Το iPhone 15 Pro είναι το μικρότερο από τα δύο νέα καλύτερα μοντέλα της Apple. Από την εποχή του iPhone 12 Pro, κάθε νεότερη γενιά έρχεται με καλύτερες επιδόσεις στην θεωρία που κάποιες φορές είναι δύσκολο να τις δει κανείς σε καθημερινή χρήση. Σε αυτό το βίντεο βλέπουμε τη θεωρητική διαφορά σε απόδοση ανάμεσα στο iPhone 12 Pro, iPhone 13 Pro, iPhone 14 Pro και iPhone 15 Pro αλλά και το πως αυτή μεταφράζεται σε καθημερινή απλή και πιο απαιτητική χρήση
Από τον A14 Bionic επεξεργαστή στο εσωτερικό του iPhone 12 Pro, κάθε νεότερος επεξεργαστής της Apple έχει σταθερά μια αύξηση ανάμεσα σε 15-20% στην συνολική του απόδοοση. Από αυτή των σίγουρα εντυπωσιακών τεχνικά πυρήνων επεξεργασίας, σε αυτή της GPU που σε κάθε νεότερη γενιά αλλάζει σημαντικά και σε αρχιτεκτονική, με αυτή του A17 Pro να υποστηρίζει πλέον και το Ray Tracing κάτι που όμως δεν αποτελεί πρωτιά στον χώρο των Smartphones.
Η διαφορά του περίπου 20% ανά γενιά, στην παραγωγή γραφικών, είναι κάτι διαφορετικό από το για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να την διατηρεί κάθε iPhone. Το 3D Mark και τα διαφορετικά stress tests που προσφέρει, αποτυπώνουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, με την σταθερή απόδοση να είναι σημαντικά πιο χαμηλή από την θεωρητική μέγιστη σε κάθε γενιά iPhone.
Η διαφορά σε καθημερινή χρήση είναι πιο δύσκολο παρόλα αυτά να αποτυπωθεί αφού μέχρι και σήμερα, οι περισσότερες εφαρμογές δεν είναι απαιτητικές με κάποιο τρόπο που να μην μπορεί να καλύψει το iPhone 12 Pro και πόσο μάλλον κάποιο από τα νεότερα μοντέλα. Ακόμα και αν υπάρχει μια μικρή διαφορά, είναι κάτι που για να το αντιληφθεί κανείς θα πρέπει να έχει ταυτόχρονα κάποιο παλαιότερο και νεότερο μοντέλο το ένα δίπλα στο άλλο, χωρίς και πάλι να είναι ουσιαστική.
Αυτό όμως αλλάζει σημαντικά σε πιο απαιτητική και “επαγγελματική” χρήση. Οι δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο, έχουν βελτιωθεί σημαντικά σε κάθε νεότερη γενιά, με τον A17 Pro να έχει πλέον την δυνατότητα επεξεργασίας ακόμα και ProRes αρχείων σε ανάλυση 4Κ με 60fps όσο και αν αυτό είναι περιορισμένα χρήσιμο σε ένα Smartphone.
Αντίστοιχα, κάθε γενιά επεξεργαστών της Apple έχει στο εσωτερικό της μια μονάδα τεχνητής νοημοσύνης, που εκμεταλλεύεται θεωρητικά και πάλι με τον καλύτερο τρόπο την υποδομή που παρέχει η εταιρεία σε επίπεδο λογισμικού. Εδώ οι διαφορές σε κάθε νεότερο επεξεργαστή που δηλώνει η Apple είναι πιο δύσκολο να αποτυπωθούν στην πράξη με κάποιο Benchmark, αν και η διαφορά από τον A14 Bionic στον Α17 Pro είναι σχεδόν 100%.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας