Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Οι Ημέρες Καριέρας ανοίγουν πόρτες για υποψηφίους στο Φάσμα του Αυτισμού Υψηλής Λειτουργικότητας

Οι Ημέρες Καριέρας ανοίγουν πόρτες για υποψηφίους στο Φάσμα του Αυτισμού Υψηλής Λειτουργικότητας

απο Kostas Gliatiotis

Πώς θα ήταν ο κόσμος χωρίς την ευφυία του Άλμπερτ Αϊνστάιν; Χωρίς τα έργα του Άντι Γουόρχολ; Χωρίς τη γραφή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν; Υπάρχουν αμέτρητοι άνθρωποι με αυτισμό στον κόσμο μας – όχι πάντα διαγνωσμένοι. Άνθρωποι με ένα φάσμα δυσκολιών αφενός, αλλά και ένα εξαιρετικό φάσμα ικανοτήτων. Ωστόσο, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.

Αυτό φιλοδοξεί να το αλλάξει η νέα συνεργασία του μεγαλύτερου hub για την εργασιακή ζωή στην Ελλάδα, του kariera.gr, με το Jobslink, το ειδικό πρόγραμμα εύρεσης εργασίας που δημιούργησε ο Ελ.σ.σ.Α., ο Ελληνικός Σύλλογος για το Σύνδρομο Asperger, ο οποίος φτιάχτηκε από άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

Ειδικά σε αυτή την εποχή που η ισότητα και η συμπερίληψη είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να δράσουμε έμπρακτα. Μέσα σε ένα πλαίσιο προσπάθειας να αυξηθούν οι ευκαιρίες εργασίας για άτομα που έχουν Aυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας (σύνδρομο Άσπεργκερ), ενσωματώνουμε στις φετινές Ημέρες Καριέρας του kariera.gr (21-22 Οκτωβρίου, Τεχνόπολη), ένα ειδικό hub για να έρθουν σε επαφή οι εργοδότες με τους ανθρώπους αυτούς.

22 εταιρείες-εργοδότες από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα θα έρθουν σε επαφή στις Ημέρες Καριέρας 2023 με περισσότερους από 70 υποψηφίους με Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας, που δήλωσαν συμμετοχή. Σε έναν χώρο ειδικά και φιλικά διαμορφωμένο, εκπρόσωποι των εταιρειών και υποψήφιοι θα γνωριστούν και θα πραγματοποιήσουν συνεντεύξεις, με στόχο να δοθούν στους υποψηφίους αυτούς οι εργασιακές προοπτικές που τους αξίζουν.

Οι εταιρείες που «αγκαλιάζουν» αυτή την πρωτοβουλία και θα διεξάγουν συνεντεύξεις με την ιδιαίτερη αυτή κατηγορία υποψηφίων, αλφαβητικά είναι:

ALUMIL

Brink’s Hellas S.A.

Coca-Cola Τρία Έψιλον (3Ε)

CQS

ERGO Ασφαλιστική
EY

Fraport Greece

IKEA

Intrum

kariera.gr

MARS

Nestlé

Neurosoft

Nexi Greece

Salescode

TaskUs

TELEPERFORMANCE

WEBHELP

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΑ Α.Ε.

Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Affidea

ΠΛΑΙΣIO COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.

ΣΟΛ Crowe

Τις ευχαριστούμε μία προς μία. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ελ.σ.σ.Α. για την καθοδήγηση και το mentoring, και στην Opus Integrated Communication για τη στήριξή της. Σας περιμένουμε όλους εκεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights