Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL MoveTime MT40 review: Ένα ρολόι που είναι πολύ περισσότερα

TCL MoveTime MT40 review: Ένα ρολόι που είναι πολύ περισσότερα

απο Kostas Gliatiotis

Ρεαλιστικά, βρισκόμαστε σε μια εποχή, που ακόμα και ένα σχετικά νέο σε ηλικία παιδί μπορεί να έχει πλέον το δικό του smartphone. Συνήθως αυτό όμως έρχεται με «περιορισμούς» είτε στο αν είναι παλαιότερο μοντέλο, είτε πιο οικονομικό για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Υπάρχει όμως και μια πολύ πιο πρακτική λύση για κάθε γονιό που θέλει να έχει επικοινωνία με το παιδί του, να γνωρίζει που είναι και όχι μόνο. Με ένα ρολόι που είναι σχεδιασμένο να τα προσφέρει όλα αυτά, με αναπάντεχα πρακτικό και εύκολο τρόπο και πολύ πιο αποδοτικά από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Το TCL MoveTime λοιπόν, είναι ένα έξυπνο ρολόι σχεδιασμένο για παιδιά, μικρότερα και όχι μόνο, που έρχεται με έξυπνες δυνατότητες που θα αγαπησουν οι γονείς τους αλλά και τα ίδια. Από την δυνατότητα επικοινωνίας μέσω φωνητικών μηνυμάτων, την δυνατότητα βίντεο κλήσεων αλλά και την χρήση της καμερας για φωτογραφίες, μέχρι προφανώς την συνεχόμενη ενημέρωση για την τοποθεσία του με μερικές επιπλέον χρήσιμες δυνατότητες.

Αρχικά, η TCL έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στον σχεδιασμό του, με τρόπο που έχει σημασία με δεδομένο το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ακόμα και αν με μια πρώτη ματιά το TCL MoveTime φαίνεται… μικρό και με αντίστοιχα μικρή οθόνη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι απευθύνεται σε παιδιά με μικρότερο αντίστοιχα σε μέγεθος χέρι, και πρέπει να «ταιριάζει» σε αυτό.

Σε ένα ρολόι αυτού του είδους, ίσως δεν έχει νόημα να δώσει κανείς σημασία στις τεχνικές λεπτομέρειες της οθόνης του. Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι το πως η οθόνη αυτή αποδίδει στην πράξη. Είναι φωτεινή όσο πρέπει προκειμένου να είναι ορατή ακόμα και κάτω από τον ήλιο, κάτι που είναι πιο δύσκολο σε μια οθόνη με αυτό το μέγεθος.

Προκειμένου να φορτίζει αλλά και για την υποδοχή για την κάρτα SIM, το TCL Move Time έχει στο πλαϊνό του μέρος δύο καλύματα σχεδιασμένα να το προστατεύουν από το νερό και τη σκόνη.

Αυτή η υποδοχή όμως για την κάρτα SIM είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Το TCL MoveTime δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένο σε κάποιο ασύρματο δίκτυο για να προσφέρει όλες τις δυνατότητες του. Έχει στο εσωτερικό του «κρυμμένο» ένα … τηλέφωνο και μάλιστα με υποστήριξη και για 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτό το μέγεθος είναι κάτι από μόνο του εντυπωσιακό.

Με την υποστήριξη αυτή, και το ενσωματωμένο GPS, είναι ένα «εργαλείο» αλλά και παιχνίδι ταυτόχρονα, προκειμένου να είναι… ενδιαφέρον και για το παιδί που το φοράει. Μάλιστα η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε όλες οι δυνατότητες του να λειτουργούν σωστά και αξιόπιστα με τον καλύτερο τρόπο.

Η δυνατότητα βίντεο κλήσεων είναι η πιο εντυπωσιακή από αυτές, και μάλιστα λειτουργεί ιδιαίτερα αξιόπιστα, αρκεί προφανώς το TCL MoveTime να βρίσκεται σε περιοχή με καλή κάλυψη από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα από την εφαρμογή TCL Connect, ο γονιός μπορεί είτε να πραγματοποιήσει μια βίντεο κλήση προς το ρολόι, είτε να δεχθεί μια που θα ξεκινήσει το παιδί που το έχει στο χέρι του. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας, ορίζει από την εφαρμογή αυτή σε ποιους μπορεί να κάνει βίντεο κλήση, που πρέπει να έχουν οριστεί σαν μέλη της οικογένειας και να έχουν την εφαρμογή στο smartphone τους.

Μάλιστα, η ποιότητα της εικόνας είναι απρόσμενα καλή με δεδομένο το μέγεθος της κάμερας που έχει το ίδιο το ρολόι. Με ένα σταθερό bitrate στην μεταφορά της εικόνας και αντίστοιχα καλό framerate που κάνει την επικοινωνία ιδιαίτερα ευχάριστη.

Αντίστοιχα, και η αποστολή φωνητικών μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, επίσης αμφίδρομα από το ρολόι στην εφαρμογή και αντίθετα. Εδώ προφανώς το ίδιο το ρολόι δεν μπορεί να στείλει ένα μήνυμα κειμένου, κάτι που έτσι και αλλιώς δεν θα ήταν πρακτικό σε αυτη την οθόνη. Εδώ έχει ενδιαφέρον το πως το ίδιο το TCL MoveTime ακόμα και σε χώρο με σχετική φασαρία καταγράφει σωστά την φωνή και από φυσιολογική απόσταση.

Η σωστά σχεδιασμένο εφαρμογή TCL Connect είναι ίσως και το πιο σημαντικό κομμάτι και σε άλλους ιδιαίτερα χρήσιμούς τομείς. Ο γονέας μπορεί να γνωρίζει πάντα που είναι το παιδί του με το ενσωματωμένο GPS και το ρολοι μπορεί να εντοπίσει έστω και κατά προσέγγιση την θέση του μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας όταν βρίσκεται σε εσωτερικό χώρο.

Μάλιστα μπορεί να ρυθμιστεί ώστε αν απομακρυνθεί από ένα συγκεκριμένο «όριο» που θα θέσει ο γονιός στην εφαρμογή, να ενημερώσει το ίδιο το ρολόι για αυτό, προκειμένου να το γνωρίζει.

Αν ένα ρολόι είναι περισσότερα από το να δείχνει απλά την ώρα και να είναι όμορφο ειδικά για ένα παιδί, το TCL MoveTime καταφέρνει ταυτόχρονα να είναι και ενδιαφέρον, και πρακτικό και λειτουργικό με αξιοπιστία.

Η μπαταρία του μπορεί να το διατηρήσει ενεργό για δύο ημέρες σε φυσιολογικές συνθήκες, ακόμα και σε σημεία με όχι την καλύτερη δυνατή κάλυψη δικτύου. Αυτό με δεδομένο παντα το μέγεθος του και την μπαταρία που μπορεί να έχει στο εσωτερικό του είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Ακόμα και σε πιο σύχνή χρήση όλων των δυνατοτήτων του (ειδικά τις πρώτες ημέρες στο χέρι ενός παιδίου) η μπαταρία θα φτάσει στο τέλος της  ημέρας χωρίς ποτέ να υπάρχει το άγχος ότι θα αδειάσει όσο ακόμα χρειάζεται.

Μια έξυπνη ιδέα, μπορεί να είναι διαφορετική με τρόπο που να είναι και πρακτικός αλλά και να μην είναι υπερβολικός. Το TCL MoveTime είναι ακριβώς αυτό. Ένα έξυπνο ρολόι με τρόπο που έχει νόημα σε ένα μικρό παιδί, που δίνει όμως και στους γονείς και πρακτικούς λόογυς να το επιλεξουν.

Σε μια εποχή που ένα smartphone φαίνεται και είναι η εύκολη λύση, ένα ρολόι σαν και αυτό έχει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα. Από το πιο απλό ότι δεν είναι εύκολο να το… χάσει ένα παιδί μέχρι το ότι μπορεί να το έχει στο χέρι του στο σχολείο και σε κάθε χώρο που «απαγορεύεται» να έχει ένα Smartphone.

Οι έξυπνες και πρακτικές ιδέες δεν είναι κάτι νέο για την TCL, που όπως πάντα φροντίζει να τις κάνει προσβάσιμες και σε λογική τιμή. Εδώ η τιμή του TCL movetime στα 140 ευρώ είναι απόλυτα λογική για αυτά που προσφέρει. Μάλιστα έχει και ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, μπορεί να λειτουργήσει σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, κάτι που δίνει την ελευθερία επιλογής ανάλογα με το τι θέλει να έχει σε υπηρεσίες. Η κατανάλωση δεδομένων είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, κάτι που κάνει την επιλογή ενός οικονομικού πακέτου για το ίδιο το ρολόι ακόμα πιο πρακτική.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights