Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΔΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ! Oneplus 11 vs Galaxy S23+

ΑΔΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ! Oneplus 11 vs Galaxy S23+

απο Kostas Gliatiotis

To OnePlus 11 είναι ένα εντυπωσιακό Smartphone για τα χρήματα που κοστίζει επίσημα στη χώρα μας, και στους περισσότερους τομείς καλύτερο από το σημαντικά ακριβότερο Galaxy S23+ της Samsung. Όμως παραδοσιακά η πραγματικότητα διαφέρει έστω και λίγο από την θεωρία, και υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες λεπτομέρειες στις οποίες οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι αυτές που φαίνεται με μια πρώτη ματιά.

Oι κάμερες στο πίσω μέρος των δύο Smartphones είναι ο πρώτος τομέας στον οποίο οι διαφορές δεν είναι τόσο “σημαντικές”. Το Oneplus 11 είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Hasselblad, και έρχεται με τρεις διαφορετικές κάμερες σε σύγκριση με τα δυο προηγούμενα μοντέλα της σειράς. Η βασική από αυτές, χρησιμοποιεί τον νεότερο τεχνικά IMX890 αισθητήρα της Sony στα 50mp, με OIS φυσικά και Dual Pixel Auto focus. Με φυσικό μέγεθος όμως στο 1/1.56″ δεν διαφέρει σε αυτόν τον τομέα από τον Samsung GN3 αισθητήρα των 50mp και πάλι που χρησιμοποιεί το Galaxy S23+ και έρχεται και αυτός προφανώες με OIS και Dual pixel auto focus. Η δεύτερη Ultrawide κάμερα, είναι παρόλα αυτά μια “νίκη” για το OnePlus 11, με έναν αισθητήρα στα 48mp και Auto focus, απέναντι σε μια αντίστοιχη σε πλάνο κάμερα των 12mp που χρησιμοποιεί η Samsung στο Galaxy S23+ δυστυχώς χωρίς δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Η τρίτη και τελευταία κάμερα στο πίσω μέρος των δυό Smartphones είναι απλά διαφορετική μεταξύ τους. Αυτή του OnePlus 11 έχει ένα 2Χ οπτικό zoom και ανάλυση 32mp, αυτή του Galaxy S23+ έχει λίγο “μεγαλύτερο” 3Χ οπτικό zoom, ανάλυση 10mp αλλά έχει και OIS κάτι που απουσιάζει από το OnePlus 11.

Η οθόνη των δύο Smartphones παρόλα αυτά, είναι ένας τομέας όπου το OnePlus 11 είναι σχεδόν παντού καλύτερο.  Με διαγώνιο 6.7 ίντσες είναι μεγαλύτερη, και με ανάλυση 3216×1440 pixels είναι ταυτόχρονα και ένα πιο “λεπτομερες” Panel από την οθόνη των 6.5 ιντσών με ανάλυση 2340×1080 pixels του Galaxy S23+. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι θεωρητικά έως 120Hz στα δύο Smartphones, το Panel του Oneplus 11 έχει όμως εύρος προσαρμογής ανάμεσα σε 1 και 120Hz θεωρητικά, χωρίς όμως αυτό να είναι σημαντικά διαφορετικό από την οθόνη του Galaxy S23+ που μπορεί να “κατέβει” έως τα 24Hz. Η φωτεινότητα όμως είναι ένας τομέας όπου το Smartphone της Samsung ξεχωρίζει με … άνεση. Στα 1.750nits, η οθόνη του Galaxy S23+ είναι σημαντικά πιο φωτεινή από αυτή του Oneplus 11 που μπορεί να φτάσει έως τα 1.300nits θεωρητικά και “περιορίζεται” σε 800nits σε χειροκίνητη ρύθμιση.

Οι επιδόσεις των δύο Smartphones δεν διαφέρουν ρεαλιστικά, αφού έχουν και τα δύο στο εσωτερικό τους τον Snapdragon 8 Gen 2, τον νεότερο μέχρι στιγμής και ισχυρότερο επεξεργαστή της Qualcomm. Το Oneplus 11 τον συνδυάζει όμως με 16GB διαθέσιμης μνήμης RAM, και με σημαντικά μικρότερο κόστος από τα Galaxy S23+ που έρχεται με μόλις 8GB RAM στην δική του βασική έκδοση. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι στα 256GB και για τα δύο Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights