Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Exynos 2400 vs Google Tensor G3

Samsung Exynos 2400 vs Google Tensor G3

απο Kostas Gliatiotis

Ο Tensor G3 επεξεργαστής στο εσωτερικό του Pixel 8 pro δεν ανήκει στην εποχή που παρουσιάστηκε και κυκλοφόρησε το Smartphone από την Google. Ακόμα και η σύγκριση με τον παραδοσιακά όχι όσο αποδοτικό θα έπρεπε, Exynos 2400 επεξεργαστή της Samsung στο εσωτερικό του Galaxy S24+ το δείχνει αυτό με τον καλύτερο τρόπο.

Η αρχιτεκτονική του Tensor G3 τον τοποθετεί έτσι και αλλιώς μια γενιά πίσω από τον ανταγωνισμό του, και η διαφορά αυτή είναι εμφανής με όποιον τρόπο και αν τη μετρήσει κανείς. Είναι όμως τελικά πολύ μεγαλύτερη από ότι φαίνεται αρχικά, ακόμα και σε σύγκριση με τον Exynos 2400 και πόσο μάλλον με τον νεότερο και αστεία πιο ισχυρό Snapdragon 8 Gen 3 στο εσωτερικό του Galaxy S23 Ultra και όχι μόνο.

Ακόμα και αν ο Exynos 2400 έχει … περισσότερους πυρήνες επεξεργασίας στο εσωτερικό του, αυτοί είναι ταυτόχρονα και σημαντικά νεότεροι σε αρχιτεκτονική ειδικά ο ισχυρότερος και πιο αποδοτικός από αυτούς. Αντίστοιχα, η Mali G715 κάρτα γραφικών του Tensor G3 δεν είναι καν η καλύτερη έκδοση που έχει διαθέσιμη η ARM που τη σχεδιάζει, και πόσο μάλλον σε σύγκριση με την νέα XClipse 940 GPU στο εσωτερικό του Exynos 2400.

Αυτή αποτελεί και πάλι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Samsung με την AMD και βασίζεται πλέον στην επίσης νεότερη RDNA 3 αρχιτεκτονική. Υποστηρίζει προφανώς και το Ray Tracing και μάλιστα με απόδοση που είναι σημαντικά υψηλότερη ακόμα και από αυτή του A17 Pro της Apple στο εσωτερικό των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Το πιο σημαντικό όμως για μια ακόμα φορά, είναι ότι ο Tensor G3 δεν μπορεί να διατηρήσει ακόμα και αυτή την χαμηλότερη απόδοση του. Σε συνεχόμενη και σχετικά πιο “απαιτητική” χρήση, οι επιδόσεις μειώνονται ακόμα περισσότερο και ρεαλιστικά κάτω από το επίπεδο που πρέπει να διατηρηθούν ώστε η συσκευή να συνεχίζει να λειτουργεί όσο γρήγορα περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής αλλά και για τις αρχές πλέον του 2024.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights