διαστάσεις του Note 12 Pro 5G είναι όσο περιορισμένες μπορούν με μια οθόνη με αυτό το μέγεθος. Είνα όμως το τι προσφέρει συνολικά το συγκεκριμένο AMOLED Panel που το κάνει να ξεχωρίζει. Η ανάλυση στα 2400×1080 pixels παραμένει ικανοποιητική όπως πάντα, και ο ρυθμός ανανέωσης «φτάνει» τα 120Hz. Είναι όμως ένα Panel που μπορεί να προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης αυτό ανάμεσα σε 60, 90 και 120Hz ανάλογα με το τι κάνει ο ιδιοκτήτης του Note 12 Pro 5G. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Αντίστοιχα και η υποστήριξη του Dolby Vision HDR μαζί με το HDR10+ πρότυπο, κάνουν την οθόνη χρήσιμη για προβολή HDR περιεχομένου σε όλες τις streaming υπηρεσίες. Με δεδομένο το ότι το Netflix και το Disney Plus έχουν τις περισσότερες ταινίες σε Dolby Vision, η υποστήριξη του είναι και χρήσιμη, και δυστυχώς κάτι σπανιο στον χώρο του Android.

Τέλος, παρότι η μέγιστη φωτεινότητα φτάνει τα 900Nits που δεν είναι «εντυπωσιακή» τιμή, η οθόνη παραμένει άνετα ευανάγνωστη σε εξωτερικό χώρο και κάτω από τον ήλιο. Η χειροκίνητη φωτεινότητα φτάνει έως και τα 500nits, που ρεαλιστικά είναι αρκετή για όλες τις συνθήκες που δεν χρειάζεται να αυξηθεί αυτόματα περισσότερο.

Κάμερες.

Η βασική κάμερα του Note 12 Pro 5G είναι ρεαλιστικά αυτή που ξεχωρίζει σε σύγκριση με κάθε άλλο Smartphone στην κατηγορία τιμής του. Μάλιστα ένας πολύ συγκεκριμένος ανταγωνιστής που χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα στην δική του βασική κάμερα για να ξεχωρίσει, παραμένει σημαντικά ακριβότερος από το Smartphone της xiaomi.

Ο ΙΜΧ766 αισθητήρας της Sony των 50ΜΡ χρησιμοποιήθηκε τον προηγούμενο χρόνο σε Smartphones με το διπλάσιο κόστος από το Note 12 Pro 5G, και παρότι η απόδοση του καθορίζεται και από το Hardware στο εσωτερικό κάθε smartphone, προφανώς είναι ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε αυτά τα χρήματα.

note 12 pro

Το μεγάλο φυσικό μέγεθος του αισθητήρα, ειδικά για συσκευή αυτής της κατηγορίας, και το OIS για πρώτη φορά σε συσκευή της xiaomi σε αυτό το κόστος, κάνουν την απόδοση της κορυφαία ακόμα και σε χαμηλότερο φωτισμό.

Οι φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχουν έντονα και ζωντανά χρώματα, που ρεαλιστικά είναι το ζητούμενο για την πλειοψηφία. Κανείς δεν ενδιαφέρεται να κρίνει τεχνικά μια φωτογραφία ακόμα και σε ακριβότερες συσκευές και πόσο μάλλον στο Note 12 Pro 5G. Παρόλα αυτά, έχει μια τάση να φωτίζει περισσότερο κάποια δύσκολα σημεία, κάτι που είναι περιορισμός του hardware στο εσωτερικό του και όχι του ίδιου του αισθητήρα.

Η μηχανική σταθεροποίηση του φακού και το μέγεθος του συγκεκριμένου αισθητήρα, κάνουν την απόδοση της κάμερας του Note 12 Pro 5G κορυφαία για την κατηγορία, σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Το Smartphone συνεχίζει να βγάζει διαδοχικές λήψεις που τις συνδυάζει σε μια φωτογραφία, προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε φωτισμό και λεπτομέρεια.

Η επεξεργασία τους χρειάζεται μερικά δευτερόλεπτα, χωρίς όμως το διάστημα να είναι ενοχλητικά μεγάλο. Το αποτέλεσμα όμως αποζημιώνει, αφού οι φωτογραφίες έχουν λεπτομέρεια που δεν περιμένει κανείς από το Note 12 Pro 5G αρχικά, αλλά και επίπεδα φωτισμού που δεν «θυσιάζονται» προκειμένου να μειωθεί ο ψηφιακός θόρυβος.

Όσο εντυπωσιακή και αν είναι όμως η βασική του κάμερα, οι άλλες δύο στο πίσω μέρος του Smartphone είναι οριακά αποδεκτές σε αυτή την κατηγορία τιμής. Η Ultra wide κάμερα με το μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία, είναι και πάλι δυστυχώς στα 8ΜΡ. Η ανάλυση αυτή είναι οριακή για να καλύψει τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια που έχει το μεγαλύτερο πλάνο, παρότι χρωματικά οι φωτογραφίες είναι ικανοποιητικές και όχι έντονα διαφορετικές από αυτές της βασικής κάμερας.

Τέλος, η Τρίτη και τελευταία κάμερα είναι είναι και πάλι αυτή με τον macro φακό και ανάλυση 2ΜΡ για φωτογραφίες από μικρή απόσταση. Η απόδοση της είναι απλά αποδεκτή σε εκείνες τις περιπτώσεις που θέλουμε να βγάλουμε μια κοντινή φωτογραφία, αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερες απαιτήσεις σε λεπτομέρεια.

Επιδόσεις Hardware.

Το Note 12 Pro 5G έχει στο εσωτερικό του τον Dimensity 1080 επεξεργαστή της mediatek. Οι επιδόσεις του είναι άκρως ικανοποιητικές για αυτή την κατηγορία τιμής, και το σημαντικότερο, βελτιωμένες δραματικά σε σύγκριση με τον Snapdragon 695 στο εσωτερικό του προκατόχου του.

Η βασική έκδοση του Note 12 Pro 5g έρχεται με 6GB RAM, που είναι αρκετή για κάθε είδους χρήση που μπορεί να καλύψει ένα Smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής. Παρόλα αυτά, σε βάθος χρόνου, θα ήταν προτιμότερη μια έκδοση με 8GB RAM προκειμένου η απόδοση να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Αυτό που έχει ίσως περισσότερη σημασία, είναι ότι ο dimensity 1080 δεν έχει προβλήματα με την διατήρηση της απόδοσης του. Μπορεί να λειτουργεί συνεχώς σε απαιτητική χρήση χωρίς να αυξηθεί η θερμοκρασία λειτουργίας του Note 12 Pro 5G και χωρίς ενοχλητική κατανάλωση ενέργειας. Το δεύτερο είναι και αυτό που το κάνει μια αρκετά καλή επιλογή για Gaming χρήση, με περιορισμούς που οφείλονται περισσότερο στην mediatek και λιγότερο στην xiaomi.

Η Mali G68 GPU είναι το ίδιο ικανή με μια αντίστοιχη της Qualcomm στην ίδια κατηγορία τιμής. Παρόλα αυτά, δυστυχώς οι περισσότεροι developers φροντίζουν ώστε να κάνουν «βέλτιστη» την απόδοση των παιχνιδιών για hardware της Qualcomm. Αυτό σημαίνει ότι παρότι η απόδοση της Mali G68 σε κάθε benchmark είναι ίδια με αυτή ενός επεξεργαστή της Qualcomm, στην πράξη υπάρχει μια διαφορά στο τι ρυθμίσεις μπορεί να επιλέξει κανείς σε πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Μπαταρία.

Το Note 12 Pro 5G έχει μια μπαταρία 5.000mAh στο εσωτερικό του, που θεωρείται «δεδομένη» πλέον σε αυτό το μέγεθος και αυτή την κατηγορία τιμής. Η απόδοση της είναι αναμενόμενα και πάλι αυτή που περιμένει κανείς.

Το Smartphone μπορεί να βγάλει μια ημέρα αρκετά έντονης χρήσης, και στο τέλος αυτής να έχει ακόμα ένα 20 με 25% διαθέσιμο σαν περιθώριο ασφαλείας. Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι η χρήση της κάμερας, η προβολή βίντεο και κάθε είδους χρήση δεν έχει κάποια αρνητική επίπτωση στο πως μπορεί να το χρησιμοποιεί κάποιος χωρίς «άγχος».

Φορτίζει όμως και με 67W, που του επιτρέπει να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του σε περίπου 40 λεπτά, χρόνος σημαντικά μικρότερος και πάλι από τον βασικό ανταγωνιστή του. Μάλιστα ο φορτιστής περίλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του, κάτι που δυστυχώς και πάλι δεν θεωρείται δεδομένο από όλες τις εταιρίες.

Συμπέρασμα.

Το Note 12 Pro 5G είναι ένα πιο ολοκληρωμένο Smartphone από ότι φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Η οθόνη του είναι κορυφαία, η κάμερα του επίσης, και οι επιδόσεις του είναι άκρως ικανοποιητικές για ένα Smartphone με αυτό το κόστος.

Αν τα συνδυάσει κανείς αυτά με μια κατασκευή από γυαλί στο πίσω μέρος του, εμφάνιση που είναι όσο σοβαρή πρέπει και όσο «ευχάριστη» χρειάζεται ανάλογα προφανώς και με το χρώμα που θα διαλέξει κανείς, είναι ένα σύνολο που προσφέρει όλα όσα θα χρειαστεί κανείς στην καθημερινότητα του.

Αυτός είναι και ο στόχος κάθε μοντέλου της σειράς εδώ και χρόνια σε αυτή την κατηγορία τιμής, και το Note 12 Pro 5g επανέρχεται με τον καλύτερο τρόπο για να το επιβεβαιώσει αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

E CHARALAMPOUS 27/08/2023 - 07:01

Το Redmi Note 12Pro+ 5G

Reply
ΚΩΣΤΑΣ 01/09/2023 - 09:29

Έχει όλες τις μπάντες 4g και 5g για την Ελλάδα;

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights