Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Τελικά το Galaxy S24 Ultra έχει καλύτερο Zoom

Τελικά το Galaxy S24 Ultra έχει καλύτερο Zoom

απο Kostas Gliatiotis

To Galaxy S24 ultra, το νεότερο και με διαφορά καλύτερο smartphone της Samsung, έχει μια σημαντική διαφορά τουλάχιστον φωτογραφικά από το αμέσως προηγούμενο Galaxy S23 Ultra. Η περισκοπική κάμερα στο νέο μοντέλο, έχει πλέον 5X οπτικό zoom, και έναν διαφορετικό σε ανάλυση αλλά και τεχνικά αισθητήρα στα 50mp.

Όπως όμως βλέπουμε στο συγκεκριμένο βίντεο, η επιλογή αυτή της εταιρείας στο Galaxy S24 Ultra ήταν σωστή, και με περισσότερους από έναν τρόπους. Ο βασικότερος λόγος είναι ίσως ότι τελικά και στο 10X zoom που πλέον κάνει ψηφιακά η κάμερα αυτή, πετυχαίνει ένα συνολικά καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα σε σύγκριση με το Galaxy S23 Ultra.

Η περισκοπική κάμερα στο προηγούμενο μοντέλο της σειράς, μπορεί να είχε 10X οπτικό zoom, χρησιμοποιούσε όμως έναν μικρότερο σε ανάλυση αλλά και φυσικό μέγεθος αισθητήρα, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα ειδικά σε χαμηλότερα επίπεδα φωτισμού. Μια ακόμα σημαντική διαφορά μεταξύ τους, είναι ότι το Galaxy S23 Ultra έπρεπε να καλύψει με ψηφιακό zoom τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο 3Χ και το 10Χ που είχαν οι δύο κάμερες του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ειδικά μετά το 4Χ οι φωτογραφίες να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, αφού ο φακός και ο αισθητήρας στην κάμερα με το 3Χ zoom δεν μπορούσαν να καλύψουν τις απαιτήσεις σε λεπτομέρεια και όχι μόνο. Το Galaxy S24 Ultra έχει πλέον καλύτερο αποτέλεσμα σε όλα τα διαθέσιμα επίπεδα zoom είτε αυτό είναι οπτικό είτε ψηφιακό, πάντα μέχρι περίπου το 20Χ.

Από αυτό το σημείο και μετά, το προηγούμενο μοντέλο διατηρεί ένα πλεονέκτημα που εκτός του ότι δεν είναι σημαντικό, αφορά και ένα είδος φωτογραφίας που είναι μάλλον αρκετά σπάνιο.

Αν υπάρχει όμως κάτι που έχει αλλάξει στο Galaxy S24 Ultra με… περίεργο τρόπο, είναι το πόσο χρήσιμη είναι πλέον η κάμερα με το 3Χ zoom. Η διαφορά από την σημαντικά ικανότερη συνολικά περισκοπική του κάμερα, είναι αρκετά μεγάλη σε ποιότητα, ενώ η διαφορά στο πόσο κοντά μπορούμε να φέρουμε αυτό που φωτογραφίζουμε δεν είναι.

Μπορεί κανείς εύκολα στις περισσότερες περιπτώσεις απλά να απομακρυνθεί λίγο, και να βγάλει ακριβώς την ίδια φωτογραφία σε “κάδρο” με ένα σημαντικά καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights