Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ: iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro

ΣΧΕΔΟΝ ΙΔΙΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ: iPhone 15 Pro vs iPhone 14 Pro

απο Kostas Gliatiotis

To iPhone 15 Pro και το IPhone 14 Pro έχουν πρακτικά τις ίδιες τεχνικά κάμερες. Με ακριβώς τον ίδιο αισθητήρα, και φακό για κάθε μια από αυτές. Σύμφωνα με την apple όμως, το iPhone 15 Pro, όπως και το IPhone 15 Pro Max, έχουν σημανιτκά βελτιωμένη απόδοση επειδή σε επίπεδο λογισμικού οι δύο συσκευές είναι διαφορετικές από τα προηγούμενα μοντέλα.

Για μια ακόμα φορά λοιπόν, βλέπουμε το αποτέλεσμα σε διαφορετικές “ψηφοφορίες” στο instagram με φωτογραφίες από το iPhone 15 Pro και τον προκάτοχο του. Σε διαφορετικές συνθήκες και με την βασική αλλά και την ultrawide κάμερα των δύο συσκευών. Το πλεονέκτημα των φωτογραφιών στα 24mp εδώ δεν είναι ορατό προφανώς, αλλά δεν θα μπορούσε και να είναι, αφού οι φωτογραφίες σε social media έχουν πάντα μικρότερο μέγεθος, και συμπίεση που αλλάζει πάντα προς το χειρότερο την λεπτομέρεια τους.

To iphone 15 pro, όπως και τα τέσσερα μοντέλα της νέας σειράς, χρησιμοποιούν μια φωτογραφία με την τεχνική του pixel binning στα 12ΜΡ και μια φωτογραφία στην πλήρη ονομαστική ανάλυση της βασικής κάμερας, για να δημιουργήσουν το τελικό αρχείο στα 24mp. Όμως η τεχνική αυτή δεν λειτουργεί με το night mode, όπως και στις φωτογραφίες πορτραίτου όπου η ανάλυση είναι πάντα στα 12mp ακριβώς όπως και στο προηγούμενο iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro max.

Ο Α17 pro πεεξεργαστής στο εσωτερικό των δύο νεότερων μοντέλων, είναι προφανώς σημαντικά πιο ισχυρός, είναι όμως ενδιαφέρον ότι την δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 24mp την έχουν και τα δύο “απλά” iPhone 15 και iPhone 15 Plus, που έχουν στο εσωτερικό τους τον ίδιο Α16 Bionic με το iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro max.

Προφανώς, όπως δυστυχώς συνηθίζει η Apple, η ενδιαφέρουσα αυτή δυνατότητα για λήψη φωτογραφιών σε υψηλότερη ανάλυση και με περισσότερη λεπτομέρεια, δεν έχει έρθει και δεν θα έρθει με αναβάθμιση λογισμικού στα αμέσως προηγούμενα μοντέλα παρά το ίδιο hardware και τον καλύτερο αισθητήρα που έχουν στην βασική τους κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights