To Galaxy A56 και το Nothing Phone 3a Pro είναι δύο τηλέφωνα με παρόμοια χαρακτηριστικά και παρόμοια τιμή πώλησης από την Nothing και τη Samsung. Στο συγκεκριμένο, συνηθισμένο πλέον συγκριτικό βίντεο βλέπουμε τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες μεταξύ τους.
Το Nothing Phone 3a pro και το Galaxy A56 έχουν μια ίδια τεχνικά βασική κάμερα με ανάλυση 50mp, 1/1.56″ φυσικό μέγεθος για τον αισθητήρα και φυσικά OIS στον φακό της. Το Galaxy A56 έχει μια τεχνικά καλύτερη ultrawide κάμερα με ανάλυση 12mp, το Nothing Phone 3a pro όμως έχει μια κάμερα με περισκοπικό φακό και 3Χ οπτικό zoom για την οποία δεν έχει κάτι αντίστοιχο το smartphone της Samsung.
Η οθόνη είναι αρκετά παρόμοια, με αυτή του Galaxy A56 να έχει διαγώνιο 6.7 ίντσες και ανάλυση 2340×1080 pixels και αυτή του Nothing Phone 3a Pro να είναι λίγο μεγαλύτερη στις 6.77 ίντσες και με ανάλυση 2393×1080 pixels. Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα επίπεδα φωτισμού σε ολόκληρη την επιφάνεια της οθόνης αυτής, και έχουν και οι δύο 120Hz ρυθμό ανανέωσης. Δυστυχώς σε κανένα από τα δύο δεν υποστηρίζει το Dolby Vision HDR πρότυπο, με τους περιορισμούς που αυτό φέρνει σε streaming υπηρεσίες όπως το netflix και το disney plus.
Ο Exynos 1580 επεξεργαστής της Samsung στο εσωτερικό του Galaxy A56 έχει συνολικά καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 7s Gen 3 του Nothing Phone 3a pro, το οποίο έρχεται στα ίδια χρήματα περίπου με 256 αντί για 128GB και 12 αντι για 8GB RAM. Το Galaxy A56 έρχεται με το One Ui 7, το νεότερο γραφικό περιβάλλον της Samsung που βασίζεται στο Android 15, και το Nothing Phone 3a pro με την αντίστοιχα νεότερη έκδοση του Nothing OS 3.1 και βασίζεται και αυτό στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google.
τέλος, η μπαταρία έχει την ίδια χωρητικότητα και συγκεκριμένα 5.000mAh ενώ και η φόρτιση δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά. Είναι στα 45W για το Galaxy A56 και στα 50W για το Nothing Phone 3a με κανένα από τα δύο να μην έχει τον φορτιστή στη συσκευασία του. #samsung #galaxya56 #nothingphone3apro #nothing #vs #greek #review

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας