Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Pad 6 Review: Σωστό τablet σε σωστή τιμή

Xiaomi Pad 6 Review: Σωστό τablet σε σωστή τιμή

απο Kostas Gliatiotis

Η αγορά των Android Tablets, έχει τα τελευταία χρόνια μια «ιδιαιτερότητα». Είναι εύκολο να βρει κανείς ένα αρκετά οικονομικό tablet για αντίστοιχα απλή καθημερινή χρήση, και είναι αντίστοιχα εύκολο (καλώς ή κακώς…) να βρει και ακριβές προτάσεις με προφανώς κορυφαία χαρακτηριστικά, αλλά και κόστος που κάνει πιθανόν καλύτερη επιλογή την αγορά ενός φορητού υπολογιστή.

Για την Xiaomi προφανώς και αυτό δεν … ισχύει, αφού η εταιρεία αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένα μέρος του αγοραστικού κοινού, που θέλει να καλύψει περισσότερες από τις «βασικές» ανάγκες, με ένα tablet που να έχει όλα όσα χρειάζεται. Το Xiaomi Pad 6 λοιπόν, είναι η νεότερη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση της εταιρείας, που ανήκει στη μεσαία κατηγορία τιμής. Έρχεται όμως με ένα σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών που το κάνουν να ξεχωρίζει στην κατηγορία αυτή, και καλύπτει όπως είπαμε πολύ περισσότερα από απλή καθημερινή χρήση.

Σχεδιασμός.

Το Xiaomi Pad 6 είναι ένα tablet που όπως και… κάθε άλλο, είναι δύσκολο να ξεχωρίσει οπτικά στην μπροστινή πλευρά του. Σε αυτή ξεχωρίζει παρόλα αυτά η οθόνη των 11 ιντσών, και υψηλής ανάλυσης με την οποία προφανώς θα ασχοληθούμε στην συνέχεια του βίντεο. Γύρω από την οθόνη αυτή, παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει κάνει μια πολύ σωστή επιλογή. Το πλαίσιο δεν είναι υπερβολικά μικρό για λόγους… εντυπωσιασμού, και είναι ακριβώς αυτό που πρέπει ώστε να κρατάει κανείς στα χέρια του το Xiaomi Pad 6 και να … ακουμπάει χωρίς να πατήσει κάτι στην οθόνη.

Για την πίσω πλευρά του Xiaomi Pad 6 τώρα, η εταιρεία έχει κάνει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική επιλογή. Προκειμένου να είναι (σωστά) διαφορετικό από το συνηθισμένο, έχει … εκμεταλλευτεί το πλαίσιο για την κάμερα του, και του έχει δώσει τον σχεδιασμό που έχει το αντίστοιχο στο κορυφαίο φωτογραφικά και όχι μόνο Xiaomi 13 Pro. Είναι μια ευχάριστη «λεπτομέρεια» που δείχνει την έμφαση που έχει δώσει η εταιρεία στην εξωτερική εμφάνιση του Xiaomi Pad 6.

Εκτός όμως από το σχεδιαστικό κομμάτι, προφανώς σημασία έχει πάντα και το κατασκευαστικό και … ποιοτικό. Το Xiaomi Pad 6 είναι κατασκευασμένο από ένα «μονοκόμματο» πλαίσιο από αλουμίνιο στο πλαϊνό και πίσω μέρος του. Η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού, δίνει στο tablet εκτός των άλλων και τη στιβαρότητα που πρέπει να έχει όταν το κρατάει κανείς στα χέρια του.

Στο πρακτικό κομμάτι ανήκουν επίσης και τα τέσσερα εντυπωσιακά σε απόδοση ηχεία του Xiaomi Pad 6. Με δύο από αυτά σε κάθε πλευρά, το tablet έχει εκτός από εντυπωσιακή ένταση ήχου και την ποιότητα αλλά και το «βάθος» που χρειάζεται για μουσική αλλά και προβολή ταινιών.

Εργονομικά, με δεδομένο και το μέγεθος που έχει ένα tablet 11 ιντσών, η νέα πρόταση της xiaomi είναι κοντά στο «τέλειο» με δεδομένη πάντα και την κατηγορία τιμής που ανήκει.

Οθόνη.

Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά ξεχωρίζει στο Xiaomi Pad 6 είναι η οθόνη που έχει επιλέξει η εταιρεία, και για αρκετούς διαφορετικούς λόγους. Στις 11 ίντσες είναι όσο μεγάλη πρέπει για άνετη χρήση κάθε είδους, και μάλιστα με το μικρό πλαίσιο γύρω της διατηρεί και τις συνολικές διαστάσεις σε ιδιαίτερα λογικά επίπεδα.

Όμως είναι η ανάλυση των 2880×1800 pixels που την κάνει να ξεχωρίζει όπως και ο ρυθμός ανανέωσης στα 144Hz. Η υψηλότερη ανάλυση από το συνηθισμένο, και πόσο μάλλον σε αυτή την κατηγορία τιμής, χαρίζει στην οθόνη μια λεπτομέρεια απεικόνισης που ξεχωρίζει σε κάθε είδους χρήση. Ακόμα και η προβολή κειμένου και μάλιστα από μικρή απόσταση, έχει μια «ποιότητα» που δεν προσφέρουν ακόμα και ακριβότερες προτάσεις του ανταγωνισμού.

Ο ρυθμός ανανέωσης στα 144Hz φαίνεται και είναι… αριθμητικά μικρή διαφορά από το συνηθισμένο στα 120Hz. Χρειάζεται όμως μερικά λεπτά μόνο χρήσης του Xiaomi Pad 6 για να αντιληφθεί κανείς ότι κάνει ακόμα πιο ομαλή την κύλιση σε κάθε είδους περιεχόμενο. Η οθόνη έχει μάλιστα την δυνατότητα να προσαρμόζει και να μειώνει τον ρυθμο ανανεωσης στα 60Hz όταν προβαλλει στατικό περιεχόμενο προκειμένου να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας.

Η λίστα των εφαρμογών που υποστηρίζουν τον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης είναι ικανοποιητική, και με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν αποτελούν κάτι συγκεκριμένο σε συσκευές της Xiaomi, κάνουν την καθημερινή εμπειρία με αυτή την οθόνη σημαντικά καλύτερη ακόμα και από έναν φορητό υπολογιστή.

Το LCD Panel τώρα που έχει επιλέξει η εταιρεία για το Xiaomi Pad 6 έχει και την καλύτερη δυνατή χρωματική απόδοση. Υποστηρίζει σωστά την προβολή HDR περιεχομένου, με το Dolby Vision HDR και το HDR10+ πρότυπο. Το πρώτο κάνει το Xiaomi Pad 6 ιδανικό σε συνδυασμό με τα ηχεία του για προβολή ταινιών σε Disney+ και Netflix όπου το dolby vision HDR είναι πολύ πιο διαδεδομένο.

Στις ρυθμίσεις της οθόνης, ο ιδιοκτήτης του Xiaomi Pad 6 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικά χρωματικά προφίλ ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος χρήσης. Τα πιο επαγγελματικά από αυτά, ακολουθούν συγκεκριμένα χρωματικά πρότυπα, και κάνουν το Xiaomi Pad 6 ιδανικό και για αυτου του είδους τη χρήση.

Συνολικά η οθόνη ξεχωρίζει με την απόδοση της στην πράξη, και όσα την κάνουν διαφορετική από το συνηθισμένο. Η υψηλότερη ανάλυση αλλά και ο ρυθμός ανανέωσης στα 144Hz είναι δύο χαρακτηριστικά που μπορεί «στα χαρτιά» να μην φαίνονται σημαντικά, είναι όμως δύο σημαντικές διαφορές στην πράξη.

Επιδόσεις hardware.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι να «κρίνει» κανείς τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του Xiaomi Pad 6. Ο ένας είναι να αναγνωρίσει σωστά, ότι o Snapdragon 870 της Qualcomm προσφέρει επιδόσεις που είναι με χαρακτηριστική άνεση «αρκετές» για την κατηγορία και για κάθε είδους ρεαλιστική χρήση.

Ο άλλος, που δεν έχει και πρακτικό νόημα, είναι να εστιάσει στο ότι είναι χρονολογικά παλαιότερος. Αυτό δεν έχει νόημα ακριβώς επειδή σε αυτή την κατηγορία τιμής, και ειδικά σε ένα σύνολο όπως το Xiaomi Pad 6, δεν υπάρχει κάποια πιο ισχυρή συνολικά «λύση» από την Qualcomm και κάθε άλλη εταιρεία.

Αυτό που έχει σημασία βέβαια στην πράξη είναι η απόδοση του Snapdragon 870. To Xiaomi Pad 6 ανοίγει και εκτελλεί κάθε εφαρμογή με χαρακτηριστική άνεση, πάντα για την κατηγορία του. Ακόμα και πιο «απαιτητικές» εφαρμογές γραφείου όπως το Microsoft office στην android έκδοση του, και προφανώς ο chrome σε μορφή με ξεχωριστά tabs, λειτουργούν με την άνεση που περιμένει κανείς.

Εδώ, θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα 6GB RAM της βασικής έκδοσης του Xiaomi Pad 6 είναι απλά ικανοποιητικά για τα δεδομένα του 2023. Σε κάθε περίπτωση είναι πρακτικά αδύνατον να χρειαστεί κανείς αυτή τη στιγμή κάτι περισσότερο, σε βάθος χρόνου όμως υπάρχει παντα μια πιθανότητα αυτό να αλλάξει.

με αυτή την οθόνη, και όχι μόνο, το Xiaomi Pad 6 είναι… ενδιαφέρον ακόμα και για gaming χρήση. Εδώ η απόδοση της GPU στο εσωτερικό του Snapdragon 870 είναι ικανοποιητική, πάντα για αυτό που μπορεί να περιμένει κανείς στην κατηγορία αυτή. Το Xiaomi Pad 6 μπορεί να παίξει ακόμα και πιο απαιτητικά παιχνίδια σε λογικές ρυθμίσεις γραφικών, χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Η πολύ καλή θερμική συμπεριφορά του επεξεργαστή του, ειδικά με την επιφάνεια που έχει διαθέσιμη για την απαγωγη της θερμότητας. Με την επίσης προφανώς μεγάλη μπαταρία του, είναι ιδανικό για συνεχόμενη gaming χρήση.

Μπαταρία

Το Xiaomi Pad 6 έχει στο εσωτερικό του μια μπαταρία με χωρητικότητα 8.840mAh που είναι λίγο «μεγαλύτερη» από το συνηθισμένο. Αυτό που έχει σημασία, και αυτό που δηλώνει η εταιρεία, είναι ότι η μπαταρία αυτή είναι ικανή να προσφέρει … ολόκληρη ημέρα χρήσης. Αυτό προφανώς αφορά την συνεχόμενη χρήση γραφείου και όχι μόνο, και καλύπτει τις ανάγκες που μπορεί να έχει κάποιος στην καθημερινότητα του.

Σε πιο απλή ή λιγότερο έντονη χρήση, η μπαταρία του Xiaomi Pad 6 μπορεί με ευκολία να ξεπεράσει ακόμα και τις 4 ημέρες «αντοχής». Η προβολή ενός βίντεο έχει ιδιαίτερα λογική κατανάλωση, που είναι μικρότερη από 10% για κάθε ώρα, σε streaming υπηρεσίες και σημαντικά μικρότερη σε αναπαραγωγή ενός βίντεο που είναι αποθηκευμένο στο ίδιο το tablet.

Συμπέρασμα.

Το Xiaomi Pad 6 είναι σχεδιασμένο να καλύπτει πολύ περισσότερα από τις «βασικές» καθημερινές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κανείς από ένα tablet. Η οθόνη του ξεχωρίζει με την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά για την κατηγορία αυτή, οι επιδόσεις του είναι … καλύτερες από αυτό που χρειάζεται και το σύνολο είναι μια πολυτελής και ποιοτική κατασκευή.

Η εταιρεία αναγνωρίζει σωστά την ανάγκη που υπάρχει για ένα tablet στα χρήματα αυτά, και με το Xiaomi Pad 6 την καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights