Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Zen Air Pro Review: Ακουστικά με ποιότητα

Creative Zen Air Pro Review: Ακουστικά με ποιότητα

απο Kostas Gliatiotis

Υπάρχουν πολλές εταιρείες που κατασκευάζουν ασύρματα ακουστικά, είναι ελάχιστες αυτές όμως που εκτός από έμφαση στην εμφάνιση, γνωρίζουν και πως αυτά να έχουν πραγματικά ποιοτικό ήχο.

Η Creative έχει διαφορετικά ακουστικά διαθέσιμα ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει ο καθένας αλλά προφανώς και ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να διαθέσει. Τα zen Air Pro είναι τα νεότερα και καλύτερα ακουστικά τύπου «ψείρας» από την εταιρεία, και έρχονται με πραγματικά ενδιαφέρουσες δυνατότητες αλλά και απόδοση στην πράξη.

Υποστηρίζουν όλα όσα πρέπει.

Τα Zen Air Pro, είναι ακουστικά της… εποχής του, με σωστή υποστήριξη για διαφορετικά codec με αντίστοιχα διαφορετική ποιότητα ήχου. Προφανώς απαιτούν υποστήριξη και από την συσκευή που είναι συνδεδεμένα, όταν όμως αυτή υπάρχει, το αποτέλεσμα σε ηχητική απόδοση είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Το LC3 και η καλύτερη LCT3+ έκδοση του, είναι σχετικά «σπάνιο» δυστυχώς σε Smartphones, έχει όμως ακόμα καλύτερη ποιότητα ήχου και κυρίως με χαμηλότερο από το συνηθισμένο bitrate. Με αυτόν τον τρόπο η σύνδεση εκτός από το να διατηρείται σταθερή ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, έχει και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Το ΑΑC είναι η πιο συνηθισμένη … επιλογή για καλύτερη ποιότητα ήχου με σαφώς μεγαλύτερη συμβατότητα με πολλές διαφορετικές συσκευές, ενώ υποστηρίζουν φυσικά και το πιο «τυποποιημένο» SBC Codec προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παλαιότερες και πιο απλές συσκευές.

Η εταιρεία, όπως πάντα άλλωστε, έχει σωστά επιλέξει να δίνει έμφαση στην σωστή αναπαραγωγή ήχου χωρίς αλλοιώσεις, όμως στα zen air pro το έχει πετύχει αυτό με ακόμα υψηλότερη μέγιστη ένταση από το συνηθισμένο.

Κάτι όμως που δεν είναι συνηθισμένο σίγουρα ειδικά σε ακουστικά αυτού του είδους, είναι το Bluetooth LE πρότυπο που υποστηρίζουν τα zen air pro. Η σημαντικά μικρότερη καθυστέρηση στην μεταφορά του ήχου, πάντα σε συσκευές που το υποστηρίζουν, εξαφανίζει πρακτικά την διαφορά … συγχρονισμού με την εικόνα σε κάθε είδους βίντεο.

Είναι και έξυπνα.

Τα zen air pro έχουν τρία διαφορετικά μικρόφωνα το καθένα, σχεδιασμένα και τοποθετημένα εκεί που πρέπει για να κάνουν πάντα σωστά τη δουλειά τους. Το ένα είναι τοποθετημένο στο εσωτερικό σημείο, για να καταγράφει καλύτερα το πως ακούγεται κάθε ήχος στο κανάλι του αυτιού μας. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να προσαρμόζουν καλύτερα την απόδοση του ANC αλλά και το ξεχωριστό αmbient mode που όπως πάντα επιτρέπει σε συγκεκριμένους ήχους να περάσουν στο αυτί μας.

Είναι όμως πλέον σχεδιασμένα και για την εποχή τους, και με τα τρία μικρόφωνα αυτά έχουν εντυπωσιακά καλή απόδοση και σε κλήσεις φωνής. Αναγνωρίζουν πάντα σωστά και μεταφέρουν καθαρά και δυνατά την φωνή μας, ενώ ταυτόχρονα κάνουν εξαιρετική δουλειά και στο να μειώνουν την ένταση σε κάθε θόρυβο γύρω μας.

Καλύτερη μπαταρία από το συνηθισμένο.

Τα zen air pro έχουν σύμφωνα με την εταιρεία έως και 33 ώρες αναπαραγωγής με την μπαταρία που έχει η θήκη τους. Η διάρκεια στην μπαταρία κάθε ακουστικού είναι έως 9 ώρες πάντα βέβαια σε σχετικά «ευγενικές» συνθήκες.

Το εντυπωσιακό όμως και εδώ είναι η απόδοση τους σε πιο απαιτητικές και πραγματικές συνθήκες. Με το ANC ενεργό, και με την ένταση σημαντικά υψηλότερα από το … μέσο, η μπαταρία προσφέρει περισσότερο από 5 ώρες λειτουργίας σε κάθε ακουστικό.

Ακόμα και σε κλήσεις φωνής που κάθε ακουστικό μεταφέρει ήχο πίσω στο smartphone μας, και αντίστοιχα αυξάνεται η κατανάλωση ενέργειας, η διάρκεια της μπαταρίας ξεπερνά τις τρεις ώρες για κάθε ακουστικό.

Η θήκη των zen air pro υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση, και με δεδομένο το μέγεθος της μπαταρίας που αυτή έχει, είναι αρκετά πρακτική.

Η πρακτικότητα.

Τα zen air pro έχουν μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια στο πλαϊνό τους μέρος. Αυτή μπορεί να εκτελέσει διαφορετικές λειτουργίες ανάλογα με το τι μας… βολεύει και μέσα από την εφαρμογή της creative μπορεί να επιλέξει κανείς συγκεκριμένα τη συμπεριφορά τους.

Αντίστοιχα μπορεί να ρυθμίσει και την ηχητική τους απόδοση ακριβώς όπως την προτιμά, και με αναλυτικό τρόπο, κάτι που δυστυχώς δεν θεωρείται δεδομένο ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής από άλλες εταιρείες.

Συμπέρασμα.

Είναι πολύ εύκολο να επιλέξει κανείς ακουστικά με κριτήριο να είναι της ίδιας εταιρείας με το smartphone του. Αυτό δεν είναι, και δεν ήταν ποτέ απαραίτητο ούτε προσφέρει κάποιο πρακτικό και χρήσιμο πλεονέκτημα.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι στην κατηγορία τιμής που ανήκουν τα zen air pro, οι επιλογές από … συγκεκριμένες εταιρείες δεν πλησιάζουν το σύνολο όσων αυτά προσφέρουν. Από την ηχητική τους απόδοση που είναι και πρέπει να είναι το πιο σημαντικό, στην πραγματικά πολύ καλή μπαταρία τους αλλά και τον τρόπο που λειτουργεί η ακυρωση θορύβου σε όλες τις συνθήκες.

Με σχεδιασμό και εμφάνιση που ταιριάζει στην εποχή τους, είναι πραγματικά ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κανείς στα χρήματα αυτά, όταν φυσικά δίνει έμφαση στην πραγματική απόδοση και όχι στην επιλογή με διαφορετικά κριτήρια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights