Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Redmi Note 13 Pro+ Review: Εντυπωσιακό σύνολο !

Redmi Note 13 Pro+ Review: Εντυπωσιακό σύνολο !

απο Kostas Gliatiotis

Στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, συνήθως οι περισσότερες προτάσεις προσπαθούν να ξεχωρίσουν με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, προσφέροντας μικρές διαφορές σε σύγκριση με οικονομικότερα μοντέλα. Σε άλλες περιπτώσεις, η έμφαση δίνεται στον σχεδιασμό και την εμφάνιση, προκειμένου να δικαιολογηθεί με αυτόν τον τρόπο το ότι δεν είναι όσο «ικανά» θα έπρεπε για τα χρήματα που κοστίζουν.

Είναι μάλλον… σπάνιο για ένα smartphone να συνδυάζει χαρακτηριστικά σαφώς καλύτερα από το συνηθισμένο, με εμφάνιση και κατασκευή που θυμίζει σημαντικά ακριβότερες προτάσεις. Το Redmi Note 13 Pro+ όμως είναι ακριβώς αυτό, και είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον ότι στην ίδια κατηγορία τιμής με τον προκάτοχο του, είναι συνολικά βελτιωμένο σε όλους τους τομείς που έχουν πραγματικά σημασία.

Σχεδιασμός.

Αν υπάρχει κάτι που κάνει το redmi Note 13 Pro+ να ξεχωρίζει, ακόμα και σε σύγκριση με κάθε άλλο μοντέλο της σειράς, αυτός είναι ο σχεδιασμός αλλά και η κατασκευή του. Από την κυρτή οθόνη, και το αντίστοιχα κυρτό γυάλινο πίσω μέρος του, στο πλαίσιο από αλουμίνιο και την πιστοποίηση ΙΡ68.

Ο τρόπος που η εταιρεία έχει πετύχει να κάνει το Note 13 Pro+ μια σαφώς πιο premium πρόταση από το συνηθισμένο, είναι κάτι που θα εκτιμήσει κανείς αμέσως μόλις το κρατήσει στο χέρι του. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να «δικαιολογήσει» και σαφώς πιο εύκολα τα χρήματα που κοστίζει, ειδικά αν υπολογίσει κανείς τι προσφέρει και στο τεχνικό σκέλος.

Μάλιστα, το Gorilla Glass Victus που προστατεύει την οθόνη του, είναι έκδοση του συγκεκριμένου υλικού που μέχρι σήμερα ήταν «αποκλειστικό» πλεονέκτημα σημαντικά ακριβότερων συσκευών της Xiaomi αλλά και του ανταγωνισμού.

Οθόνη.

Η οθόνη του redmi Note 13 Pro+ είναι ένας ακόμα τομέας όπου η εταιρεία έχει κάνει και σημαντικές αλλά και… αρκετές βελτιώσεις. Το ότι είναι κυρτή, αλλάζει την εμφάνιση του smartphone και συμβάλει προφανώς με τη σειρά της στον πολυτελή χαρακτήρα του.

Είναι όμως ένα AMOLED Panel με ουσιαστικές βελτιώσεις, και αυτό είναι που έχει πραγματικά σημασία σε καθημερινή χρήση. Η ανάλυση της στα 2712×1220 Pixels είναι υψηλότερη από αυτή του προκατόχου του, αλλά και πάλι ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο την εμπειρία θέασης αλλά και την λεπτομέρεια απεικόνισης, κάτι που είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς όταν απλά διαβάζει κάτι στην οθόνη αυτή.

Είναι ταυτόχρονα και ένα σημαντικά πιο φωτεινό Panel, που θεωρητικά μπορεί να φτάσει τον φωτισμό σε ένα ποσοστό της συνολικής επιφάνειας έως και 1.800nits κατά την προβολή ΗDR περιεχομένου. Όμως ακόμα και τα 1.200nits φωτεινότητας που μπορεί να πετύχει στο σύνολο της επιφάνειας της, είναι υψηλότερο επίπεδο από κάθε άλλη πρόταση στην κατηγορία αυτή, που δεν κάνει κάποια παραχώρηση απλά για να προσφέρει μια φωτεινή οθόνη.

Χρωματικά, η εταιρεία σωστά συνεχίζει και προσφέρει διαφορετικές επιλογές προκειμένου να επιλέξει ο καθένας πως … θέλει να είναι η οθόνη του redmi Note 13 Pro+. Οι πιο «επαγγελματικές» επιλογές, κάνουν την οθόνη να ακολουθεί συγκεκριμένα χρωματικά προφίλ που παραμένουν χρήσιμα σε συγκεκριμένα είδη χρήσης.

Το redmi Note 13 Pro+ υποστηρίζει ολοκληρωμένα και σωστά την προβολή HDR περιεχομένου. Με το Dolby Vision HDR να είναι διαδεδομένο σε streaming υπηρεσίες όπως το Netflix και το Disney Plus, και φυσικά το HDR10+ για το Youtube και όχι μόνο.

Τέλος, μια χρήσιμη επίσης αλλαγή είναι ο τρόπος που η οθόνη αυτή προσαρμόζει τον ρυθμό ανανεωσης. Μπορεί να αλλάξει ανάμεσα σε 30, 60, 90 και 120Hz ανάλογα με το τι προβάλλει, προκειμένου να «ταιριάζει» με το περιεχόμενο αλλά να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Κάμερες

Η βασική κάμερα του redmi note 13 Pro+ μπορεί να πει κανείς ότι τεχνικά είναι η ίδια με αυτή του ακριβώς προηγούμενου μοντέλου. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί μειονέκτημα, αφού ο HP3 αισθητήρας των 200mp με φυσικό μέγεθος στο 1/1.4” παραμένει καλύτερος από οτιδήποτε άλλο σε αυτή την κατηγορία.

Η εταιρεία όμως έχει αναπτύξει μια δική της «μηχανή» επεξεργασίας των δεδομένων από την κάμερα αυτή στο νεότερο μοντέλο, που υπόσχεται να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση της στην πράξη.

Το πετυχαίνει μάλιστα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στο πως αποτυπώνει τελικά το περιχόμενο σε κάθε φωτογραφία. Με την δυνατότητα να αναγνωρίζει συγκεκριμένα αντικείμενα και σκηνικά και να επεξεργάζεται τμηματικά κάθε φωτογραφία σε αντίθεση φωτισμό και οξύτητα, το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό για αυτή την κατηγορία.

Σε χαμηλότερο φωτισμό, η κάμερα έχει επίσης βελτιωμένη απόδοση, και το Redmi Note 13 Pro+ εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την τεχνική του Pixel Binning σε συνδυασμό με συνεχόμενες λήψεις που δημιουργούν την τελική φωτογραφία.

Η δεύτερη κάμερα παρόλα αυτά, είναι δυστυχώς για μια ακόμα φορά σημαντικά πιο … περιορισμένη. Έχει έναν Ultra wide φακό με σημαντικά μεγαλύτερο πλάνο σε κάθε φωτογραφία. Όμως με ανάλυση και πάλι στα 8mp , η απόδοση της είναι απλά ικανοποιητική σε καλές συνθήκες λήψης μιας φωτογραφίας.

Περισσότερο όμως ενοχλεί ότι σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού, οι φωτογραφίες από την κάμερα αυτή, είναι πιο σκοτεινές από το ιδανικό και με λεπτομέρεια που… οριακά είναι αποδεκτή.

Η Τρίτη κάμερα υπάρχει απλά για εμπορικούς λόγους περισσότερο, και για εκείνες τις λίγες φορές που θα χρειαστεί να βγάλει κανείς μια macro φωτογραφία και η ανάλυση των 2mp θα καλύπτει τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια.

Επιδόσεις / hardware

To Redmi Note 13 Pro+ έχει στο εσωτερικό του τον Dimensity 7200 Ultra επεξεργαστή της Mediatek. Αυτό που έχει πρακτικά σημασία προφανώς είναι ότι οι επιδόσεις είναι και πάλι καλύτερες από αυτές του προηγούμενου μοντέλου της σειράς.

Η αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου επεξεργαστή είναι σημαντικά νεότερη με 8 πυρήνες συνολικά, οι δύο από τους οποίους είναι οι σημαντικά πιο ισχυροί Α-715 της ARM. Μαζί με 6 ακόμα Α-510 για χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, το σύνολο κάνει ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από ένα smartphone σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο λογισμικού από την εταιρεία, και η αρκετή διαθέσιμη μνήμη RAM, κάνουν την απόδοση του smartphone ακόμα και σε απαιτητικές εφαρμογές να είναι σημαντικά βελτιωμένη. Κάθε εφαρμογή ξεκινά άμεσα και χωρίς κανένα κόλλημα και η χρήση τους συνεχίζεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Το Redmi Note 13 Pro+ είναι και ικανοποιητικά ικανό για Gaming χρήση, στο μέτρο πάντα που μπορεί να το περιμένει κανείς στα χρήματα που κοστίζει. Το πιο… ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας είναι ιδιαίτερα λογική, όπως και η παραγωγή θερμοκρασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η απόδοση που μπορεί να έχει σε απαιτητικά παιχνίδια, να διατηρείται σταθερή για πραγματικά μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς σημαντική θυσία στην απόδοση της μπαταρίας του.

Μπαταρία.

Η μπαταρία του Redmi Note 13 Pro+ έχει διατηρήσει την χωρητικότητα των 5.000mAh που έτσι και αλλιώς… τήνει να καθιερωθεί σχεδόν σε κάθε κατηγορία τιμής. Με δεδομένο το ότι έχει όμως μια πιο φωτεινή οθόνη, είναι πιο γρήγορο και συνολικά «προσφέρεται» για πιο απαιτητική χρήση από τον προκάτοχο του, το ότι η μπαταρία αυτή διατηρεί πρακτικά την ίδια απόδοση είναι το ζητούμενο και αυτό που τελικά πετυχαίνει.

Είναι ιδιαίτερα εύκολο ακόμα και με σχετικά πιο έντονη χρήση, να φτάσει κανείς στο τέλος της ημέρας με περισσότερο από 40% ακόμα διαθέσιμο στην μπαταρία του Redmi Note 13 Pro+. Ο χρόνος αυτός εύκολα μπορεί να φτάσει και τις δύο ημέρες λειτουργίας σε πιο λογικές συνθήκες, και αυτό είναι κάτι που θα εκτιμήσει σίγουρα όποιος θέλει να βγάζει φωτογραφίες και να χρησιμοποιεί την συσκευή του απλά λιγότερο… έντονα.

Φυσικά, το Redmi Note 13 Pro+ φορτίζει εντυπωσιακά γρήγορα με 120w από έναν φορτιστή που περιλαμβάνεται κανονικά στη συσκευασία του. Ο χρόνος που θέλει για να γεμίσει μια πλήρως άδεια μπαταρία… διαφέρει ανάλογα με το πως θα το ρυθμίσουμε.

Υπάρχουν δύο επιλογές προκειμένου το smartphone να προσπαθεί να διατηρήσει μονίμως τον πιο γρήγορο ρυθμό φόρτισης αλλά και να προσπαθεί να γεμίσει ένα ποσοστό ακόμα πιο γρήγορα όταν είναι σχεδόν άδεια η μπαταρία αυτή.

Το αποτέλεσμα είναι να μπορεί το Redmi Note 13 Pro+ να γεμίσει πλήρως την μπαταρία του ανάμεσα σε 25 και περίπου 20 λεπτά υπό καλύτερες συνθήκες. Ο χρόνος είναι εντυπωσιακά χαμηλός σε κάθε περίπτωση, και ξεπερνά κατά πολύ το συνηθισμένο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Συμπέρασμα.

Το Redmi Note 13 Pro+ είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να είναι. Καλύτερο παντού σε σύγκριση με το μοντέλο που αντικαθιστά, και το πετυχαίνει σχεδόν παντού επίσης με τον καλύτερο τρόπο.

Έχει μια κορυφαία για την κατηγορία του οθόνη, έχει κάμερα με ουσιαστικά βελτιωμένη απόδοση, έχει καλύτερες επιδόσεις. Τα συνδυάζει όλα αυτά με μια πολυτελή και ποιοτική κατασκευή που δεν συναντά κανείς σε αυτή την κατηγορία εύκολα, και δεν θυσιάζει το ένα για να προσφέρει το άλλο.

Με αυτό σαν δεδομένο, και τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, είναι πραγματικά δύσκολο να βρει κανείς κάποια αντίστοιχα ολοκληρωμένη πρόταση με παρόμοιο κόστος.

 

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights