Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ TCL NXTWEAR S: Κάτι αναπάντεχα διαφορετικό.

TCL NXTWEAR S: Κάτι αναπάντεχα διαφορετικό.

απο Kostas Gliatiotis

Η TCL έχει αποδείξει ότι είναι μια εταιρεία που μπορεί να σχεδιάσει αλλά και να φτάσει στο τελικό στάδιο της κατασκευής, προϊόντα που είναι ταυτόχρονα μοναδικά, διαφορετικά αλλά και πρακτικά.

Η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι χωρίς αμφιβολία τα NXTWEAR S… γυαλία της εταιρείας. Από την πρώτη έκδοση τους πριν μερικά χρόνια πλέον, είχαν δείξει ότι στις συνθήκες και για εκείνες τις περιπτώσεις που έχει νόημα, είναι κάτι διαφορετικό αλλά και χρήσιμο.

Πλέον η Τρίτη γενιά τους, έρχεται με πρακτικές βελτιώσεις στον σχεδιασμό και όχι μόνο, παραμένει όμως το ίδιο εντυπωσιακή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η ιδέα.

Πίσω από την ύπαρξη των NXTWEAR Sκρύβεται μια έξυπνη ιδέα, του μπορεί ένα ζευγάρι γυαλιών να προβάλλει εικόνα, και βίντεο με έναν έξυπνο τρόπο. Στην απόσταση που είναι ένα ζευγάρι γυαλιών, μπορεί να προβάλλει μια «οθόνη» με μέγεθος πολύ μεγαλύτερο από αυτό μιας κανονικής οθόνης, και με τον σωστά σχεδιασμένο «περιορισμό» του οπτικού πεδίου σε αυτή να δημιουργήσει μια ευχάριστη εμπειρία θέασης.

Η Τρίτη έκδοση τους έρχεται με ακόμα πιο αποδοτική οθόνη σε κάθε έναν από τους «φακούς», με βελτιώσεις στον σχεδιασμό αλλά και την χρήση τους, και έμφαση στο να είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικά.

Κάθε ένας από τους «φακούς» έχει στο εσωτερικό του μια AMOLED 1080p οθόνη, σε γωνία που όταν τα φορέσει κανείς, εμφανίζονται σαν μια εννοία εικόνα. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέγεθος της εικονικής αυτής οθόνης είναι αντίστοιχο με μια οθόνη 130 ιντσών σε απόσταση 4 μέτρων. Ακόμα και αν δεν είναι εύκολο να κάνει κάποιος ακριβώς τη σύγκριση, αφού έστω και υποσυνείδητα αλλάζει το βάθος οπτικά, η πραγματική αίσθηση είναι ότι όντως βλέπει κάποιος μια πολύ μεγάλη οθόνη μπροστά του.

Αυτό όμως είναι κάτι που ακόμα και από την πρώτη γενιά η εταιρεία είχε πετύχει με τον καλύτερο τρόπο. Στην Τρίτη γενιά των NXTWEAR S έχει βελτιώσει χρωματικά αλλά και σε επίπεδα φωτισμού κάθε μια από τις οθόνες για πρακτικούς λόγους. Η φωτεινότητα τους μπορεί πλέον να ρυθμιστεί από το «μπράτσο» στα ίδια τα γυαλιά, προκειμένου να την προσαρμόζει ο ιδιοκτήτης του ανάλογα με το περιβάλλον γύρω του.

Απο την μέγιστη ένταση κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μια σαφώς πιο ξεκούραστη και πιο χαμηλή αν τα χρησιμοποιεί σε χώρο με χαμηλό φωτισμού. Το πλήκτρο χειρισμού βρίσκεται στο δεξί μπράτσο και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα βολικό σημείο.

Το αριστερό τώρα με την σειρά του, έχει ένα ακόμα ιδιαίτερα χρήσιμο «χειριστήριο» για την ένταση του ήχου. Μάλιστα τα ίδια τα NXTWEAR S έχουν δύο μικρά σε μέγεθος αλλά με καλή απόδοση ηχεία. Η ένταση τους δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή, αφού είναι σε μικρή απόσταση από το αυτί μας. Η ποιότητα του ήχου είναι επίσης αν μη τι άλλο ικανοποιητική, πάντα για τη χρήση για την οποία προορίζονται.

Η επόμενη πρακτική αλλαγή που είναι ίσως ακόμα πιο σημαντική, είναι ο τρόπος που συνδέονται με τη συσκευή που θέλουμε. Η σύνδεση προφανώς και πρέπει να γίνει με καλώδιο, το οποίο όμως πλέον είναι αποσπώμενο από τα ίδια τα γυαλιά. Εφαρμόζει μαγνητικά στο δεξί μπράτσο τους, και μάλιστα πολύ πιο «σταθερά» από ότι περιμένει κανείς αρχικά. Είναι και στο άκρο του, προκειμένου να μην ενοχλεί όταν τα έχουμε στο κεφάλι μας.

Η πρακτική χρησιμότητα είναι ότι παρότι προφανώς είναι απαραίτητο για την χρήση τους, μπορεί να αποσύνδεθεί για την μεταφορά τους. Αυτό κάνει τη θήκη που περιλαμβάνεται προφανώς στη συσκευασία τους ακόμα πιο μικρή και πολύ πιο εύκολο να τα επιστρέψει κανείς σε αυτή.

Το τεχνικό κομμάτι όμως έχει και αυτό όπως παντα το δικό του ενδιαφέρον. Τα γυαλιά είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σχεδόν σε κάθε συσκευή που θα τα συνδέσει κανείς. Η σύνδεση γίνεται με USB Type-C και τα NXTWEAR S αναγνωρίζονται απλά σαν … μια εξωτερική οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε συσκευή είτε είναι Smartphone είτε υπολογιστής, αν έχει τη δυνατότητα να προβάλλει εικόνα από την USB Type-C θύρα είναι θεωρητικά και πρακτικά συμβατή με τα NXTWEAR S.

Τα ίδια τα γυαλιά στη συνέχεια αναλαμβάνουν να «χωρίσουν» την εικόνα με τον τρόπο που πρέπει ώστε να προβλήθεί και πάλι σαν εννιαία στα μάτια μας.

Η εμπειρία τώρα, είναι περίεργη αρχικά για αρκετά διαφορετικό λόγο. Τα NXTWEAR S είναι σχεδιασμένα να επιτρέπουν να έχουν περιφεριακή όραση προκειμένου να μην δημιουργούν μια αίσθηση «κλειστοφοβίας». Το πετυχαίνουν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα μας επιτρέπουν να έχουμε μια αναπάντεχα καλή αντίληψη του χώρου γύρω μας. Σε σημείο μάλιστα που είναι δυνατόν να … περπατήσει κάποιος με αυτά στο κεφάλι του, ακόμα και αν προβάλλει κάτι σε αυτά.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι τέλος, η εταιρεία αναγνωρίζει ότι δεν υπάρχει ένα σχεδίο που να είναι ταιριαστό σε όλους. Για αυτό η «μάσκα» τους είναι αποσπώμενη και χρησιμοποιεί και αυτή μαγνήτες για να παραμένει σταθερή στα NXTWEAR S. Μπορεί να αλλαχθεί με διαφορετικό σχέδιο, αν και η ποικιλία είναι σχετικά περιορισμένη τουλάχιστον αρχικά.

Η προσοχή στην λεπτομέρεια και την άνεση που έχει δώσει η εταιρεία είναι εμφανής σε έναν ακόμα τομέα. Στην συσκευασία των NXTWEAR S υπάρχει μια ακόμα «βάση» για το σημείο που στηρίζονται στην… μύτη μας. Είναι μεταλλική και εύκαμπτη προκειμένου να μπορεί να την ρυθμίσει κανείς ακριβώς εκεί που τον βολεύει.

Παρότι είναι κάτι προφανώς διαφορετικό από το συνηθισμένο, και απευθύνεται σε κοινό που έχει λόγο να επιλέξει κάτι τέτοιο, τα NXTWEAR S δεν είναι σχεδιασμένα απλά για να εντυπωσιάσουν. Είναι πρακτικά χρήσιμα για όποιον θέλει την διαφορετική εμπειρία μιας μεγαλύτερης οθόνης χωρίς να ενοχλεί τους άλλους γύρω του, αλλά και ταυτόχρονα προσφέρουν μια «ιδιωτικότητα» που είναι χρήσιμη.

Η.. δέσμευση της TCL στην ύπαρξη τους είναι εμφανής στο ότι βρισκονται πλέον στην Τρίτη έκδοση τους, και συνεχίζει να βελτιώνει πρακτικά ότι πρέπει για να τα κάνει ακόμα καλύτερα

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights