Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Η Nexi Greece φροντίζει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών ευάλωτων ομάδων

Η Nexi Greece φροντίζει για τον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών ευάλωτων ομάδων

απο Kostas Gliatiotis

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου Nexi, του ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, σε συνεργασία με τους Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού της εταιρείας Orientum, προσφέρει σε 19 μαθητές Λυκείου που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ένα προσωποποιημένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού. Η μεθοδολογία του προγράμματος θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή, τις κλίσεις, τα προσωπικά του ενδιαφέροντα και τις δεξιότητές του και έχει ως πρωταρχικό στόχο την επιτυχημένη επιλογή σπουδών.

Πρόκειται για ένα ετήσιο και εξατομικευμένο πρόγραμμα και αφορά μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου που φιλοξενούνται ή λαμβάνουν υποστήριξη από την Αστική Μη Κερδοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) «Emfasis Non-Profit», την «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά-Στέγη Φιλοξενίας ο Καλός Ποιμένας» και από το «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας». Η Nexi μέσα από το πρόγραμμα θα φροντίσει για την επαγγελματική καθοδήγηση 4 παιδιών από το δίκτυο ευάλωτων οικογενειών της “Emfasis Non-Profit”, 5 παιδιών από την «Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά-Στέγη Φιλοξενίας ο Καλός Ποιμένας» και 10 παιδιών από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Ο σκοπός του Σεμιναρίου Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι διττός. Αρχικά θα παράσχει ολοκληρωμένες πληροφορίες στους συμμετέχοντες σχετικά με τις σχολές που ταιριάζουν καλύτερα στις προτιμήσεις τους και να τους βοηθήσει να κατανοήσουν πώς συνδυάζονται οι σπουδές με την αγορά εργασίας, εξερευνώντας τις διάφορες εναλλακτικές καριέρες που ανοίγονται μπροστά τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι της Orientum, μέσω προσωπικών συνεντεύξεων και χρήση ψυχομετρικών τεστ (επαγγελματικών ενδιαφερόντων και προσωπικότητας), θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναγνωρίσουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, να ανακαλύψουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα επιλέγοντας τελικά τις κατάλληλες σχολές με βάση αυτών.

Η συνεργασία της Nexi και της Orientum ξεκίνησε με την παροχή επαγγελματικού προσανατολισμού στα παιδιά των εργαζομένων της Nexi. Οι μαθητές και οι γονείς τους παρακολούθησαν Webinar και ενημερώθηκαν για όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα, την αγορά εργασίας και τα επαγγέλματα του 2030, ενώ είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το ίδιο εξατομικευμένο πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Για τη Nexi το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα. Πιστεύοντας ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εργασία αλλά και στην εκπαίδευση, επενδύει στην επαγγελματική κατάρτιση και την ενδυνάμωση της επόμενης γενιάς εργαζόμενων επιδιώκοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας σύγχρονης επιχειρηματικής κουλτούρας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights