Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Lenovo S90 Review: Πολυτελής εμφάνιση και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Lenovo S90 Review: Πολυτελής εμφάνιση και ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η κατηγορία των πολυτελών σε εμφάνιση συσκευών, με προσιτό κόστος που οφείλεται στον συνδυασμό υλικών κατασκευής και hardware της μεσαίας κατηγορίας στο εσωτερικό τους είναι ίσως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σε ανταγωνισμό και όχι μόνο που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Σε αυτή την κατηγορία (και όχι μόνο) όπως είναι φυσικό δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μόνο οι αναγνωρισμένες εταιρείες του χώρου όπως η Samsung και η LG αλλά και εταιρείες με προς το παρόν τουλάχιστον μικρότερη αποδοχή και αναγνώριση από το αγοραστικό κοινό..

Μια από αυτές τις εταιρείες είναι και η Lenovo, που παρά το αρκετά γνωστό της όνομα στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αποτελεί ακόμα μια ανερχόμενη «δύναμη» στην αγορά των Smartphones. Στην προσπάθεια της να καθιερωθεί λοιπόν στην συγκεκριμένη αγορά, η εταιρεία παρουσιάζει συνεχώς ενδιαφέρουσες συσκευές σε κάθε πιθανή κατηγορία, και το S90 που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης ανήκει στην κατηγορία που περιγράψαμε στην αρχή του κειμένου.

lenovo-s90-in2mobile-design (2)

Στην παρουσίαση αυτή λοιπόν θα γνωρίσουμε μαζί το S90 της Lenovo και θα δοκιμάσουμε να «αναλύσουμε» αν σαν συσκευή έχει αυτά που χρειάζεται για να είναι ανταγωνιστική στην συγκεκριμένη κατηγορία αλλά και αν μπορεί μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις της εταιρείας να συμβάλει στην βελτίωση της εικόνας της στην αγορά.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Πολλές φορές είναι δυσκολότερο από ότι θα έπρεπε για κατασκευαστές που προέρχονται από την Κίνα να καταφέρουν να είναι δημιουργικοί χωρίς ταυτόχρονα να δείχνουν ότι «αντιγράφουν» τις σχεδιαστικές επιλογές άλλων κατασκευαστών. Στην περίπτωση της Lenovo και του S90, όσο και αν η συσκευή είναι αρκετά εντυπωσιακή για την κατηγορία στην οποία ανήκει, δυστυχώς δεν καταφέρνει να αποφύγει τις μάλλον δικαιολογημένες συγκρίσεις με το iPhone 6 της Apple.

lenovo-s90-in2mobile-design (1) lenovo-s90-in2mobile-design (8)

Το S90 σχεδιαστικά θυμίζει περισσότερο από ότι ίσως θα έπρεπε την κορυφαία συσκευή της Apple, μια επιλογή της Lenovo που έχει γίνει για συγκεκριμένους λόγους με το αποτέλεσμα όμως να δημιουργεί ανάμεικτες εντυπώσεις. Από την μια πλευρά η ομοιότητα του S90 με το iPhone 6 εμφανισιακά του χαρίζει την αποδοχή που χρειάζεται η συσκευή από το αγοραστικό της κοινό, ενώ ταυτόχρονα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι δεν χρειάζεται ένα Smartphone να κοστίζει όσο η πρόταση της Apple για να έχει αυτή την εμφάνιση.

lenovo-s90-in2mobile-design (6) lenovo-s90-in2mobile-design (10)

Από την άλλη πλευρά όμως οι ομοιότητες αυτές μπορούν να δημιουργήσουν «ενόχληση» σε όσους θεωρούν πως η Lenovo δεν στηρίχθηκε στις δικές της σχεδιαστικές δυνατότητες για την δημιουργία του S90.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την ίδια τη συσκευή, το S90 είναι κατασκευασμένο από ένα «μονοκόμματο» αλουμινένιο πλαίσιο που παρά την ομοιότητα του με το iPhone 6 της Apple, παραμένει ένα εντυπωσιακό κατασκευαστικό επίτευγμα που προσφέρεται σε αρκετά χαμηλότερη τιμή πώλησης. Η εμφάνιση που χαρίζει στο S90 το συγκεκριμένο αλουμινένιο πλαίσιο γύρω από την οθόνη του είναι ακριβώς αυτή που αναζητούν οι χρήστες που θέλουν να συνδυάσουν εμφάνιση, αξιοπρεπή τεχνικά χαρακτηριστικά οικονομία.

lenovo-s90-in2mobile-design (14) lenovo-s90-in2mobile-design (12)

Οι εξωτερικές διαστάσεις του S90 είναι απόλυτα ικανοποιητικές με δεδομένη και τη διαγώνιο της οθόνης του, ενώ το πλαίσιο γύρω από αυτή είναι αρκετά μικρό ώστε να κάνει εύκολη τη χρήση της συσκευής με το ένα χέρι. Μοναδικό ουσιαστικό παράπονο αποτελούν τα πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη του S90 για περισσότερους από έναν λόγους.

lenovo-s90-in2mobile-design (7)

Ο βασικότερος από αυτούς είναι η σχεδίαση τους που δεν παραπέμπει άμεσα στο τι ακριβώς κάνει το καθένα, με εξαίρεση το πλήκτρο επιστροφής. Τα άλλα δύο πλήκτρα χειρισμού, θα πρέπει ο χρήστης να «υποθέσει» την χρησιμότητα τους με βάση την τοποθέτηση τους χωρίς να βασίζεται στο σχέδιο τους.

Στο σύνολο του το σχέδιο του S90 εξυπηρετεί τελικά τον λόγο ύπαρξης του χωρίς όμως να καταφέρνει να αποφύγει τις συγκρίσεις που αναφέραμε πιο πάνω.

Οθόνη.

Σε ότι αφορά τον τομέα της οθόνης, το S90 όχι απλά δεν «αντιγράφει» την συσκευή της Apple με την οποία μπορεί να μοιάζει σχεδιαστικά, αλλά προσφέρει και κάτι που δύσκολα μπορεί να βρει κανείς σε αυτή την κατηγορία σε συσκευή που δεν είναι κατασκευασμένη από την Samsung. Αυτό φυσικά είναι η AMOLED οθόνη της συσκευής ανάλυσης 1280 x 720 pixels.

lenovo-s90-in2mobile-screen (1)

Η ανάλυση της οθόνης του S90 είναι αυτή που του επιτρέπει η κατηγορία τιμής του, σε συνδυασμό όμως με την τεχνολογία AMOLED προσφέρει στην συσκευή ένα αρκετά σημαντικό πλεονέκτημα. Σε καθημερινή χρήση, η οθόνη του S90 αποδίδει ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς από μια AMOLED οθόνη, με την χρωματική ζωντάνια και τις γωνίες θέασης που δεν μπορεί να βρει κανείς σε ένα LCD Panel.

lenovo-s90-in2mobile-screen (3) lenovo-s90-in2mobile-screen (4)

Σε αντίθεση με τις συσκευές της Samsung, το S90 δεν προσφέρει την δυνατότητα ρύθμισης της χρωματικής απόδοσης της οθόνης, και η Lenovo έχει προσπαθήσει να βρει μια «ισορροπία» ανάμεσα στα ζωντανά χρώματα και το να μην γίνεται κουραστική η οθόνη στην πολύωρη χρήση.

lenovo-s90-in2mobile-screen-settings (1) lenovo-s90-in2mobile-screen-settings (2) lenovo-s90-in2mobile-screen-settings (3)

Λειτουργικό Σύστημα.

Ακολουθώντας το «παράδειγμα» της Huawei και όχι μόνο, το γραφικό περιβάλλον που έχει σχεδιάσει η Lenovo για τις συσκευές της προσπαθεί να διαφοροποιηθεί εμφανισιακά και λειτουργικά από αυτό του Stock Android της Google.

user-interface (1) user-interface (2) user-interface (3)

Το User Interface του S90 δεν διαθέτει ξεχωριστή οθόνη αναμονής και «μενού» που περιέχει τις εφαρμογές, και όλα τα στοιχεία του παρουσιάζονται σε διαδοχικές σελίδες με μια διάταξη που για μια ακόμα φορά θυμίζει το iOS της Apple.

lenovo-s90-in2mobile-ui (1) lenovo-s90-in2mobile-ui (2) lenovo-s90-in2mobile-ui (3)

Εμφανισιακά αλλά και λειτουργικά, η Lenovo έχει αφιερώσει αρκετό χρόνο ώστε το γραφικό περιβάλλον του S90 να ξεχωρίζει αρκετά ώστε να δείχνει ότι είναι κατασκευασμένο από την ίδια, ενώ η λειτουργικότητα του στις περισσότερες περιπτώσεις δεν δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα του χρήστη. Για όσους τώρα δεν έχουν κάποια εμπειρία στο παρελθόν με συσκευές της εταιρείας, το S90 απαιτεί ένα μικρό διάστημα εξοικείωσης με τις διαφορές που έχει χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως αυτές είναι αποτρεπτικές στο να το επιλέξει κάποιος.

user-interface (4) user-interface (6) user-interface (7)

Η Lenovo όπως και αρκετές πλέον εταιρείες, προσφέρει την δυνατότητα «παραμετροποίησης» της εμφάνισης του μενού του S90 με την αλλαγή του θέματος εμφάνισης. Σε σύγκριση πάντως με άλλες εταιρείες, τουλάχιστον προς το παρόν, το «store” της Lenovo με τα διαθέσιμα θέματα έχει λιγότερες επιλογές που παρόλα αυτά καταφέρνουν να είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους.

lenovo-s90-in2mobile-themes (1) lenovo-s90-in2mobile-themes (2)

Πολλές από τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές έχουν διαφορετική εμφάνιση και λειτουργικότητα σε σύγκριση με αυτές του Stock Android της Google, με την Lenovo να έχει πετύχει μια αρκετά καλή ισορροπία ανάμεσα στην διαφορετική εμφάνιση και την εύκολη λειτουργία.

lenovo-s90-in2mobile-gallery (1) lenovo-s90-in2mobile-gallery (2) lenovo-s90-in2mobile-gallery (3)

 

lenovo-s90-in2mobile-file-manager (1) lenovo-s90-in2mobile-file-manager (2) lenovo-s90-in2mobile-file-manager (3)

Δυστυχώς προς το παρόν τουλάχιστον, το S90 «τρέχει» την 4.4.4 kitkat έκδοση του Android κάτω από το γραφικό περιβάλλον της Lenovo. Επίσης είναι άγνωστο αν κάποια στιγμή στο μέλλον η συσκευή θα αναβαθμιστεί σε Android Lollipop.

Κάμερα.

Το μοναδικό αρνητικό στοιχείο του S90 είναι δυστυχώς η κάμερα που διαθέτει, όχι τόσο λόγω της ονομαστικής ανάλυσης των 8 Mpixels του αισθητήρα της, αλλά του τρόπου που αποδίδει στην πράξη.

lenovo-s90-in2mobile-design (13)

Η ποιότητα των φωτογραφιών που μπορεί να βγάλει το S90 είναι δυστυχώς πολύ χειρότερη από ότι περιμένει ο χρήστης με βάση την ανάλυση της κάμερας του, ενώ ταυτόχρονα η λειτουργία της εφαρμογής της κάμερας είναι αρκετά ενοχλητική.

Το S90 χρειάζεται αρκετά δευτερόλεπτα ώστε να εστιάσει σε ένα αντικείμενο ώστε ο χρήστης να μπορεί να βγάλει την φωτογραφία, χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού. Η ίδια η φωτογραφία τώρα στην συνέχεια δυστυχώς απέχει πολύ από αυτό που περιμένει κανείς από μια συσκευή ακόμα και αυτής της κατηγορίας. Το επίπεδο λεπτομέρειας είναι πολύ χαμηλό για αισθητήρα των 8 Mpixels ενώ και η χρωματική πιστότητα είναι σημαντικά χειρότερη από το αναμενόμενο.

lenovo-s90-in2mobile-camera (1) lenovo-s90-in2mobile-camera (2) lenovo-s90-in2mobile-camera (3) lenovo-s90-in2mobile-camera (4)

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δυστυχώς η απόδοση της κάμερας του S90 είναι ακόμα χειρότερη, με την συσκευή να μην μπορεί να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στο επίπεδο φωτισμού που θα περάσει στον αισθητήρα και την λεπτομέρεια που τελικά θα αποθηκευθεί στην φωτογραφία.

Δυστυχώς ο τομέας της κάμερας χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά από την Lenovo προκειμένου το S90 αλλά και οι υπόλοιπες συσκευές της εταιρείας να φτάσουν το επίπεδο που χρειάζεται ώστε να είναι ανταγωνιστικές.

Επεξεργαστής Μνήμη

Για μια ακόμα φορά στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής που ανήκει το S90 συναντάμε τον Snapdragon 410 της Qualcomm, και μάλιστα σε μια συσκευή της οποίας ο κατασκευαστής θα μπορούσε πιθανότατα το ίδιο εύκολα να επιλέξει μια συνήθως καλύτερη πρόταση από εταιρείες όπως η Mediatek. Παρόλα αυτά, το S90 χρησιμοποιεί τον Snapdragon 410 όπως και οι περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του, και προσφέρει την απόδοση που αυτός του επιτρέπει στην καθημερινή χρήση.

Screenshot_2015-06-26-11-47-27

Σε απλή φυσιολογική χρήση για την οποία και έχει σχεδιαστεί το S90, αφού η εμφάνιση του είναι ο βασικότερος λόγος ύπαρξης του, ο Snapdragon 410 επιτρέπει στην συσκευή να λειτουργεί όσο γρήγορα χρειάζεται ο χρήστης για τις απλές καθημερινές εργασίες του. Αυτό σημαίνει πως η εκκίνηση της εφαρμογής των μηνυμάτων για παράδειγμα γίνεται σχεδόν άμεσα όπως και η πλοήγηση στο μενού της συσκευής.

Η έκδοση του S90 που είχαμε στα χέρια μας για τις ανάγκες της παρουσίασης διαθέτει 2 GB μνήμης RAM, κάτι «σπάνιο» για συσκευή με τον Snapdragon 410 στο εσωτερικό της. Η μεγαλύτερη από το συνηθισμένο RAM επιτρέπει στην συσκευή να προσφέρει ελαφρώς καλύτερη λειτουργία στους χρήστες που θέλουν να εναλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών και επιτρέπει την χρήση των πιο απαιτητικών από αυτές με μεγαλύτερη ευκολία.

Σε ότι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το S90 προσφέρει συνολικά 32 GB από τα οποία περίπου 26 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη.

lenovo-s90-in2mobile-storage

Ο αποθηκευτικός αυτός χώρος προσφέρεται «απλόχερα» από την Lenovo επειδή η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, κάτι ασυνήθιστό για συσκευή αυτής της κατηγορίας. Για τους περισσότερους χρήστες τα 26 GB διαθέσιμου χώρου είναι πιθανότατα αρκετά για την φυσιολογική χρήση του S90 με αποτέλεσμα η απουσία υποστήριξης των microSD να είναι λιγότερο «σημαντική» από ότι σε άλλες συσκευές.

Μπαταρία.

Στο εσωτερικό του S90 βρίσκεται μια μπαταρία χωρητικότητας 2.300 mAh η οποία λόγω της κατασκευής του δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη.

Οι χρόνοι αναμονής και λειτουργίας που προσφέρει τώρα η μπαταρία του είναι απόλυτα ικανοποιητικοί, και σε αυτό βοηθάει φυσικά το όχι απαιτητικό Hardware σε συνδυασμό με την AMOLED οθόνη.

lenovo-s90-in2mobile-battery (1) lenovo-s90-in2mobile-battery (3) lenovo-s90-in2mobile-battery (4)

Το S90 μπορεί να προσφέρει περισσότερο από δύο ημέρες κανονικής χρήσης πριν χρειαστεί και πάλι φόρτιση, ακόμα και όταν ο χρήστης του το χρησιμοποιεί σε δίκτυα 4G / LTE.

Συμπέρασμα.

Η Lenovo προσπάθησε με το S90 να δημιουργήσει μια συσκευή που θα συνδυάζει πολυτελή εμφάνιση και τιμή πώλησης που θα την κάνει προσιτή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Σε γενικές γραμμές το S90 μπορεί να θεωρηθεί «επιτυχημένο» με βάση τα κριτήρια δημιουργίας του, ακόμα και αν κάποιος υπολογίσει την ομοιότητα του με το iPhone 6 της Apple.

Οι συμβιβασμοί που έχει κάνει η εταιρεία ώστε να πετύχει την τιμή πώλησης που επιθυμεί είναι στο σύνολο τους αποδεκτοί με εξαίρεση ίσως την απόδοση της κάμερας του. Αντί αυτής, το S90 προσφέρει μια εντυπωσιακή οθόνη που χρησιμοποιεί τεχνολογία AMOLED και συνολική εμφάνιση που σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights