Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Camera test: Google Pixel 8 Pro vs iPhone 15 Pro

Camera test: Google Pixel 8 Pro vs iPhone 15 Pro

απο Kostas Gliatiotis

Το Pixel 8 Pro της Google είναι το συνολικά και φωτογραφικά καλύτερο Smartphone της εταιρείας. Για μια ακόμα φορά, σε … τυφλή ψηφοφορία στο instagram, βλέπουμε αν οι φωτογραφίες από αυτό ή από το iPhone 15 pro ήταν προτιμότερες για τους περισσότερους!

Από τις 16 συνολικά φωτογραφίες, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, το Pixel 8 Pro ήταν η προτίμηση σε μόλις τρεις από αυτές και μάλιστα εκεί με πολύ μικρή διαφορά. Ακόμα και αν η Google έχει επιλέξει θεωρητικά οι φωτογραφίες από το δικό της Smartphone να είναι πιιο “ήπιες” χρωματικά, αυτό φαίνεται ότι δεν είναι προτίμηση για τους περισσότερους, εκτός από τις διαφορές που έχουν αναμενόμενα έτσι  και αλλιώς οι φωτογραφίες μεταξύ τους.

Στις φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάθε μια από τις δύο συσκευές “επέλεγε” μόνη της αν θα ενεργοποιήσει αυτόματα το Night Mode ή όχι, για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα που μπορεί.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το HDR που παραδοσιακά αποτελούσε μειονέκτημα στα προηγούμενης γενιάς iPhones, έχει βελτιωθεί σημαντικά στην σειρά των iPhone 15, και φαίνεται ότι εδώ ειδικά σε πιο “δύσκολα” σημεία οι φωτογραφίες από το iPhone 15 Pro εκμεταλλεύονται το HDR αισθητά καλύτερα από ότι αυτές από το Pixel 8 Pro της Google.

Όπως πάντα, οι φωτογραφίες είναι από την βασική κάμερα των δύο Smartphones και αυτή με τον Ultra wide φακό. Η Google έχει διατηρήσει τον ίδιο ακριβώς αισθητήρα των 50mp με φυσικό μέγεθος στο 1/1.31″ για το Pixel 8 Pro με το OIS και Dual Pixel Auto focus. Έχει αλλάξει τον φακό πάνω από αυτόν, που έχει πλέον ένα πιο “φωτεινό” διάφραγμα στο f/1.7.

Για την Apple επίσης η βασική κάμερα του iPhone 15 Pro είναι τεχνικά η ίδια με αυτή των iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Στα 48mp η διαφορά στην ανάλυση δεν είναι κάτι άξιο αναφοράς, ο αισθητήρας εδώ είναι ελάχιστα μεγαλύτερος στο 1/1.28″ και έχει επίσης σταθεροποίηση στον φακό αλλά και τον ίδιο τον αισθητήρα.

Στην Ultra wide κάμερα, το Pixel 8 Pro είχε θεωρητικά ένα “πλεονέκτημα” χρησιμοποιώντας έναν σημαντικά μεγαλύτερο σε μέγεθος αισθητήρα στα 48mp σε σύγκριση με το iPhone 15 Pro και την δική του Ultrawide κάμερα των 12mp. Παρόλα αυτά, στην πράξη οι φωτογραφίες και από την κάμερα αυτή, δεν ήταν και πάλι προτιμότερες για τους περισσότερους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights