Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vivo V29 Lite Review: Πολυτέλεια χωρίς κόστος

Vivo V29 Lite Review: Πολυτέλεια χωρίς κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Η Vivo έχει αποδείξει ότι μπορεί να προσφέρει πολυτέλεια και ξεχωριστό σχεδιασμό σε Smartphones ακόμα και στην μεσαία κατηγορία, και μάλιστα χωρίς να «θυσιάζει» όλα όσα είναι πραγματικά σημαντικά σε καθημερινή χρήση. Το V23 5G πριν περίπου ένα χρόνο ήταν η … είσοδος της εταιρείας στη χώρα μας και σε αυτή την κατηγορία, και πλέον το βελτιωμένο και συνολικά καλύτερο V29 Lite έρχεται να συνεχίσει αυτή την «παράδοση».

Με εντυπωσιακό σχεδιασμό και υλικά κατασκευής, με μια κυρτή AMOLED οθόνη, και τουλάχιστον μια πολύ καλή κάμερα, το V29 Lite κρύβει μερικές ακόμα λεπτομέρειες που το διαχωρίζουν από τον ανταγωνισμό του. Ακόμα και με το όχι απαραίτητα «κορυφαίο» hardware στο εσωτερικό του, είναι ένα smartphone που έυκολα ξεχωρίζει στην κατηγορία του με αυτά που προσφέρει.

Σχεδιασμός.

Από την πρώτη στιγμή που θα κρατήσει κανείς στο χέρι του το V29 Lite είναι εύκολο να καταλάβει ποιος είναι ο…λόγος ύπαρξης του. Είναι σχεδιασμένο να έχει την πολυτέλεια και την ομορφιά που μας έχει συνηθίσει η vivo, και να την προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο στα χρήματα αυτά.

Από τον τρόπο που η κυρτή οθόνη, και η αντίστοιχα κυρτή πίσω επιφάνεια του «συναντούν» το πλαίσιο το πλαϊνό του μέρος που θυμίζει σημαντικά ακριβότερες συσκευές, μέχρι το … φινίρισμα και την διαφορετική «ματ» υφή σε αυτή την πίσω επιφάνεια του.

Το πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος μπορεί να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, μια παραχώρηση που «πρέπει» να γίνει σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι όμως εντυπωσιακά λεπτό. Σε άμεση σύγκριση με σχεδόν κάθε… ανταγωνιστή του στα χρήματα αυτά, το V29 Lite είναι ένα μοναδικό σε εμφάνιση smartphone.

Εργονομικά δεν υπάρχει κάποιο «παράπονο» από το V29 Lite, αφού τα πλήκτρα στη δεξιά πλευρά του είναι όσο χαμηλά πρέπει προκειμένου να είναι εύκολο να τα φτάσει κανείς ακόμα και με το ένα χέρι. Αν υπάρχει κάτι όμως που λείπει από το V29 Lite είναι ο στερεοφωνικός ήχος. Το smartphone έχει μόνο ένα ηχείο στο κάτω μέρος, που όπως και στο V23 5G, παρότι έχει ικανοποιητική ένταση και ποιότητα, δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο άλλων συσκευών που χρησιμοποιούν το ακουστικό τους σαν δεύτερο ηχείο.

Οθόνη.

Η μεγάλη και εντυπωσιακή χρωματικά AMOLED οθόνη του V29 Lite είναι ο δεύτερος τομέας στον οποίο είναι άμεσα εμφανές σε ποιο κοινό απευθύνεται σαν smartphone. To κυρτό AMOLED Panel είναι κάτι που σίγουρα δεν … συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία τιμής, και παρότι υπάρχουν κάποιοι που δεν προτιμούν οθόνες αυτού του είδους, είναι βέβαιο ότι κάνει το V29 Lite να φαίνεται διαφορετικό με θετικό φυσικά τρόπο.

Όμως είναι και τεχνικά μια κορυφαία οθόνη για τη συγκεκριμένη κατηγορία και όχι μόνο. Είναι ένα AMOLED Panel στα 120Hz, που μπορεί να προσαρμόσει τον ρυθμό ανανέωσης ανάμεσα σε 60,90 και 120Hz. Το εύρος προσαρμογής είναι «συνηθισμένο» για την μεσαία κατηγορία τιμής, αυτό που κάνει καλύτερα όμως το V29 Lite είναι να τον προσαρμόζει σωστά όταν πρέπει. Η οθόνη αναμονής και γενικότερα το στατικό περιεχόμενο, προβάλλεται στα 60Hz σε πλήρη αντίθεση με πολλές συσκευές στην κατηγορία αυτή που παρότι… υπόσχονται ότι μπορούν να προσαρμόσουν τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης τους δεν το κάνουν απαραίτητα με τον καλύτερο τρόπο.

Αν υπάρχει παρόλα αυτά ένα «μειονέκτημα» στο V29 Lite είναι ότι δεν υποστηρίζει την προβολή HDR περιεχομένου. Παρότι η οθόνη έχει τεχνικά σαν panel αυτή τη δυνατότητα, το hardware στο εσωτερικό του V29 Lite δεν το υποστηρίζει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαν δυνατότητα σε καμία εφαρμογή προβολής βίντεο.

Το επόμενο … ευχάριστο, είναι ότι το V29 Lite έχει τον αισθητήρα αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στην οθόνη του. Αυτός είναι προφανώς οπτικής τεχνολογίας, και ίσως και εδώ τοποθετημένος χαμηλότερα από το ιδανικό. Είναι όμως αρκετά γρήγορος πάντα τηρουμένων των αναλογιών, είναι όμως το σημαντικότερο, αξιόπιστος στο να διαβάζει με την πρώτη προσπάθεια το αποτύπωμα μας.

Κάμερες.

Το V29 Lite έχει συνολικά τρεις κάμερες στο πίσω μέρος του, είναι όμως από τα smartphones που ρεαλιστικά η μια από αυτές είναι πρακτικά χρήσιμες για φωτογραφίες και βίντεο. Όμως η βασική του κάμερα είναι σαφώς καλύτερη από ότι περιμένει κανείς, και στο τεχνικό κομμάτι αλλά φυσικά και στην πράξη που έχει σημασία.

Το τεχνικό κομμάτι περιλαμβάνει έναν αισθητήρα των 64mp της Samsung, με OIS στον φακό που επίσης δυστυχώς συνεχίζει να μην θεωρείται δεδομένο σε αυτή την κατηγορία τιμής. Το πρακτικό κομμάτι είναι φωτογραφίες όπως μας έχει… συνηθίσει η vivo. Mε ζωντανά και έντονα χρώματα που είναι το ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία, με λεπτομέρεια που περιμένει κανείς από μια κάμερα αυτού του είδους, πάντα με την τεχνική του pixel binning και κάθε φωτογραφία στα 16ΜΡ.

Το δυναμικό εύρος είναι μάλλον περιορισμένο, και το sharpness σε κάθε φωτογραφία ελάχιστα υψηλότερο από το ιδανικό. Δύο περιορισμοί που οφείλονται στο πως μπορεί να επεξεργαστεί τα δεδομένα από την κάμερα αυτή, το hardware στο εσωτερικό του V29 Lite.

Η απόδοση παραμένει όσο το δυνατόν καλυτερη και κατά τη διάρκεια της νύχτας, πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας. Το OIS εδώ είναι προφανώς χρήσιμο και καλοδεχούμενο, και οι φωτογραφίες έχουν περιορισμένο ψηφιακό θόρυβο, αν και πάλι λόγω περιορισμού στην επεξεργασία τους, θυσιάζεται και ένα επίπεδο από την λεπτομέρεια σε κάθε μια από αυτές. Αν υπάρχει όμως κάτι που «ενοχλεί» είναι ο τρόπος που το night mode χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα προκειμένου να ολοκληρώσει την λήψη μιας φωτογραφίας.

Επιδόσεις hardware

Το μοναδικό σημείο όπου δεν ξεχωρίζει το V29 Lite και ίσως «ενοχλεί» η επιλογή της εταιρείας, είναι ο επεξεργαστής που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Ο Snapdragon 695 της Qualcomm είναι σημαντικά λιγότερο ισχυρός από τις περισσότερες λύσεις στην ίδια κατηγορία τιμής, ενώ είναι και τεχνικά πλέον παλαιότερος. Παρόλα αυτά, και εδώ παραμένει γεγονός ότι κάθε smartphone του ανταγωνισμού του με αυτόν στο εσωτερικό του δεν έχει την εμφάνιση την πολυτέλεια και την οθόνη του V29 Lite, όπως αντίστοιχα και οι ισχυρότερες συσκευές στην ίδια κατηγορία τιμής.

Αυτό που έχει πάντα σημασία βέβαια είναι η απόδοση στην πράξη, και εδώ η vivo κάνει… ότι μπορεί προκειμένου να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Η επιλογή της διάθεσης του V29 Lite με 8GB RAM σε αυτή την κατηγορία, είναι προφανώς σωστή προκειμένου η συσκευή να μπορεί να «αποδόσει» όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί.

Οι μικρές καθυστερήσεις σε πιο απαιτητικές εφαρμογές υπάρχουν, αλλά είναι σπάνιες και όχι ιδιαίτερα ενοχλητικές. Όπως και η εκτέλεση εφαρμογών που μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο, αλλά και η έξοδος από κάποιες από αυτές.

Σε κάθε περίπτωση, το V29 Lite δεν είναι ένα smartphone σχεδιασμένο για ιδιαίτερα απαιτητική χρήση. Είναι όμως ξεκάθαρο από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ότι απευθύνεται σε όσους θέλουν την πολυτέλεια που προσφέρει, χωρίς φυσικά να πρέπει να κάνουν κάποια ενοχλητική… θυσία στην καθημερινή τους χρήση.

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του V29 Lite υπάρχει μάλλον αναμενόμενα μια μπαταρία με χωρητικότητα 5.000mAh που είναι «επίτευγμα» αν υπόλογίσει κανείς πόσο λεπτό είναι. Η απόδοση της στην πράξη είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, ακριβώς επειδή το συγκεκριμένο hardware έχει και περιορισμένη απαίτηση σε ενέργεια.

Το V29 Lite προσφέρει δύο ημέρες λειτουργίας με χαρακτηριστική άνεση, που είναι και το ζητούμενο για όσους δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη απαίτηση και θα το επιλέξουν σωστά για αυτά που προσφέρει.

Φορτίζει τέλος με 44W που ακόμα και αν είναι πιο «αργός» ρυθμός σε σύγκριση με ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, είναι σαφώς ικανοποιητικός όπως φυσικά και το ότι ο φορτιστής του περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του.

Συμπέρασμα.

Το V29 Lite είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει για να συνεχίσει την πορεία της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής με έμφαση στην πολυτέλεια και την εμφάνιση. Αυτά … συνοδεύονται από μια πολύ καλή οθόνη και μια καλή κάμερα στην πράξη, και ακόμα και οι περιορισμένες επιδόσεις δεν δημιουργούν πρόβλημα σε καθημερινή χρήση.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό που θέλει και εκτιμά αυτά που έχει να προσφέρει, και το κάνει χωρίς να ζητάει κάποια σημαντική παραχώρηση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights