To Galaxy S24 Plus και το απλό Galaxy S24 έχουν ακριβώς τις ίδιες κάμερες τεχνικά αλλά και σε απόδοση, και για μια ακόμα φορά σε ψηφοφορία βλέπουμε τα αποτελέσματα, αυτή τη φορά απέναντι στις τρεις επίσης κάμερες του Xiaomi 14 που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Leica.
Τα δύο Smartphones είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους σε πολλούς ακόμα τομείς, όμως σε αυτόν της φωτογραφίας και του βίντεο, οι διαφορές είναι συγκεκριμένες και στο τεχνικό κομμάτι αλλά και στην απόδοση στην πράξη που έχει πάντα σημασία.
Το Galaxy S24 Plus, χρησιμοποιεί για τρίτη δυστυχώς συνεχόμενη χρονιά, τις ίδιες τεχνικά κάμερες. Η βασική από αυτές έχει τον GW3 αισθητήρα που κατασκευάζει η ίδια η Samsung, με ανάλυση 50mp που όμως για τα δεδομένα του 2024 έχει φυσικό μέγεθος μικρότερο από αυτό που θα… έπρεπε και που πλέον μπορεί να βρει κανείς σε smartphones που κοστίζουν λιγότερα από τα μισά χρήματα.
Η απόδοση την στην πράξη είναι όσο το δυνατόν καλύτερη, με δεδομένη και την επεξεργασία που κάνει ο Exynos 2400 στο εσωτερικό του Galaxy S24 Plus, στις περισσότερες όμως περιπτώσεις δεν είναι αυτή που προτίμησαν αντίστοιχα οι περισσότεροι σε σύγκριση με το Xiaomi 14.
Η δεύτερη κάμερα με τον Ultrawide φακό στο πίσω μέρος των δύο συσκευών είναι επίσης αρκετά διαφορετική μεταξυ τους. Αυτή του Xiaomi 14 έχει υψηλότερη ανάλυση στα 50mp σε αντίθεση με την κάμερα του Galaxy S24 Plus που εκτός της ανάλυσης των 12mp συνεχίζει να μην έχει auto focus, κάτι που ενοχλητικά η Samsung διατηρεί αποκλειστικό στο κορυφαίο ultra μοντέλο κάθε σειράς.
Είναι όμως η τρίτη κάμερα με το 3 και 3.2Χ οπτικό zoom αντίστοιχα που είναι η πιο “διαφορετική” τεχνικά αλλά και σε απόδοση μεταξύ τους. Αυτή του Galaxy S24 Plus συνεχίζει να έχει θεωρητικά ανάλυση 10mp που δεν καλύπτει πάντα τις απαιτήσεις ειδικά για λεπτομέρεια σε κάθε φωτογραφία.
Αυτή του Xiaomi 14 έχει και εδώ έναν αισθητήρα των 50mp με μικρότερο μέγεθος αυτή τη φορά, αλλά και πίσω από έναν φακό με διάφραγμα f/2.0 που είναι σημαντικά καλύτερο από το συνηθισμένο σε κάμερες αυτού του είδους, και αλλάζει το αποτέλεσμα ειδικά σε φωτογραφίες με χαμηλότερο φωτισμό.

Λίγο περισσότερο από μια 10ετία σε επίσημα service, έχοντας επισκευάσει μερικές… χιλιάδες τηλέφωνα, από την εποχή που δεν ήταν ακόμα “smartphones”. Βρήκα περισσότερο ενδιαφέρον στη δοκιμή τους, την δημιουργία αναλυτικών reviews και video για κάθε ένα από αυτά! Gaming και οδήγηση οι αγάπες μου εκτός του χώρου της τεχνολογίας