Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung SmartTag 2 Review: Για να μην χάσεις τίποτα ξανά

Samsung SmartTag 2 Review: Για να μην χάσεις τίποτα ξανά

απο Kostas Gliatiotis

Η ιδέα μιας μικρής σε μέγεθος συσκευής, που να μπορεί να παρακολουθεί με έξυπνο τρόπο που είναι, και μαζί με αυτή κάποιο άλλο αντικείμενο μας, είναι κάτι ιδιαίτερα έξυπνο όταν έχει υλοποιηθεί σωστά. Το smart tracker από μόνο του προφανώς και δεν είναι κάτι «νέο», όμως το πως ακριβώς λειτουργεί, και το πόσο πρακτικό είναι, έχουν σημασία.

Για την Samsung, το Smart tag 2, είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει η ονομασία του. Η δεύτερη και βελτιωμένη έκδοση της ίδιας έξυπνης ιδέας. Βελτιωμένη στα σημεία που πρέπει ώστε να γίνει ακόμα πιο πρακτικό.

Με δεδομένο και το λογικό του κόστος, είναι ένα… μικρό εργαλείο που αν βάλει κανείς στην καθημερινότητα του, θα εκτιμήσει περισσότερο από ότι περιμένει αρχικά.

Τι είναι.

Το Smart tag 2 είναι μια μικρή σε μέγεθος συσκευή, που έχει σχεδιαστεί να «επικοινωνεί» με τον κόσμο γύρω της (και όχι μόνο το Smartphone μας) για να δηλώνει την τοποθεσία της, μαζί με όποια άλλη πληροφορία εμείς θέλουμε. Χρησιμοποιεί το Blueooth αλλά και την UWB τεχνολογία για να … μεταδίδει την θέση του, και να μπορούν να το αναγνωρίσουν άλλες συσκευές.

Το πως μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την «ιδέα» στην πράξη είναι όμως αυτό που έχει πραγματικά ενδιαφέρον. Κάθε smart tag 2 μπορεί να αποκτήσει ένα ξεχωριστό και μοναδικό… όνομα που να δηλώνει σε τι ακριβώς το έχουμε. Αν θέλουμε να το έχουμε σε μια τσάντα, στα κλειδιά μας ή ακόμα και να το μεταφέρουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Στη συνέχεια, το Smartphone μας μπορεί να το αναγνωρίσει, να βρει σε ποιο σημείο είναι, ακόμα και αν δεν βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εμάς (αυτό το τελευταίο υπό προϋποθέσεις). Μπορεί επίσης να κάνει… ήχο για να μας βοηθήσει να το βρούμε, αλλά και να ζητήσουμε από αυτό να μας βοηθήσει να βρούμε το smartphone μας.

Πως λειτουργεί.

Η διαδικασία σύνδεσης του smart tag 2 με το Smartphone μας είναι ιδιαίτερα απλή. Αρκεί να χρησιμοποιήσουμε την εφαρμογή Smart Things της Samsung, να το βρούμε στον χωρο γύρω μας, και να το συνδέσουμε. Στη συνέχεια μπορούμε να επιλέξουμε πως ακριβώς θα το χρησιμοποιήσουμε, να του δώσουμε ένα όνομα ανάλογα με τη συσκευή που το έχουμε συνδέσει και όχι μόνο.

Όταν είναι συνδεδεμένο στο smartphone μας, μπορεί να αναγνωρίσει και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, προκειμένου να … παρακολουθούμε την πορεία του σε διαφορετικά σημεία.

Τι μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

Αρχικά, αφού το συνδέσουμε στο smartphone μας, αυτό θα γνωρίζει μονίμως πότε το smart tag 2 είναι στον ίδιο χώρο με αυτό. Με την τεχνολογία UWB μάλιστα, μπορεί να «ανιχνεύσει» την συσκευή μας και να μας δείξει την κατεύθυνηση στην οποία βρίσκεται πάντα μέσα σε απόσταση 10 μέτρων.

Αν λοιπόν το έχουμε στα κλειδιά μας, και θέλουμε να βρούμε που είναι, μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε την δυνατότητα αυτή στην εφαρμογή του Smart Things. Μπορούμε αν θέλουμε να του ζητήσουμε να αναπαράγει και έναν αρκετά δυνατό σε ένταση ήχο, προκειμένου να το… ακούσουμε και να βρούμε που ακριβώς είναι.

Ακόμα πιο χρήσιμο όμως είναι το να ορίσουμε να μας… θυμίζει ότι έχει απομακρυνθεί από εμάς και το smartphone μας. Αν λοιπόν φύγουμε από ένα σημείο, και τα κλειδιά μας π.χ. με το smart tag 2 δεν τα έχουμε μαζι μας, μόλις απομακρυνθούν από την εμβέλεια τους και αποσυνδεθούν, το smartphone μας θα μας εμφανίσει μια ενημέρωση ώστε να θυμηθούμε ότι κάτι έχουμε… ξεχάσει.

Αυτό λειτουργεί και αντίστροφα, με το smart tag 2 να κάνει έναν ήχο ώστε αν έχουμε αφήσει κάπου το smartphone μας να καταλάβουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε για να το πάρουμε.

Αν χάσουμε κάτι.

Ακόμα όμως και μακρία από το Samsung Smartphone μας, το Smart Tag 2 μπορεί να παραμείνει το ίδιο χρήσιμο. Κάθε Samsung smartphone των τελευταίων χρόνων, έχει τη δυνατότητα αυτόματα να αντιλαμβάνεται αν υπάρχιε κάποιο Tag στο χώρο γύρω του.

Με αυτόν τον τρόπο, αν το smart tag 2 μας είναι πάνω σε κάτι που έχουμε χάσει, μπορούμε να το δηλώσουμε στην εφαρμογή του Smart Things 2. Με αυτόν τον τρόπο, αν οποιαδήποτε Samsung συσκευή βρίσκεται στον ίδιο χώρο με αυτό, θα μεταφέρει αυτόματα την πληροφορία με τη θέση του.

Εδώ έχει ιδιαίτερη σημασία, το ότι αυτό γίνεται ανώνυμα για τη συσκευή που το έχει στην εμβέλεια της. Με αυτόν τον τρόπο, κανένας άλλος δεν μεταδίδει τα στοιχεία του, όταν απλά το δίκτυο των Samsung Smartphones ανιχνεύσει ένα χαμένο smart tag 2.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να έχουμε ορίσει στο Smart Tag 2 να δηλώσει τα στοιχεία επικοινωνίας μας σε περίπτωση που το βρει κάποιος και θέλει να μας το επιστρέψει. Από την εφαρμογή του Smart Things, εμφανίζεται στο smartphone του μια ειδοποιήση ότι ένα smart tag 2 που έχει δηλωθεί χαμένο βρίσκεται στον χωρο γύρω του ώστε αν θέλει να το βρει και να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η εργονομία.

Σε πλήρη αντίθεση με μια συγκεκριμένη εναλλακτική άλλης εταιρείας, το Smart Tag 2 έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι και πρακτικό και εύχρηστο χωρίς περιορισμούς. Έχει μια δική του… τρύπα ώστε να μπορούμε να το δέσουμε σε κάτι ή να το βάλουμε σε ένα μπρελόκ με κλειδιά.

 

Έχει ενσωματωμένο ηχείο ώστε να μπορεί να αναπαράγει ήχο στο χώρο γύρω μας για να το ακούσουμε και να βρούμε αυτό που είναι μαζί του. Έχει και ένα πλήκτρο με το οποίο μπορεί να λειτουργήσει με τον… ανάποδο τρόπο, ώστε μέσω αυτού να ζητήσουμε να βρούμε το smartphone μας.

Η αποκλειστικότητα…

Προκειμένου να είναι χρήσιμο πλήρως, το smart tag 2 μπορεί να συνδεθεί μόνο σε Samsung Smartphones για πολύ συγκεκριμένους τεχνικούς λόγους. Η σωστή επικοινωνία ειδικά μέσω του UWB προτύπου είναι κάτι που η εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει μόνο σε δικά της Smartphones όπως είναι λογικό.

Το βασικότερο όμως, είναι ότι έτσι μπορεί να το σχεδιάσει να εκμεταλλεύεται σωστά το… δίκτυο των Samsung Smartphones στον κόσμο γύρω μας, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με αυτά και εν τέλη μαζί μας σε περίπτωση που χαθεί.

Συνολικά.

Το Smart Tag 2 είναι ένα σωστά σχεδιασμένο, πρακτικό και ιδιαίτερα αποδοτικό tracker. Μπορεί να λειτουργήσει για έως και 500 ημέρες με την μπαταρία που έχει, η οποία μπορεί να αλλάξει προκειμένου να παραμείνει χρήσιμο για τα επόμενα πολλά χρόνια.

Η υλοποίηση μέσω του smart things προσφέρει όλες τις δυνατότητες και επιλογές για να το κάνουν ένα … χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητα μας. Είναι μάλιστα και ιδιαίτερα λογικό σε κόστος, αν υπολογίσει κανείς ότι δεν … χρειάζεται επιπλέον αξεσουάρ για να το έχει μαζί με το αντικείμενο που θέλει στην καθημερινότητα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights