Ο λειτουργικός διαχωρισμός της Honor από την Huawei έχει επιτρέψει στις δύο εταιρείες να παρουσιάζουν τις δικές τους διαφορετικές προτάσεις, που μέχρι ένα βαθμό έχουν σαν κοινή τους «βάση» τις τεχνολογικές εξελίξεις που δημιουργεί η Huawei, σαν η … μητρική εταιρεία. Η οικονομία κλίμακας που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο είναι και αυτή που στο τέλος βοηθάει και τις δύο εταιρείες, αλλά ειδικά την Honor, να προσφέρει τις συσκευές της σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές με βάση αυτά που προσφέρουν στο αγοραστικό κοινό.
Το συγκεκριμένο Review αφορά το Honor 8X, την νεότερη πρόταση της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία τιμής. Αναμενόμενα, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες, πολλά από τα οποία τα βασίζει σε λύσεις που έχει ήδη παρουσιάσει σε άλλες συσκευές η Huawei.
Το Honor 8X έρχεται στη χώρα μας αποκλειστικά από την Cosmote και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Η εταιρεία μας παραχώρησε τη συσκευή για τις ανάγκες του Review, και μας έδωσε τη δυνατότητα να το δοκιμάσουμε στο καταπληκτικό 4G+ δίκτυο της. To Honor 8Χ υποστηρίζει την μέγιστη διαθέσιμη ταχύτητα των 500 Mbps του δικτύου της Cosmote, και στην καθημερινότητα μαζί του ήταν αρκετές οι φορές που στις δοκιμές μας η πραγματική ταχύτητα ξεπερνούσε τα 120mbps σε Download.
Σχεδιασμός.
Παρότι είναι βέβαιο ότι η Honor προσπαθεί να διαχωρίζει την εξωτερική εμφάνιση των συσκευών της, είναι δύσκολο να πει κάποιος ότι το έχει πετύχει ιδιαίτερα αυτό με το Honor 8X. Η συσκευή έχει αρκετές ομοιότητες με προϊόντα της Huawei, και ειδικά το πίσω μέρος θυμίζει έντονα το P20 και το P20 Pro αυτής.
Ο λόγος είναι κυρίως ο τρόπος που είναι τοποθετημένες σε κάθετη διάταξη οι δύο κάμερες του Honor 8X, ενώ και η γυάλινη πίσω επιφάνεια, παρότι έχει διαφορετική χρωματική επίστρωση, δεν διαφέρει ιδιαίτερα.
Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται και αυτός στο πίσω μέρος, λίγο πιο πάνω από το μέσο, και κοντά στην ιδανική θέση, με δεδομένο το ότι το Honor 8X δεν είναι και μικρό σε συνολικές διαστάσεις.
Παρόλα αυτά, για να έρθουμε και στην μπροστινή του όψη, δεν θεωρείται και ιδιαίτερα μεγάλο, με δεδομένο το ότι έχει μια οθόνη με διαγώνιο… 6.5 ιντσών. Πριν μερικά χρόνια αυτό το μέγεθος θεωρούνταν αδύνατον να χρησιμοποιηθεί σε ένα Smartphone, όμως οι εποχές προφανώς και αλλάζουν προς το καλύτερο.
Είναι εμφανές ότι για να το πετύχει αυτό η Honor έχει μειώσει στο ελάχιστο δυνατόν το πλαίσιο γύρω από αυτή την ιδιαίτερα μεγάλη οθόνη. Για να το πετύχει αυτό, έχει «αναγκαστεί» να τοποθετήσει και Notch στο πάνω μέρος της, προκειμένου μέσα σε αυτό να βρίσκονται το ακουστικό, η μοναδική μπροστινή του κάμερα, και οι απαραίτητοι αισθητήρες για την λειτουργία του.
Περισσότερο εντυπωσιακό όμως θα λέγαμε ότι είναι το πόσο μικρό πλαίσιο έχει το Honor 8X στο κάτω άκρο της οθόνης. Είναι τόσο μικρό που μπορεί εύκολα να συγκριθεί με πιο ακριβές συσκευές άλλων κατασκευαστών.
Για την πλαϊνή του όψη τέλος, το Honor 8X χρησιμοποιεί αλουμίνιο στην κατασκευή του πλαισίου του, μια επιλογή που έχει γίνει προφανώς για λόγους κόστους σε σύγκριση με το ατσάλι. Τα δύο θετικά από την επιλογή αυτή είναι ότι μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με το πίσω τζάμι, κάτι που δεν γίνεται το ίδιο εύκολα με το ατσάλι, ενώ συμβάλει ιδιαίτερα και στο χαμηλό βάρος που έχει συνολικά σαν συσκευή.
Σε άμεση σύγκριση με το Honor Play ή και το Honor 10 της εταιρείας, οι χρωματικές επιλογές του Honor 8X το κάνουν πιο «ευχάριστο» και νεανικό, εκτός από την μαύρη έκδοση που είχαμε στα χέρια μας για τις ανάγκες του Review. Αυτή έχει εμφανώς σχεδιαστεί για όσους θέλουν να το επιλέξουν για την τιμή και τις δυνατότητες του, αλλά είτε είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία είτε απλά δεν θέλουν να … ξεχωρίζει από μακριά το Smartphone τους λόγω χρώματος.
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας
Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας