Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Πλαίσιο και η +πλεύση εξοπλίζουν σχολεία ακριτικών νησιών

Η Πλαίσιο και η +πλεύση εξοπλίζουν σχολεία ακριτικών νησιών

απο Kostas Gliatiotis

Η Πλαίσιο, ένωσε τις δυνάμεις της με τη +πλεύση (ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΑΜΚΕ), δωρίζοντας στα νησιά του φετινού της διάπλου, γραφική ύλη, σχολικά καθώς και λευκές συσκευές για την κάλυψη των αναγκών 12 σχολείων όλων των βαθμίδων των νησιών της αποστολής.

Ο 9ος διάπλους της +πλεύσης, που την τελευταία δεκαετία υποστηρίζει και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών, ξεκίνησε στο Αιγαίο στις 27 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου, με 8 σταθμούς: τη Σίκινο, τη Δονούσα, τους Αρκιούς, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τη Θύμαινα, τους Φούρνους, και την Ικαρία, παρέχοντάς τους σημαντική βοήθεια.

Το Σάββατο 29 Απριλίου, η εθελοντική ομάδα της Πλαίσιο, «Πλάι σου» με 12 εθελοντές, ταξίδεψε στο Αιγαίο με σκοπό να βρει τους εθελοντές της +πλεύσης στο νησί της Δονούσας. Εκεί, γνώρισε από κοντά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, συμμετείχε σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών και προχώρησε στη δωρεά προϊόντων για την υποστήριξη του έργου των εκπαιδευτικών του νησιού και τη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης.

Συνολικά, η Πλαίσιο προχώρησε σε δωρεά 924 προϊόντων (προϊόντα γραφικής ύλης, μελάνια, τόνερ και λευκές συσκευές) στα 8 νησιά, με τα προϊόντα που δόθηκαν να επιλέγονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σχολείου.

Βασικός πυλώνας της Πλαίσιο εδώ και χρόνια, είναι η συνεισφορά και η βοήθεια σε οργανισμούς και τον συνάνθρωπο μέσω φορέων που οργανώνουν δράσεις οι οποίες εξελίσσουν και στηρίζουν αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μέσα από τις δράσεις, κύρια προτεραιότητα της Πλαίσιο είναι να δημιουργεί αξία και να προσφέρει στη κοινωνία, έχοντας πάντα ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Άλλωστε, η ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα ακριτικά νησιά αποτελεί πρωτοβουλία που ταιριάζει με την αρχή και τις δεσμεύσεις της εταιρείας.

Η ομάδα  «Πλάι σου», η οποία αριθμεί σήμερα 300 ενεργά μέλη, αποτελείται από εργαζόμενους της Πλαίσιο που μοιράζονται την ίδια επιθυμία να βοηθήσουν όπου υπάρχει ανάγκη. Τα μέλη της δίνουν ιδέες για νέες δράσεις, οργανώνουν και υλοποιούν προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς και συμμετέχουν σε κοινωνικές ενέργειες,  συνδέοντας με τον πιο αρμονικό τρόπο της εργασία με τον εθελοντισμό.

 

Δείτε τι έγινε στο παρακάτω video: Πλαίσιο Πλάι σου

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights