Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Watch 4 Pro Review: Πολυτέλεια και λειτουργικότητα

HUAWEI Watch 4 Pro Review: Πολυτέλεια και λειτουργικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Είναι πλέον δεδομένο ότι η HUAWEI γνωριζει καλύτερα από κάθε άλλη εταιρεία πως να συνδυάζει μοναδικές δυνατότητες και εντυπωσιακή εμφάνιση, με την πολυτέλεια που πρέπει να έχει ένα κορυφαίο smartwatch. Για την εταιρεία, η σειρά των “Watch” έξυπνων ρολογιών αποτελεί πάντα κάτι το διαφορετικό, για όσους αντίστοιχα αναζητούν όλες τις επιπλέον δυνατότητες που προσφέρει κάθε ρολόι που ανήκει σε αυτή.

Το Watch 4 Pro λοιπόν, έρχεται να αντικαταστήσει το εντυπωσιακό μέχρι και σήμερα αμέσως προηγούμενο watch 3 pro της HUAWEI. Φέρνει όλες τις δυνατότητες αυτού, όπως το wi-fi, η eSIM και το ultra power saving mode, και προσθέτει νέες δυνατότητες παρακολούθησης της υγείας μας αλλά και μια ακομα πιο μοναδική και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Σχεδιασμός.

Η πρώτη «αλλαγή» που είναι άμεσα ορατή στο Watch 4 Pro είναι το κρύσταλλο που προστατεύει την οθόνη του. Αυτό συνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από ζαφείρι, με την αυξημένη αντοχή που έχει σαν υλικό και την ασφάλεια που αυτό προσφέρει. Έχει όμως πλέον και μια ευγενική… καμπύλη που κάνει την οθόνη του Watch 4 Pro να μοιάζει με έναν… πλανήτη. Κάτι που βέβαια δεν είναι τυχαίο, και τονίζεται και σε πολλά από τα προ-εγκατεστημένα watchfaces που έχει.

Η αλλαγή αυτή του δίνει έναν μοναδικό «χαρακτήρα» και μια εμφάνιση που είναι ακόμα πιο πολυτελής, με ένα ξεχωριστό τρόπο όπως μόνο η HUAWEI γνωρίζει πως να πετύχει.

Φυσικά, το Watch 4 Pro είναι και εδώ κατασκευασμένο από τιτάνιο για την κάσα του και από κεραμεικό υλικό στο πίσω μέρος του. Το τιτάνιο συνεχίζει να είναι το μοναδικό υλικό που έχει την αντοχή σε χτυπήματα και ταυτόχρονα σημαντικά χαμηλότερο βάρος από το ατσάλι. Με αυτόν τον τρόπο, το Watch 4 Pro είναι και πιο ανθεκτικό από το … συνηθισμένο, αλλά και σημαντικά πιο «ελαφρύ» με σωστό και ευχάριστο τρόπο όταν το έχουμε στο χέρι μας.

Αντίστοιχα, και η επιφάνεια από κεραμικό υλικό, συνεχίζει να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Το πρακτικό είναι ότι επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση του Watch 4 Pro χωρίς κανέναν «περιορισμό» στο είδος του φορτιστή που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που εδώ και χρόνια απολαμβάνουν τα έξυπνα ρολόγια της εταιρείας, αφού δεν περιορίζονται υποχρεωτικά στην δική τους βάση φόρτισης. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η αίσθηση που δίνει το συγκεκριμένο υλικό στο χέρι μας, αλλά και το πως σε αντίθεση με μια πλαστική επιφάνεια μπορεί να διατηρηθεί πιο εύκολα καθαρή και… άοσμη.

Το Watch 4 Pro υπάρχει για μια ακόμα φορά, σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Η μια από αυτές έχει ένα ποιοτικό δερμάτινο λουράκι, και η πιο «πολυτελής» ένα μπρασελέ επίσης από τιτάνιο. Η επιλογή του υλικού αυτού και για το μπρασελέ, δίνει μια ασυνήθιστη αίσθηση στο χέρι, αφού είναι και αυτό ταυτόχρονα πιο ελαφρύ, αλλά ανθεκτικό και στιβαρό. Η έξυπνη λύση του να μπορεί κανείς να αφαιρέσει τμήματα ώστε να αλλάξει το μέγεθος του με έναν μηχανισμό εύκολης αλλαγής σε κάθε ένα από αυτά, είναι ένα ακόμα μικρό στοιχείο του πως η εταιρεία δίνει σημασία ακόμα και σε λεπτομέρειες αυτού του είδους.

Οθόνη.

Το Watch 4 Pro έχει προφανώς μια OLED οθόνη, με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος πλέον στην 1.5 ίντσα. Έχει και αυξημένη ανάλυση στα 464×464 pixels προκειμένου να διατηρεί την μοναδική λεπτομέρεια απεικόνησης που μας έχει συνηθίσει η HUAWEI. Όσο απλό και αν φαίνεται αυτό αρχικά, αρκεί να δει κανείς τον τρόπο που απεικονίζει από ένα όμορφο και με λεπτομέρεια watchface μέχρι και την γραμματοσειρά σε μια ειδοποίηση το Watch 4 Pro για να εκτιμήσει το πόσο σημαντικό είναι τελικά.

Είναι όμως και ένα LTPO Panel, που δίνει στο Watch 4 Pro μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη δυνατότητα. Μπορεί να χαμηλώσει σημαντικά τον… ρυθμό ανανέωσης της οθόνης του, προκειμένου να μειώσει αντίστοιχα την κατανάλωση ενέργειας όταν είναι απλά ενεργή η οθόνη και προβάλλει στατικό περιεχόμενο όπως η ώρα. Αυτή είναι μια ακόμα αλλαγή που μπορεί αρχικά να είναι «απλή», αυξάνει όμως την αυτονομία του με τρόπο που πρακτικά είναι προφανώς χρήσιμος.

Μια ακόμα «λεπτομέρεια» είναι ότι η οθόνη αυτή έχει 60Hz ρυθμό ανανέωσης, που παρότι θα έπρεπε, δεν θεωρείται κάτι δεδομένο σε έξυπνα ρολόγια από άλλες εταιρείες. Προφανώς και εδώ, η ομαλότητα στην παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος του Watch 4 Pro είναι άμεσα αισθητή, και ένας ακόμα τρόπος που χωρίς να «προσπαθεί» , κάνει την εμπειρία χρήσης του ακόμα πιο ευχάριστη.

Οι νέες δυνατότητες.

Η μέτρηση των καρδιακών παλμών, και η παρουσίαση σε 24ωρη μορφή με μέσο όσο και για κάθε ημέρα της εβδομάδας, είναι κάτι που η HUAWEI θεωρεί αυτονόητο σε κάθε της έξυπνο ρολόι και φυσικά στο Watch 4 Pro. Η παρακολούθηση του ύπνου μας με ταυτόχρονη καταγραφή της αναπνοής μας, αλλά και το ποσοστό σε βαθύ ύπνο και πόσες φορές ξυπνήσαμε, μας δίνει μια συνολική εικόνα του πόσο καλά έχουμε ξεκουραστεί.

Η δυνατότητα δημιουργίας καρδιογραφήματος, έχει προστεθεί στα Watch GT 3 Pro, και στο εντυπωσιακό Watch GT Ultimate, και φυσικά υπάρχει και στο Watch 4 Pro. Μάλιστα, η ακρίβεια της είναι αισθητά καλύτερη από συγκεκριμένες προτάσεις του ανταγωνισμού και με τρόπο που δεν δημιουργεί άσκοπα άγχος στον ιδιοκτήτη του. Συνδυάζεται μάλιστα άριστα με την δυνατότητα μέτρησης της αρτηριακής σκλήρυνσης που αποτελεί κάτι μοναδικά χρήσιμο στα έξυπνα ρολόγια της HUAWEI.

Σε αυτά, η HUAWEI έρχεται να προσθέσει την μέτρηση της ποιότητας της αναπνοής μας, μια δυνατότητα που μέχρι σήμερα ήταν σχεδόν «αδύνατον» να μετρήσει ένα ρολόι. Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και γρήγορη, όπως και η δημιουργία του καρδιογραφήματος. Με αυτόν τον τρόπο, το. Watch 4 Pro προσθέτει ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό για να παρακολουθούμε αποτελεσματικά και την συνολική υγεία μας αλλά και τις αλλαγές που μας προσφέρει η άθληση. Αυτό προφανώς με την ικανότητα του για μια ακόμα φορά να μπορεί να μετρήσει και να καταγράψει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη άθλησης.

Το Watch 4 Pro όμως προχωράει ένα ακόμα βήμα, και μπορεί να συνδυάσει όλες τις μετρήσεις αυτές σε μια εφαρμογή που θα τις πραγματοποίησει και θα μας παρουσιάσει μια συνολική εικόνα της υγείας μας. Αφιερώνοντας μερικά λεπτά, μπορεί να καταγράψει όλα αυτά τα στοιχεία, να μας ενημερώσει αν υπάρχει κάποια αλλαγή που δεν είναι «φυσιολογική» και φυσικά να … θυμάται τις μετρήσεις αυτές προκειμένου να έχουμε μια ακόμα πιο πλήρη εικόνα της υγείας μας.

Συνδεσιμότητα.

Το Watch 4 Pro διατηρεί την υποστήριξη για eSIM tου προκατόχου του, αλλά και την αυτόνομη σύνδεση σε wi-fi δίκτυα. Μάλιστα, υποστηρίζεται πλέον κανονικά από το δίκτυο της cosmote στη χώρα μας, ενώ θεωρητικά η υποστήριξη αυτή μπορεί να επεκταθεί και στους άλλους δύο παρόχους στο μέλλον.

Η λειτουργία του wi-fi είναι χρήσιμη για την αυτόνομη λήψη αναβαθμίσεων λογισμικού στο ίδιο το Watch 4 Pro, αλλά και για την πρόσβαση στο app gallery για την εγκατάσταση εφαρμογών.

Μπαταρία.

Ένα από τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα του αμέσως προηγούμενου μοντέλου, ήταν η απόδοση της μπαταρίας του πάντα με δεδομένα όλα όσα προσέφερε. Το Watch 4 Pro και εδώ αποτελεί μια σημαντική βελτίωση που είναι άμεσα αισθητή σε καθημερινή χρήση.

Η διαφορετική οθόνη του, αλλά και ο πιο αποδοτικός ενεργειακά πλέον επεξεργαστής στο εσωτερικό του, του επιτρέπουν να διατηρηθεί με ευκολία ενεργό για έως 4 ημέρες κανονικής και όχι … προσεκτικής χρήσης.

Διατηρεί όμως και το ξεχωριστό ultra power saving mode που αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό αποκλειστικό για την σειρά αυτή της HUAWEI. Εεκμεταλλευόμενο έναν δεύτερο… επεξεργαστή στο εσωτερικό του, το Watch 4 Pro μπορεί να περιορίσει σημαντικά μεν τις δυνατότητες του, χωρίς όμως να θυσιάσει αυτές που μας είναι χρήσιμες καθημερινά, μειώνοντας όμως ταυτόχρονα εντυπωσιακά την κατανάλωση ενέργειας

Σε αυτό το mode, το Watch 4 Pro μπορεί να παραμείνει ενεργό για περισσότερες από 10 ημέρες με αστεία άνεση, ακόμα και αν κάποιος λαμβάνει συνεχώς ειδοποιήσεις, κοιτάει συχνά την ώρα και μιλάει στο τηλέφωνο με το μικρόφωνο και το ηχείο του.

Τελικά.

Το Watch 4 Pro έρχεται να προστεθεί στην πλήρη γκάμα των έξυπνων ρολογιών της εταιρείας, προκειμένου να προσφέρει μια κορυφαία επιλογή σε δυνατότητες, κατασκευή αλλά και εμφάνιση και πολυτέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο, η HUAWEI για μια ακόμα φορά δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι ενδιαφέρεται για τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού, αλλά φυσικά αναγνωρίζει ότι ένα ρολόι είναι κάτι το προσωπικό σε στυλ και όχι μόνο για τον καθένα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights