Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy Tab S9+ Review: To Tablet όπως πρέπει.

Samsung Galaxy Tab S9+ Review: To Tablet όπως πρέπει.

απο Kostas Gliatiotis

Ρεαλιστικά, η Samsung είναι πλέον η μοναδική εταιρεία που αντιμετωπίζει σοβαρά την κατηγορία των high end android Tablets. Αυτό φυσικά δεν αφορά μόνο την πολυτέλεια και την ποιότητα που πρέπει και έχει ένα tablet σε αυτή την κατηγορία τιμής, αλλά και το σύνολο των δυνατοτήτων που μπορούν να το κάνουν μια πραγματική εναλλακτική για κάθε είδους χρήση, προσωπική και επαγγελματική.

Η νεότερη σειρά των Galaxy Tab S9 έρχεται να προσφέρει λοιπόν ακόμα περισσότερα, με ουσιαστικό τρόπο, ενώ διατηρεί τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και το ακόμα πιο εντυπωσιακά … μικρό πάχος που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. Συνεχίζουν να υπάρχουν μάλιστα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις, με ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους το μέγεθος της οθόνης προκειμένου ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες του.

Το Galaxy Tab S9+ που μας παραχώρησε η εταιρεία για το συγκεκριμένο review, είναι ίσως η «ιδανική» ισορροπία ανάμεσα σε μια πραγματικά μεγάλη με ουσιαστικά χρήσιμο τρόπο οθόνη και εύκολη μεταφορά σε όλες τις περιπτώσεις. Το κορυφαίο Galaxy Tab S9 Ultra από την πλευρά του είναι και αυτό σχεδιασμένο να ξεχωρίζει με την εντυπωσιακά και πρακτικά μεγάλη οθόνη του, με το «απλό» Galaxy Tab S9 αυτή τη φορά να μην κάνει κάποια παραχώρηση εκτός από το μέγεθος της οθόνης του.

Σχεδιασμός.

Με δεδομένο τον περιορισμό στο πως μπορεί να «ξεχωρίζει» οπτικά ένα Tablet, η Samsung έχει βρει μια ενδιαφέρουσα … λύση προκειμένου το Galaxy Tab S9+ να δείχνει οπτικά και όχι μόνο ότι είναι κορυφαίο από κάθε άποψη. Είναι κατασκευασμένο από ένα «μονοκόμματο» πλαίσιο από αλουμίνιο, με έντονες γωνίες που χάρη στο εντυπωσιακά μικρό του πάχος δεν ενοχλούν καθόλου όταν το έχει κανείς στα χέρια του.

 

Αν υπάρχει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό που δεν αφορά την ίδια την οθόνη αλλά το πλαίσιο γύρω από αυτή, είναι το πως ακριβώς επειδή είναι ιδιαίτερα περιορισμένο, κάνει το Galaxy Tab S9+ να διαφέρει ελάχιστα σε συνολικές διαστάσεις σε σύγκριση με tablet που έχουν σημαντικά μικρότερη οθόνη από αυτό.

Η εργονομία είναι τέλος αναμενόμενα σχεδόν άριστη με τα πάντα (σχεδόν και πάλι) τοποθετημένα ακριβώς εκεί που … πρέπει. Το πλήκτρο ενεργοποίησης βρίσκεται στην επάνω αριστερη γωνία μαζί με τα πλήκτρα για την ένταση, και η μπροστινή κάμερα του Galaxy Tab S9+ είναι επίσης σωστά τοποθετημένη στο πλαίσιο πάνω από την οθόνη του όταν το κρατάει κανείς «οριζόντια».

Μοναδική ίσως λεπτομέρεια που θα μπορούσε να είναι διαφορετική, είναι η διάταξη των δύο από τα τέσσερα συνολικά ηχεία. Η ένταση και η ποιότητα του ήχου, είναι άκρως εντυπωσιακή, ειδικά για ένα tablet με αυτό το πάχος. Είναι ιδανικά για προβολή ταινιών, προφανώς σε συνδυασμό με την κορυφαία οθόνη του Galaxy Tab S9+, όμως η τοποθέτηση στα δύο που βρίσκονται στο κάτω μέρος αριστερά και δεξιά, κάνει εύκολο να καλυφθούν κατά λάθος όταν το κρατάει κανείς στα χέρια του.

Τέλος, μια καλοδεχούμενη «έκπληξη» είναι ότι και τα τρία μοντέλα της σειράς έρχονται πλέον με πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Προφανώς και ένα tablet με αυτό το μέγεθος, δεν θα το βάλει κανείς μέσα σε … νερό, αν και θεωρητικά μπορεί πλέον να το κάνει, είναι όμως πάντα ιδιαίτερα χρήσιμο το να μην κινδυνεύει αν κατά λάθος βραχεί με οποιοδήποτε τρόπο.

Η μαγευτική οθόνη.

Το Galaxy Tab S9+ είναι μια ακόμα… απόδειξη ότι στον τομέα των οθονών η Samsung απλά δεν έχει αντίπαλο και στην κατηγορία των Tablets. Με διαγώνιο 12.4 ίντσες είναι μεγαλύτερη από το «συνηθισμένο» ακριβώς όμως επειδή το πλαίσιο γύρω της είναι ιδιαίτερα μικρό, οι διαστάσεις του δεν είναι μεγαλύτερες από το συνηθισμένο για ένα tablet με οθόνη 11 ιντσών.

Είναι όμως τεχνικά μια κορυφαία οθόνη, και σημαντικά καλύτερη από το συνηθισμένο σε tablet ανεξαρτήτως εταιρείας και κατηγορίας. Αναμενόμενα είναι ένα AMOLED panel και συγκεκριμένα ένα Dynamic AMOLED 2X panel, που δηλώνει μια ακόμα νέα δυνατότητα στη νεότερη αντίστοιχα σειρά των Galaxy Tab S9. Ο ρυθμός ανανέωσης είναι στα 120Hz όμως είναι «δυναμικός» και μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τη χρήση προκειμένου να περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας.

Μπορεί να επιλέξει λοιπόν η οθόνη τον ρυθμό ανανέωσης που «ταιριάζει», ανάμεσα σε 30,60, 90 και 120Hz. Η προβολή ενός βίντεο γίνεται με την οθόνη να ακολουθεί το frame rate του βίντεο αυτού, όταν προβάλλει στατικό περιεχόμενο μειώνεται προκειμένου να περιορίσει την κατανάλωση ενέργειας και φυσικά επιστρέφει στα 120Hz χωρίς καμία αντιληπτή καθυστέρηση μόλις την… .ακουμπήσει ο ιδιοκτήτης του Galaxy Tab S9+.

΄Εχει και εντυπωσιακά υψηλή ανάλυση στα 2800×1752 pixels που ξεπερνά το 1080p αλλά και το 1440p για την προβολή βίντεο αλλά και για να προσφέρει την λεπτομέρεια απεικόνισης που πρέπει σε αυτή την κατηγορία. Από την απόσταση που είναι λογικό να κοιτάει κανείς μια οθόνη στις 12.4 ίντσες, δεν πρόκειται κανείς να … ενοχληθεί από την λεπτομέρεια της οθόνης αυτής.

Στο πρακτικό κομμάτι, το Galaxy Tab S9+ υποστηρίζει κανονικά την προβολή HDR περιεχομένου, δυστυχώς για μια ακόμα φορά με μια έλλειψη. Το HDR10+ πρότυπο υποστηρίζεται κανονικά, που είναι διαδεδομένο στο youtube και όχι μονο. Απουσιάζει η υποστήριξη για το Dolby Vision HDR πρότυπο όμως που συνεχίζει να είναι αυτό που προτιμούν υπηρεσίες όπως το Netflix και το Disney plus.

Το πάντα χρήσιμο s-pen.

Η σειρά των galaxy Tab S υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια το S-pen, την μοναδική σε συνολική πρακτικότητα γραφίδα της Samsung. Στο Galaxy Tab S9+ και τα δύο άλλα μοντέλα της σειράς φυσικά, έχουν γίνει συγκεκριμένες βελτιώσεις στην πρακτικότητα του S-pen.

Αρχικά, μπορεί πλέον να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του όπου και εφαρμόζει μαγνητικά και … εντυπωσιακά σταθερά πάνω στο ίδιο το tablet. Μπορεί όμως πλέον να φορτίσει ανεξάρτητα από την «φορά» με την οποία είναι τοποθετημένο το s-pen στο πίσω αυτό μέρος, και οι μαγνήτες φροντίζουν πάντα να είναι και από την σωστή πλευρά τοποθετημένο.

 

Οι επιλογές που προσφέρει το S-pen στην οθόνη του galaxy tab S9+ είναι πρακτικά… ατελειώτες. Μπορεί κανείς να το χρησιμοποιήσει απλά για την πλοήγηση του στο μενού του Tablet, μπορεί όμως να το εκμεταλλευτεί για σχέδιο, και χειρόγραφή σύνταξη κειμένου. Η εταιρεία έχει εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο και εδώ την δυνατότητα εκτέλεσης πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα, με το s-pen να κάνει ακόμα πιο εύκολη την μεταφορά και χρήση δεδομένων από την μια στην άλλη.

Σε μια οθόνη 12.4 ιντσών, το s-pen … απελευθερώνεται στο τι μπορεί να κάνει, αλλά και στο πως μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την πλοήγηση και τον χειρισμό της.

Επιδόσεις hardware

Προφανώς και η Samsung πάντα φροντίζει ώστε κάθε νεότερο της κορυφαίο προϊόν να έχει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, και το Galaxy Tab S9+ δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτό. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Snapdragon 8 Gen 2 επεξεργαστής της Qualcomm, στην «for galaxy» έκδοση του. Αυτή έχει θεωρητικά υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας για τον έναν από τους 8 πυρήνες επεξεργασίας, και μια λίγο υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας και για την κάρτα γραφικών που περιέχεται. Το κατά πόσο αυτή η διαφορά είναι ορατή στην πράξη, είναι μια διαφορετική συζήτηση, αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Samsung προσφέρει και στα τρία μοντέλα της σειράς το ισχυρότερο hardware που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο.

Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι η απόδοση του επεξεργαστή αυτού στην πράξη. Η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα σημαντικά μεγαλύτερο σε συνολική επιφάνεια σύστημα ψύξης στο εσωτερικό του για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Εκμεταλλευόμενη την διαθέσιμη επιφάνεια που έτσι και αλλιώς έχει ένα tablet με αυτές τις διαστάσεις, μπορεί να διατηρεί την απόδοση του Snapdragon 8 Gen 2 στο μέγιστο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να αυξηθεί σημαντικά η θερμοκρασία του.

Στην πράξη είναι… αστείο το πόσο αποδοτικό είναι σε ότι και να του ζητήσει κανείς. Ρεαλιστικά οι επιδόσεις αυτές είναι υψηλότερες από αυτό που χρειάζεται οποιαδήποτε εφαρμογή τώρα και για τα επόμενα χρόνια. Υπάρχει εδώ όμως μια σημαντική διαφορά. Το Galaxy Tab S9+ κάνει ιδιαίτερα… εύκολο το να έχει κανείς πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα ενεργές στην οθόνη του με ή και χωρίς το άκρως εντυπωσιακό και πρακτικό DeX Mode. Οι επιδόσεις αυτές λοιπόν διασφαλίζουν ότι όλα αυτά θα λειτουργούν ταυτόχρονα χωρίς ποτέ κανείς να θεωρήσει ότι πρέπει να… περιμένει.

Μπαταρία.

Ένας ακόμα τομέας όπου το galaxy Tab S9+ ξεχωρίζει είναι αυτός της απόδοσης που έχει η μπαταρία του. Αναμενόμενα η χωρητικότητα της είναι όσο μεγάλη του επιτρέπει το μέγεθος του, και με 10.090mAh είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Είναι όμως η απόδοση του Snapdragon 8 Gen 2 και η λογική κατανάλωση ενέργειας σε συνδυασμό με τη δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία σε επίπεδο λογισμικού που πετυχαίνει ένα τελικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το galaxy Tab S9+ προσφέρει… χρόνους συγκεκριμένης χρήσης που είναι πρακτικά μεγαλύτεροι από ότι θα χρειαστεί κανείς. Μπορεί να προβάλλει συνεχόμενα βίντεο για περισσότερο από 10 ωρες, να παραμείνει ενεργό σε χρήση του chrome για ένα αντίστοιχα μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά η αναπαραγωγή μουσικής για παράδειγμα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή.

Παρότι προφανώς κανείς δεν θα δει συνεχόμενα βίντεο ή ταινίες για 10 ώρες, ο χρόνος αυτός σημαίνει ότι το galaxy Tab S9+ θα καλύψει τις απαιτήσεις που έχει κάποιος σε οποιοδήποτε είδος χρήσης χωρίς να χάνει κάποιο σημαντικό ποσοστό από την μπαταρία του.

Συμπέρασμα.

Ένα Android Tablet έρχεται να αντικαταστήσει έναν φορητό υπολογιστή σε συγκεκριμένα είδη χρήσης. Το Galaxy Tab S9+ με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το πως τα «μεταφράζει» στην πράξη, πηγαίνει την έννοια αυτή ακόμα πιο μακρία. Μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει έναν φορητό υπολογιστή για χρήση γραφείου, multimedia κατανάλωση αλλά πλέον και δημιουργία περιεχομένου είτε αυτό αφορά εικόνες αλλά και βίντεο.

Ο τρόπος που η φορητότητα του δεν θυσιάζει τις επιδόσεις που προσφέρει αλλά ούτε και την απόδοση που έχει, είναι παράδειγμα για κάθε άλλη εταιρεία στον χώρο των Android Tablets και όχι μόνο. Με αυτόν τον τρόπο είναι και πιο… εύκολο να δικαιολογηθεί η τιμή πώλησης του, που παρότι είναι υψηλή και κοντά σε αυτή ενός φορητού υπολογιστή, το Galaxy Tab S9+ δικαιολογεί τα χρήματα αυτά με όσα προσφέρει και τεχνικά αλλά

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights