Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Galaxy S24 Plus vs Oneplus 12: Ίδια χρήματα διαφορετικά τηλέφωνα

Galaxy S24 Plus vs Oneplus 12: Ίδια χρήματα διαφορετικά τηλέφωνα

απο Kostas Gliatiotis

To Oneplus 12 και το Galaxy S24 Plus έχουν παρόμοια τιμή πώλησης επίσημα στη χώρα μας. Έχουν αρκετές ομοιότητες αλλά και αρκετές διαφορές μεταξύ τους. To Oneplus 12 έρχεται αρχικά έκδοση με 512GB διαθέσιμου χώρου και 16GB RAM σε μια τιμή λίγο χαμηλότερη από αυτή του Galaxy S24 Plus με 256GB αλλά επιτέλους πλέον 12 GB RAM.

Οι κάμερες των δύο Smartphones είναι σημαντικά διαφορετικές μεταξύ τους. Το Oneplus 12 έχει στην βασική του κάμερα τον LYT-808 αισθητήρα της Sony, με διαφορετική τεχνική κατασκευής που του δίνει θεωρητικά και πρακτικά καλύτερη απόδοση σε χαμηλότερο φωτισμό.

Το Galaxy S24 Plus έχει την ίδια βασική κάμερα για τρίτη χρονιά στη σειρά, και πλέον ο GN3 αισθητήρας της Samsung, έχει μικρότερο φυσικό μέγεθος από το ιδανικό για αυτή την κατηγορία τιμής.

Αντίστοιχα και η Ultrawide κάμερα στο Oneplus 12 έχει υψηλότερη ανάλυση και Auto focus, το οποίο ενοχλητικά απουσιάζει και πάλί από την αντίστοιχη κάμερα του Galaxy S24 Plus.

Η περισκοπική κάμερα στο Oneplus 12 έχει ανάλυση 64mp και 3Χ οπτικό zoom, με αυτή του Galaxy S24 Plus να έχει επίσης 3Χ zoom αλλά … 10mp ανάλυση.

Η οθονη των δύο Smartphones έχει διαφορετικό μέγεθος, αλλά ρεαλιστικά παρόμοια απόδοση και τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτή του Galaxy S24 Plus έχει διαγώνιο 6.6 ίντσες και ανάλυση 3120×1440 Pixels και αυτή του Oneplus 12 έχει παρόμοια ανάλυση στα 3128×1440 Pixels αλλά μεγαλύτερο μέγεθος στις 6.82 ίντσες.

Η Oneplus δηλώνει θεωρητικό μέγιστο επίπεδο φωτισμού τα 4.500nits, όμως η οθόνη σε ολόκληρη την επιφάνεια της μπορεί να φτάσει έως και τα 1.600Nits που είναι και πάλι μια μάλλον όχι σημαντική διαφορά από την οθόνη του Galaxy S24 Plus στα 1.700nits και πάλι σε ολόκληρη την επιφάνεια της.

Προφανώς τα δύο Smartphones έχουν σημαντική διαφορά στην απόδοση που προσφέρουν. Το Galaxy S24 Plus έχει στο εσωτερικό του τον Exynos 2400 επεξεργαστή της ιδιας της Samsung, στην πράξη παρόλα αυτά δεν υπάρχει διαφορά που να είναι ορατή σε καθημερινή χρήση από αυτή του Snapdragon 8 Gen 3 στο εσωτερικό του Oneplus 12. Τέλος, η μπαταρία τους έχει διαφορά και στη χωρητικότητα αλλά έστω και μικρότερη στην πράξη. Αυτή του Oneplus 12 με 5.400mAh είναι μεγαλύτερη από αυτή του Galaxy S24 Plus με χωρητικότητα 4.900mAh. Προφανώς, η Samsung δεν έχει αλλάξει πολιτική, και η φόρτιση με τα 45W είναι σημαντικά πιο αργή από αυτή των 100W στο Oneplus 12.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights