Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Logitech Signature Slim K950 Review: Ένα πληκτρολόγιο για… όλα

Logitech Signature Slim K950 Review: Ένα πληκτρολόγιο για… όλα

απο Kostas Gliatiotis

Η ιδέα του να μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα το ίδιο πληκτρολόγιο σε περισσότερες από μια συσκευές δεν είναι κάτι απαραίτητα «νέο». Έχει όμως πάντα σημασία το πόσο εύκολα μπορεί να το κάνει, και ακόμα περισσότερο το αν μπορεί να το κάνει αποτελεσματικά.

Το νέο Logitech Signature Slim K950 ή απλά… Κ950 για την συνέχεια, είναι ένα πληκτρολόγιο σχεδιασμένο να κάνει ακριβώς αυτό. Με διαφορετικές επιλογές για τον τρόπο σύνδεσης, δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές χωρίς όμως να θυσιάζει την εργονομία και την πρακτικότητα.

Η … ιδέα πίσω από την εύκολη λειτουργία.

Το K950 υποστηρίζει δύο διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης σε υπολογιστή και όχι μόνο. Είτε μέσω του USB Dongle που περιλαμβάνεται φυσικά στη συσκευασία του, είτε ασύρματα μέσω Bluetooth.

Είναι όμως η δεύτερη επιλογή, της ασύρματης σύνδεσης που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον. Το K950 μπορεί να «γνωρίζει» έως και τρεις διαφορετικές συσκευές που είναι συνδεδεμένο, και να αλλάζει μεταξύ τους με το αντίστοιχο πλήκτρο. Υποστηρίζει το Bluetooth 5.1 πρότυπο, αλλά και την Low Energy λειτουργία αυτού, ώστε η κατανάλωση ενέργειας και από το ίδιο αλλά και από τη συσκευή που το έχουμε συνδέσει να είναι η χαμηλότερη δυνατή.

Μάλιστα, υποστηρίζει σωστά το HID πρότυπο, κάτι που του επιτρέπει να αναγνωρίζεται αντίστοιχα σωστά και από λιγότερο «συνηθισμένες» συσκευές. Μπορεί να συνδεθεί στο smartphone μας, σε ένα tablet ή ακόμα και ένα chromebook. Μάλιστα η υποστήριξη περιλαμβάνει και το iOS λειτουργικό σύστημα της apple και φυσικά τα iPad όπου είναι σαφώς πιο πρακτικό από ένα πληκτρολόγιο της ίδιας.

Θεωρητικά αλλά και πρακτικά, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να το έχει κάποιος συνδεδεμένο στον υπολογιστή του για καθημερινή χρήση, αλλά πολύ εύκολα με το πάτημα ενός πλήκτρου να το συνδέσει στο tablet του όταν το χρειαστεί.

Με όλα τα πλήκτρα που χρειάζεται

Επειδή κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τον δικό του, έστω και λίγο διαφορετικό τρόπο χειρισμού, το K950 είναι προφανώς σχεδιασμένο εκτός από το να… συνδεθεί, να προσφέρει και όλα τα πλήκτρα που χρειάζεται σε κάθε περίπτωση.

Αυτά μάλιστα είναι σωστά και εργονομικά τοποθετημένα στο σημείο που πρέπει, και το K950 απλά μπορεί να «αναγνωρίσει» τη συσκευή που είναι συνδεδεμένο ώστε να εκτελείται η εντολή που θέλουμε.

Μάλιστα, με την ξεχωριστή εφαρμογή της Logitech, είναι το ίδιο εύκολο να δημιουργήσουμε τις δικές μας συντομεύσεις και συνδυασμούς πλήκτρων για τις αγαπημένες μας εφαρμογές, μια δυνατότητα που δεν θεωρείται… δεδομένη σε πιο «απλά» πληκτρολόγια.

Η εργονομία.

Ένα πληκτρολόγιο δεν αρκεί να είναι πρακτικό στη σύνδεση του, αφού πρέπει προφανώς να είναι όσο άνετο πρέπει και για την χρήση του. Το Κ950 έχει πλήκτρα σχεδιασμένα αρχικά για αθόρυβη λειτουργία, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι γράφουν συνεχώς για την εργασία τους και όχι μόνο.

Η διαδρομή σε κάθε πλήκτρο είναι ακριβώς όσο… πρέπει ώστε να είναι πάντα σίγουρο ότι έχουμε πατήσει ακριβώς αυτό που θέλουμε, αλλά και με το feedback που βελτιώνει ακόμα περισσότερο αυτή την αίσθηση σιγουριάς. Εδώ η σωστή επιλογή της εταιρείας, να έχει πλήρες μέγεθος το κ950 επιτρέπει και την αντίστοιχα σωστή απόσταση ανάμεσα σε κάθε ένα από τα πλήκτρα αυτά.

Επειδή είναι όμως σχεδιασμένο προφανώς και για επαγγελματική χρήση, έχει πλήρες αριθμητικό πληκτρολόγιο στο δεξί του μέρος, κάτι που εκτός των άλλων επιτρέπει και την σωστή τοποθέτηση όλων των διαθέσιμων πλήκτρων για την λειτουργία του.

Σχεδιασμός και κατασκευή.

Το Κ950 είναι κατασκευασμένο από μέταλλο, μια επιλογή που προφανώς έχει τα πλεονεκτήματα της. Είναι όσο «στιβαρό» πρέπει ώστε ακόμα και όταν το έχει τοποθετημένο κάποιος σε γωνία, να το χρησιμοποιούμε χωρίς να νιώθουμε ότι… λυγίζει σε κάθε πίεση ενός πλήκτρου.

Έχει ταυτόχρονα και το… βάρος που πρέπει ώστε να παραμένει σταθερό στο σημείο που το θέλουμε, και με τα δύο «πόδια» που έχει μπορούμε να διαλέξουμε ακόμα και διαφορετική γωνία στήριξης. Αυτό έχει πάντα τη δική του σημασία ώστε εκτός από εργονομικό να είναι και ξεκούραστο στη σύνταξη μεγάλων κειμένων.

Ένα πλήρες πακέτο.

Ένα πληκτρολόγιο μπορεί να είναι κάτι απλό, που χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ιδιαίτερη… σκέψη. Μπορεί όμως ταυτόχρονα να είναι και ένα πραγματικά έξυπνο και σωστά σχεδιασμένο προϊόν που με την ίδια ευκολία θα μας προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.

Το Signature Slim K950 είναι ακριβώς αυτό. Ένα πληκτρολόγιο σχεδιασμένο να … αντικαταστήσει κάθε άλλο που έχουμε στο σπίτι ή το γραφείο μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights