Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HUAWEI Freebuds Pro 3 Review: Ποιότητα ήχου, πολυτέλεια και δυνατότητες

HUAWEI Freebuds Pro 3 Review: Ποιότητα ήχου, πολυτέλεια και δυνατότητες

απο Kostas Gliatiotis

Ένα ζευγάρι ποιοτικών ακουστικών με την αντίστοιχη τιμή πώλησης, πρέπει να προσφέρει όλες τις δυνατότητες που θεωρούνται πλέον δεδομένες σε αυτή την κατηγορία. Αυτό, το είχε πετύχει η HUAWEI με τα αμέσως προηγούμενα Freebuds Pro 2 που για την εποχή τους και μέχρι και σήμερα, παραμένουν εντυπωσιακά σε κάθε τομέα. Το «στοίχημα» για την εταιρεία, ήταν να βρει ουσιαστικούς και πρακτικούς τρόπους, τα επόμενα Freebuds Pro 3 να είναι ακόμα καλύτερα, για μια ακόμα φορά με ουσιαστικές βελτιώσεις.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όχι μόνο το… πέτυχε αλλά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και το πως ακριβώς θα το δούμε στη συνέχεια του συγκεκριμένου review. Το να βρεις όλες τις μικρές λεπτομέρειες που χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει περιθώριο βελτίωσης είναι προφανώς δύσκολο, και πόσο μάλλον σε ένα ζευγάρι ακουστικών να βελτιώσεις τεχνικά δυνατότητες που πραγματικά χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητα μας.

Προφανώς τα Freebuds Pro 3 δεν είναι ένα «φθηνό» ζευγάρι ακουστικών, ανήκουν όμως σε μια κατηγορία τιμής που οι απαιτήσεις είναι ακόμα πιο υψηλές.

Σχεδιασμός.

Με τον σχεδιασμό των προηγούμενων Freebuds Pro 2 να έχει διατηρηθεί στην «βασική» μορφή του, η εταιρεία έχει κάνει συγκεκριμένες… παρεμβάσεις στο νεότερο μοντέλο. Το στέλεχος στο πλαϊνό μέρος κάθε ακουστικού συνεχίζει να έχει μια επιφάνεια που είναι ταυτόχρονα ευαίσθητη στην αφή αλλά και την πίεση με «τσίμπημα». Προκειμένου να είναι πιο εύκολο να βρει κανείς με την αφή το σημείο που πρέπει να τα… πιέσει, το σημείο αυτό έχει πλέον μια εγκοπή και πρακτικά κάνει σημαντικά πιο εύκολη τη χρήση τους.

Η αντίδραση στην πίεση έχει βελτιωθεί επίσης στο πόσο εύκολα καταλαβαίνουν τα ακουστικά τι θέλουμε να κάνουμε, και αυτό περιλαμβάνει και την πάντα καλοδεχούμενη δυνατότητα αυξομείωσης της έντασης του ήχου με κυλιση σε όποιο από τα δύο ακουστικά θέλουμε.

Το μέγεθος για κάθε ακουστικό είναι ελάχιστα μικρότερο, κάτι που εκτιμά κανείς όταν τα έχει στο αυτί του, μαζί φυσικά με το ότι κάθε ακουστικό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ για να το χρησιμοποιούμε συνεχώς χωρίς να μας κουράσει. Εδώ η εταιρεία έχει δώσει προσοχή σε μια ακόμα λεπτομέρεια που είναι πιο σημαντική από ότι περιμένει κανείς αρχικά.

Στη συσκευασία των Freebuds Pro 3 υπάρχουν συνολικά τέσσερα διαφορετικά μεγέθη για τα «μαξιλαράκια» σιλικόνης που εφαρμόζουν στο αυτί μας. Έχει προστεθεί το extra small μέγεθος για όσους έχουν ακόμα πιο μικρό κανάλι στο αυτί τους.

Η θήκη των ακουστικών με τη σειρά τους, είναι μικρότερη σε μέγεθος χωρίς όμως να έχει αλλάξει η χωρητικότητα της μπαταρίας της. Η διαφορά είναι αισθητή κυρίως όταν έχει κανείς μαζί του τα Freebuds Pro 3, και παρότι οπτικά είναι δύσκολο να την δει, την αντιλαμβάνεται με θετικό τρόπο απλά στην καθημερινότητα του.

Μια ακόμα λεπτομέρεια που τελικά είναι πιο σημαντική, για την αίσθηση ποιότητας που δίνουν τα ακουστικά κάθε εταιρείας, είναι ο τρόπος που… ανοίγει το καπάκι της θήκης. Εδώ είναι ενδιαφέρον το ότι η HUAWEI έχει «πιστοποιήσει» το καπάκι αυτό για μερικές … εκατοντάδες χιλιάδες ανοίγματα, ενώ και η αίσθηση που δίνει κάθε φορά που το ανοίγουμε αλλά και ο τρόπος που κλείνει και εφαρμόζει μαγνητικά είναι βελτιωμένος και αυτός που πρέπει.

Τέλος, συνεχίζοντας την λογική του ότι οι λεπτομέρειες έχουν σημασία, ακόμα και ο τρόπος και η ευκολία που… βγαίνουν τα Freebuds Pro 3 από την θήκη τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ο μαγνήτης που κρατάει κάθε ακουστικό είναι όσο δυνατός πρέπει ώστε να μην φύγουν κατά λάθος από τη θήκη αυτή, κάθε ακουστικό όμως μπορεί να το πιάσει κανείς και να το βγάλει εύκολα.

Είναι πολύ έξυπνα.

Το Active Noise cancellation δεν είναι προφανώς κάτι νέο, όπως δεν είναι και η δυνατότητα να το προσαρμόζουμε ανάλογα με τις συνθήκες στον χώρο γύρω μας. Όμως αυτό απαιτεί να χρησιμοποιήσουμε το smartphone μας, ακόμα και όταν δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι άλλο με αυτό.

Στα Freebuds Pro 3 το ANC λειτουργεί με έναν διαφορετικό και σημαντικά πιο έξυπνο και αποδοτικό τρόπο. Μπορεί να προσαρμοσει αυτόματα το πόσο επεμβαίνει στον ήχο και τον χώρο γύρω μας. Αν αυτό από μόνο του δεν φαίνεται αρκετά… εντυπωσιακό, που είναι, το πως το κάνει στην πράξη σίγουρα είναι.

Τα ακουστικά μπορούν να αναγνωρίσουν συγκεκριμένους χώρους και περιβάλλοντα που είναι κοινά όπως και οι θόρυβοι που έχουν. Με αυτόν τον τρόπο, αν αναγνωρίσουν ότι είμαστε σε ένα αεροδρόμιο, θα φροντίσουν να προσαρμόσουν το ANC στις συχνότητες που είναι πιο έντονες και προφανώς ενοχλητικές.

Ταυτόχρονα έχει βελτιωθεί σημαντικά και το επίπεδο θορύβου που μπορούν να «ακυρώσουν» προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό εκεί που χρειάζεται. Στην πράξη το να μπορεί κανείς να έχει ακριβώς την επαφή με τον χώρο γύρω του που θέλει, χωρίς να χρειάζεται να… ασχοληθεί με το να το ρυθμίσει είναι πολύ πιο βολικό από ότι περιμένει και πάλι.

Φυσικά, αν το χρειαζόμαστε, υπάρχει το awareness mode που επιτρέπει σε ήχος με συγκεκριμένη συχνότητα όπως είναι η ανθρώπινη φωνή, να περνάνε πάντα από τα ακουστικά προκειμένου να έχουμε την επαφή και πάλι με τον χώρο γύρω μας που χρειαζόμαστε.

Συνολικά, ο τρόπος που λειτουργεί έξυπνα το ANC είναι ένας ακόμα τομέας όπου η εταιρεία έχει βελτιώσει ουσιαστικά τα Freebuds Pro 3 όπως και στην πραγματική του αποδοση στην ακύρωση των ενοχλητικών ήχων.

Ακόμα και όταν… μιλάμε

Εκτός από το εντυπωσιακό σε απόδοση «παθητικό» ANC, τα Freebuds Pro 3 είναι βελτιωμένα και σε ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό τομέα. Το πως μειώνουν κάθε ήχο από τον χώρο γύρω μας όταν μιλάμε με αυτά σε μια κλήση, ότι είδους και αν είναι αυτή σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Για μια ακόμα φορά, αναγνωρίζουν σωστά τον χώρο που βρισκομαστε και κάθε ένα από τα τρία μικρόφωνα σε κάθε ακουστικό μπορεί να καταγράφει δυνατά την φωνή μας ενώ αναγνωρίζουν και ακυρώνουν κάθε άλλο ήχο.

Ο τρόπος που αποδίδει αυτό στην πράξη είναι… περιεργος αφού ο συνομιλιτής μας μπορεί εύκολα να θεωρήσει ότι βρισκόμαστε σε εσωτερικό χώρο με ησυχία ακόμα και αν στην πραγματικότητα βρισκόμαστε στη μέση ενός δρόμου με κίνηση.

Ασυνήθιστα καλή ηχητική απόδοση.

Παρότι τα Freebuds Pro 3 δεν είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας με την devialet, όπως τα αμέσως προηγούμενα, η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά και την ηχητική τους απόδοση. Για να το πετύχει αυτό, έχει επανασχεδιάσει τον «οδηγό» στο εσωτερικό κάθε ακουστικού και ταυτόχρονα έχει ρυθμίσει το πως αποδίδει στην πράξη.

Μάλιστα, μέσα από την εφαρμογή AI life, o ιδιοκτήτης τους μπορεί πλέον να διαλέξει ανάμεσα σε περισσότερα «προφίλ» ήχου ανάλογα με το είδος της μουσικής που θέλει να ακούσει, και να δημιουργήσει και νέα ακριβώς όπως τα θέλει.

Τα Freebuds Pro 3 δεν επιλέγουν την εύκολη λύση της έντονης χρήσης του μπάσου για να προσφέρουν εντυπωσιακό ήχο σε πιο… απαίδευτο αυτί. Έχουν σωστή απόκριση σε ένα μεγάλο εύρος συχνοτήτων και μάλιστα χωρίς αλλοιώσεις ακόμα και στην μέγιστη ένταση του ήχου αυτού.

Μάλιστα υποστηρίζουν κανονικά το HiRes πρότυπο για μεταφορά ήχου σε σημαντικά υψηλότερη ποιότητα. Προφανώς αυτό προϋποθέτει να είναι συνδεδεμένα σε συσκευή με αντίστοιχη υποστήριξη αλλά να χρησιμοποιούμε και αρχείο ήχου με την ποιότητα και την μορφή που «πρέπει».

Μπαταρία

Κάθε ζευγάρι ακουστικών αυτού του είδους, έχει μια θεωρητική «μέγιστη» διάρκεια για την μπαταρία. Άλλες εταιρείες την αναφέρουν συνολικά μαζί με την μπαταρία της θήκης, και άλλες αναφέρουν απλά την μέγιστη θεωρητική διάρκεια της μπαταρίας σε κάθε ακουστικό σε ιδανικές συνθήκες.

Αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αυτό που έχει προφανώς σημασία είναι η απόδοση και η διάρκεια της μπαταρίας στην πράξη με διαφορετικούς τρόπους. Το ΑΝC σε κάθε σετ ακουστικών, μειώνει την διάρκεια της μπαταρίας, αφού καταγράφει συνεχώς τον ήχο στο χώρο γύρω μας και τον «ακυρώνει» στο αυτί μας. Η ένταση του θορύβου και το πόσο επεμβαίνουν τα ακουστικά σε αυτόν, έχει προφανώς διαφορετικό αποτέλεσμα και στην διάρκεια της μπαταρίας τους.

Τα Freebuds Pro 3 σε λογικά επίπεδα θορύβου και με την ένταση επίσης μέχρι το 70% μπορούν να αντέξουν λίγο περισσότερο από 5 ώρες μέχρι να χρειαστεί να τα φορτίσουμε και πάλι. Ο χρόνος αυτός μειώνεται σε περιπου 4 ώρες σε περιβαλλον με πραγματικά έντονο θόρυβο όπως το εσωτερικό ενός αεροπλάνου. Όμως η απόδοση αυτή είναι στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, και είναι και πάλι σημαντικά καλύτερη από το συνηθισμένο.

Με το ANC ανενεργό και σε εσωτερικό χώρο για ακρόαση μουσικής και όχι μόνο, τα ακουστικά μπορούν εύκολα να ξεπεράσουν τις 6 ώρες σε οποιοδήποτε επίπεδο έντασης.

Η φόρτιση τους χρειάζεται μερικά λεπτά για να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για μια ώρα, ενώ μια πλήρη φόρτιση των ακουστικών και της θήκης μαζί χρειάζεται περίπου μια ώρα.

Συμπέρασμα.

Όταν μια εταιρεια δίνει πραγματικά σημασία στο να ανανεώσει ένα ήδη κορυφαίο προϊόν, το κάνει με τον σωστό τρόπο. Προσφέρει περισσότερα εκεί που έχει σημασία, και με ουσιαστικό τρόπο.

Σε ένα ζευγάρι ακουστικών αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο αφού είναι λιγότερα αυτά που μπορεί να βελτιώσει κανείς. Με τα Freebuds Pro 3 όμως η HUAWEI το έχει πετύχει με τον καλύτερο τρόπο. Ακύρωση θορύβου που λειτουργεί πλέον ανεξάρτητα, έξυπνα και χωρίς να ασχοληθούμε, ποιότητα ήχου που απλά εντυπωσιάζει, και σχεδιασμός και εργονομία που είναι ακριβώς όπως πρέπει για άνετη και εύκολη καθημερινή χρήση.

Το να τα προσφέρει όλα αυτά με τον καλύτερο τρόπο ένα ζευγάρι ακουστικών ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής, δυστυχως δεν θεωρείται δεδομένο από όλες τις εταιρείες. Είναι όμως δεδομένο για την HUAWEI  σε όλα της τα προϊόντα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights