Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Poco F6 Pro vs Galaxy S23 FE: Το όνομα δεν φτάνει

Poco F6 Pro vs Galaxy S23 FE: Το όνομα δεν φτάνει

απο Kostas Gliatiotis

Το νέο Poco F6 pro και το Galaxy S23 FE της Samsung είναι δύο smartphones στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας τιμής. Είναι όμως σημαντικά διαφορετικά μεταξύ τους στο τι προσφέρουν, παρότι κοστίζουν περίπου τα ίδια χρήματα.

Το Poco F6 Pro έχει μια σημαντικά καλύτερη συνολικά οθόνη, με υψηλότερη ανάλυση στα 3200×1200 pixels αντί για 2340×1080 στο Galaxy S23 Fe. Είναι και ένα AMOLED Panel που προσαρμόζει τον ρυθμό ανανέωσης με σημαντικά μεγαλύτερο εύρος ανάλογα με τις συνθήκες, ενώ υποστηρίζει σωστά και την προβολή HDR περιεχομένου.

Η μεγαλύτερη διαφορά όμως μεταξύ των δύο smartphones είναι στο τεχνικό κομμάτι. Ο Snapdragon 8 Gen 2 επεξεργαστής της Qualcomm στο εσωτερικό του Poco F6 Pro είναι αστεία πιο ισχυρός από τον Exynos 2200 στο εσωτερικό του Galaxy S23 FE. Αυτή είναι όμως μόνο μια από τις διαφορές.

Η βασικη έκδοση του Galaxy S23 FE έρχεται με 128GB διαθέσιμου χώρου και 8 GB RAM, τη στιγμή που το Poco F6 pro στα ίδια χρήματα πρακτικά, έρχεται με τον τετραπλάσιο αποθηκευτικό χώρο στα 512GB και με 12GB RAM.

Οι κάμερες είναι ο μοναδικός τομέας που το Smartphone της Samsung έχει ένα πλεονέκτημα και αυτό όχι στην βασική του κάμερα. Πλέον το Poco F6 Pro έχει στην βασική του κάμερα εναν αισθητήρα των 50mp με το ίδιο φυσικό μέγεθος με αυτόν στην αντίστοιχη κάμερα του Galaxy S23 FE, και με μηχανική σταθεροποίηση του φακού και στα δύο Smartphone.

Το Galaxy S23 FE έχει ένα πλεονέκτημα στην δεύτερη κάμερα με τον ultra wide φακό και ανάλυση στα 12mp αντί για 8mp στην αντίστοιχη κάμερα του Poco F6 Pro. Τέλος, προφανώς η κάμερα με το 3Χ οπτικό zoom στο Smartphone της Samsung, ακόμα και με τον οριακά ικανοποιητικό αισθητήρα των 10mp είναι σαφώς πιο χρήσιμη από την κάμερα με τον macro φακό στο Poco F6 pro.

Φυσικά, και σε ότι αφορά την μπαταρία, η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική και με περισσότερους από έναν τρόπους. Αυτή του Galaxy S23 FE έχει μικρότερη χωρητικότητα και συγκεκριμένα 4.500mAh, με αυτή του Poco F6 pro και χωρητικότητα 5.000mAh να έχει στην πράξη ακόμα καλύτερη απόδοση, αφού και πάλι ο Snapdragon 8 gen 2 είναι αστεία πιο αποδοτικός ενεργειακά εκτός από ισχυρότερος σε σύγκριση με τον Exynos 2200.

Προφανώς, ενοχλητική διαφορά υπάρχει και σε ότι αφορά την φόρτιση. Το Galaxy S23 FE όχι μόνο φορτίζει ενοχλητικά αργά με μόλις 25W σε σύγκριση με τα 120W του Poco F6 Pro, αλλά παρότι η βασική του έκδοση είναι επίσημα και 30 ευρώ ακριβότερη, πρέπει να υπολογίσει κανείς και το επιπλέον κόστος αγοράς ενός φορτιστή αφού αυτός δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία του.

Μέχρι τις προηγούμενες… εκδόσεις, τα smartphones της Samsung “διατηρούσαν” ένα πλεονέκτημα στην κατασκευή, όσο σημαντικό είναι αυτό για τον καθένα. Το Galaxy S23 FE συσνεχίζει να είναι κατασκευασμένο από γυαλί και αλουμίνιο, το ίδιο ακριβώς όμως ισχύει πλέον και για το Poco F6 pro. Το Smartphone της Samsung συνεχίζει να έρχεται με πιστοποίηση ΙΡ68 για αντοχή στο νερό και τη σκόνη, με το Poco f6 pro να περιορίζεται σε ΙΡ54 που προσφέρει πιο τυπικ΄προστασία από το να πέσει κατά λάθος πάνω του νερό.

Τέλος, και τα δύο Smartphones είναι διαθέσιμα σε μια επιπλέον έκδοση με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Όμως και πάλι, το Poco F6 Pro σε αυτή την έκδοση έρχεται με … 1ΤΒ απόθηκευτικού χώρου και 16GB RAM, με το Galaxy S23 FE να έχει πάλι το… ένα τέταρτό στα 256GB και 8GB RAM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights