Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI P60 Pro vs Galaxy S23 Ultra Camera test

HUAWEI P60 Pro vs Galaxy S23 Ultra Camera test

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S23 Ultra έχει “αποδείξει” ότι τουλάχιστον για τα δεδομένα της Samsung είναι με διαφορά το καλύτερο φωτογραφικά smartphone που έχει κατασκευάσει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Το P60 Pro όμως από την πλευρά του, είναι το νεότερο μοντέλο σε μια σειρά από Smartphones της HUAWEI που φημίζονται, και έχουν αφήσει… ιστορία για τις φωτογραφικές τους δυνατότητες.

Για μια ακόμα φορά λοιπόν, σε 12 διαφορετικές “ψηφοφορίες” μέσω του instagram, και την ίδια φωτογραφία από το P60 Pro και το Galaxy S23 Ultra, βλέπουμε τα αποτελέσματα σε προτίμηση ανάμεσα στις δύο συσκευές. Σε όλες τις φωτογραφίες, στο πάνω “μισό” ήταν η φωτογραφία από το Galaxy S23 Ultra, και αντίστοιχα στο κάτω “μισό” αυτή από το HUAWEI P60 pro. Με εξαίρεση δύο πολύ συγκεκριμένες φωτογραφίες, όπου το smartphone της Samsung ήταν η προτίμηση για την πλειψηφία (έστω και με μικρή διαφορά…), στις 10 από τις συνολικά 12 φωτογραφίες, η προτίμηση ήταν υπερ του P60 Pro με μικρότερη ή και σημαντικά μεγαλύτερη διαφορά ανάλογα με την περίπτωση.

Τα δύο smartphones είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους στον τρόπο και την “άποψη” κάθε εταιρείας για το πως μπορεί να βγει η θεωρητικά καλύτερη φωτογραφία. Το Galaxy S23 Ultra όπως είναι άλλωστε γνωστό, χρησιμοποιεί για την βασική του κάμερα τον HM3 αισθητήρα που κατασκευάζει η ίδια η samsung, με ονομαστική ανάλυση στα 200mp. Όπως είναι όμως γνωστό, και η συγκεκριμένη κάμερα λειτουργεί με την τεχνική του pixel Binning, συνδυάζοντας … 16 γειτονικά pixel από τον αισθητήρα σε ένα που αποθηκεύεται στην φωτογραφία. Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ανάλυση 12.5mp και θεωρητικά την καλύτερη ποιότητα που είναι δυνατή με αυτή την τεχνική.

Το HUAWEI P60 pro από την πλευρά του, όπως και κάθε προηγούμενο μοντέλο της σειράς, ακολουθεί μια διαφορετική λογική. Η εταιρεία δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μια κάμερα με τόσο υψηλή ονομαστική ανάλυση, και αυτή του P60 Pro “περιορίζεται” στα 50mp. Με έναν όμως νέο αισθητήρα σε σύγκριση με κάθε προηγούμενο μοντέλο της σειράς, που έχει και το πλεονέκτημα του μεταβαλλόμενου διαφράγματος στον φακό της που παρουσίασε η HUAWEI με το Mate 50 Pro πριν μερικούς μήνες.

Όπως πάντα, η άποψη για την “καλύτερη” φωτογραφία είναι ακρετά… υποκειμενική, για αυτό και η ψηφοφορία αυτού του είδους είναι περισσότερο ενδεικτική από οποιαδήποτε προσωπική άποψη. Υπάρχουν όμως και φωτογραφίες στο συγκεκριμένο βίντεο, στις οποίες με οποιοδνήποτε τρόπο και αν κριθεί το αποτέλεσμα, οι φωτογραφίες από το P60 Pro είναι τεχνικά και πρακτικά καλύτερες.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights