Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Logitech Pro X SuperLight 2 Review: Τι μπορεί να είναι ένα mouse

Logitech Pro X SuperLight 2 Review: Τι μπορεί να είναι ένα mouse

απο Kostas Gliatiotis

Ένα … ποντίκι για υπολογιστή (και όχι μόνο) είναι ένα καθημερινό εργαλείο για τους περισσότερους από εμάς. Στην επαγγελματική αλλά και προσωπική μας ζωή, για gaming και όχι μόνο. Ένα mouse λοιπόν, πρέπει να είναι απλό, εύχρηστο, άνετο και πρακτικό αλλά ταυτόχρονα να καλύπτει τις απαιτήσεις μας όποιες και αν είναι αυτές. Αν μπορεί να τις καλύψει ακόμα και όταν… αλλάζουν από επαγγελματικές σε gaming, ακόμα καλύτερα. Αν μπορεί να το κάνει και να είναι ταυτόχρονα τόσο ελαφρύ που πραγματικά είναι δύσκολο να το πιστέψεις, τότε είναι μάλλον το τέλειο mouse.

Το Pro X Superlight 2 είναι ακριβώς αυτό, ένα mouse σχεδιασμένο προφανώς με έμφαση στην gaming κοινότητα, που όμως με χαρακτηριστική άνεση μπορεί να καλύψει και κάθε άλλη απαίτηση που μπορεί να έχει κανείς από αυτό. Τώρα, προφανώς και δεν είναι ένα… οικονομικό mouse, όμως είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που ένα προϊόν όπως αυτό που θεωρούμε όλοι μας «απλό», μπορεί εύκολα να δικαιολογήσει τα χρήματα που κοστίζει.

Ο σχεδιασμός.

Ακόμα και αν με μια πρώτη ματιά, ένα mouse μπορεί να φαίνεται απλό, σε καμία περίπτωση δεν είναι ή καλύτερα δεν πρέπει να είναι. Η εργονομία, η σωστή θέση που ακουμπά το χέρι μας σε αυτό, και ο τρόπος που όταν το χρησιμοποιούμε απλά δεν κουραζόμαστε είναι σημαντικά χαρακτηριστικά που τελικά είναι πιο δύσκολο να τα «πετύχει» κανείς από ότι φαίνεται αρχικά.

Το πρώτο από αυτά, την ευκολία στον χειρισμό του, είτε πρόκειται για gaming χρήση είτε όχι, το Pro X SuperLight 2 ,το πετυχαίνει δίνοντας έμφαση ακριβώς εκεί που πρέπει. Η ονομασία του δηλώνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι είναι ένα… ελαφρύ ποντίκι. Αυτό το αδικεί όμως, αφού με βάρος μόλις 60 γραμμάρια είναι ένα εντυπωσιακά ελαφρύ ποντίκι. Αυτό θα το εκτιμήσει κανείς αμέσως μόλις δοκιμάσει να το χρησιμοποιήσει, στην ευκολία με την οποία μπορεί να το μετακινήσει.

Εδώ θα εκτιμήσει φυσικά και τον τρόπο που είναι σχεδιασμένη η επιφάνεια στο κάτω μέρος του ώστε να… κυλάει όσο το δυνατόν πιο εύκολα αλλά σταθερά όσο χρειαζόμαστε. Προφανώς και αυτό εξαρτάται από την επιφάνεια στην οποία βρίσκεται, αν και εδώ αντίστοιχα προφανώς η Logitech έχει διαθέσιμα mousepads σχεδιασμένα ακριβώς για αυτό.

Όμως το βάρος είναι ένα από τα κριτήρια για ένα πραγματικά άνετο ποντίκι, και θα ήταν άδικο για το Pro X SuperLight να εστιάσει κανείς μόνο σε αυτό. Ο σχεδιασμός του είναι όσο πιο «ανατομικός» είναι δυνατόν, για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ειδικά σε gaming χρήση, το να έχει κανείς την παλάμη του συνεχώς πάνω σε αυτό, πρέπει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο ώστε να είναι… ξεκούραστο το χέρι του.

Τα πλήκτρα είναι επίσης σχεδιασμένα να έχουν ακριβώς το feedback που πρέπει ώστε να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πατήσει αυτό που θέλαμε ακριβώς την στιγμή που το θέλουμε. Είναι σχεδιασμένα όμως να έχουν και τη σωστή διαδρομή ώστε και σε αίσθηση να πιέζουμε αυτό που θέλουμε ακριβώς όσο πρέπει. Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς με λόγια πόσο … ικανοποιητική αίσθηση δίνει κάθε πλήκτρο του Pro X Superlight 2 είναι κάτι που θα εκτιμήσει όμως τα πρώτα δευτερόλεπτα που θα το χρησιμοποιήσει.

Ακόμα και το roller στο κέντρο του, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για να έχει και αυτό μικρότερο… βάρος, είναι κάτι διαφορετικό σε αίσθηση. Με την ακρίβεια που πρέπει ώστε να «γυρίσει» ακριβώς όσο θέλουμε, αλλά και ένα ιδιαίτερα ευχάριστο… κλικ κάθε φορά που αλλάζει θέση.

Πως δουλεύει τόσο καλά.

Το Pro X SuperLight 2 είναι ένα ασύρματο ποντίκι. Αυτό θεωρητικά θα έπρεπε να δημιουργεί μια μικρή καθυστέρηση στο χρόνο που μεσολαβεί αφού το κουνήσουμε μέχρι ο υπολογιστής μας να ανταποκριθεί στην κινηση αυτή. Όμως η Lightspeed τεχνολογία της Logitech κάνει ακριβώς αυτό που δηλώνει η ονομασία της. Το Pro X SuperLight 2 έχει στο (εντυπωσιακά ελαφρύ…) εσωτερικό του έναν ξεχωριστό επεξεργαστή που σε συνδυασμό με το USB Dogle διαχειρίζονται μονίμως τη μεταξύ τους σύνδεση, προκειμένου να διατηρούν αυτή ακριβώς την ταχύτητα.

Θεωρητικά η σύνδεση μεταξύ τους είναι μονίμως ενεργή, προκειμένου ακόμα και αφού είναι … ακίνητο το μouse να αντιδρά άμεσα στην κίνηση μας. Αυτό προφανώς περιλαμβάνει και την πίεση για κάθε ένα από τα πλήκτρα του, και η συνολική εμπειρία είναι τόσο κοντά στο «τέλειο» που η δήλωση της Logitech ότι μπορεί να είναι πιο γρήγορο ακόμα και από ένα ενσύρματο ποντίκι δεν διαφέρει από την πραγματικότητα.

Η ακρίβεια.

Τα νούμερα υπάρχουν φορές που έχουν σημασία, και στην ακρίβεια που προσφέρει το pro X Superlight 2 τα νούμερα είναι μάλλον … εντυπωσιακά. Η ακρίβεια του μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 100 και 32.000dpi με το δεύτερο να είναι προφανώς εντυπωσιακό νούμερο για gaming χρήση. Η εναλλαγή γίνεται μέσα από το πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η εταιρεία για Windows PCs που αν και προφανώς δεν είναι απαραίτητο για να χρησιμοποιήσει κανείς απλά το pro X superlight 2, είναι προφανώς αυτό που μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του.

Αντίστοιχα, μπορεί να αντιδράσει με ακρίβεια και σε εντυπωσιακά άμεση … επιτάχυνση του χεριού μας όταν αυτό είναι το ζητούμενο. Εδώ ο τρόπος που το κάνει ακόμα και σε απαιτητικά παιχνίδια, είναι κάτι που πρέπει να το ζήσει κανείς για να εκτιμήσει πόσο μοναδικό είναι.

Η μπαταρία.

Σύμφωνα με την Logitech, το Pro X Superlight 2 μπορεί να λειτουργήσει για έως και 95 ώρες χρήσης, μέχρι να χρειαστεί να φορτίσουμε και πάλι την μπαταρία του. Ο χρόνος αυτός με δεδομένο τον περιορισμό στο βάρος που πέτυχε η εταιρεία, είναι σίγουρα εντυπωσιακός. Προφανώς ο χρόνος αυτός αφορά την λειτουργία του mouse όταν το χρησιμοποιούμε, και όχι όταν βρίσκεται απλά σε κατάσταση αναμονής και συνδεδεμένο στον υπολογιστή μας.

Στην πράξη, είναι πολύ δύσκολο να … μείνει κανείς από μπαταρία όσο ακόμα χρησιμοποιεί το Pro X superlight 2. Η μπαταρία του είναι αρκετή για περισσότερες από 5 ημέρες … έντονης και πολύωρης gaming χρήσης και σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Το mouse μάλιστα φορτίζει απλά με μια USB Type-C υποδοχή και φυσικά το καλώδιο περιλαμβάνεται στη συσκευασία του.

Συμπέρασμα.

Ακόμα και αν κάποιος δεν είναι … φανατικός φίλος του gaming είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστεί την στιγμή που θα πιάσει για πρώτη φορά στο χέρι του το Pro X superlight 2. Όχι μόνο (αλλά σίγουρα και) επειδή είναι ελαφρύ σε σημείο που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι είναι ένα κανονικό mouse και όχι κάποιο … παιχνίδι. Αλλά από την εργονομία και την λειτουργία του στην πράξη.

Για τους φίλους του Gaming, τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά στη θεωρία αλλά και στη πράξη ακόμα και σε σύγκριση με mouse που έχουν καλώδιο. Ειδικά η έμφαση που έχει δώσει η Logitech στην άμεση απόκριση του, κάνουν δύσκολο να πιστέψει κανείς αρχικά ότι είναι… ασύρματο.

 

Αυτό που έχει τελικά σημασία, είναι το πως το Pro X Superlight 2 μπορεί να προσφέρει όλα όσα υπόσχεται και στην πράξη, και να είναι πολύ περισσότερα από ένα από gaming mouse. Αυτό είναι αρκετό μάλιστα και για να δικαιολογήσει τα χρήματα που κοστίζει, για αυτούς που αναζητούν ένα πραγματικά κορυφαίο Mouse.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights