Αρχικη ΦΗΜΕΣ Nokia X2: Εμφανίστηκε στο Antutu Benchmark
nokia-x2-antutu-in2mobile-featured-image

Nokia X2: Εμφανίστηκε στο Antutu Benchmark

απο Kostas Gliatiotis

Όταν πριν αρκετό καιρό είχαν κάνει την εμφάνιση τους οι πρώτες φωτογραφίες μιας Nokia συσκευής που φημολογούταν ότι “τρέχει” το Android της Google, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεώρησαν πως η εταιρεία είχε σκοπό να κατασκευάσει μια ανταγωνιστική Android συσκευή. Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως η συσκευή ή καλύτερα οι συσκευές της Nokia με Android, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από οικονομικές προτάσεις χαμηλών τεχνικών χαρακτηριστικών.

Το Nokia X λοιπόν δεν ήταν κάτι παραπάνω από μια συσκευή με την οποία η εταιρεία ήθελε να “καλύψει” την κατηγορία των 100 ευρώ, μια κατηγορία στην οποία δεν ήταν δυνατόν να κατασκευάσει Windows Phone συσκευή.

Στην ίδια κατηγορία φαίνεται λοιπόν ότι ανήκει και ο “αντικαταστάτης” του, το Nokia X2 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λίστα αποτελεσμάτων του Antutu Benchmark. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Nokia X2 αποτελούν τη φυσιολογική “εξέλιξη” αυτών του Nokia X. Ο επεξεργαστής του φαίνεται να έχει μείνει πρακτικά ο ίδιος με την εταιρεία να χρησιμοποιεί τον SnapDragon 200  MSM8210 της Qualcomm. Ο επεξεργαστής αυτός διατηρεί τους δύο σε αριθμό πυρήνες, οι οποίοι πλέον είναι αρχιτεκτονικής ARM A-7 σε αντίθεση με τους A-5 του Nokia X. Στη περίπτωση του Nokia X2 η κάρτα γραφικών έχει δεχθεί μια “βελτίωση” και πλέον η συσκευή θα χρησιμοποιεί την Adreno 305 που μπορεί να μη διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις, σε κάθε περίπτωση όμως είναι σαφώς “ισχυρότερη” από την Adreno 203 του Nokia X. Με την οθόνη να διατηρεί τη χαμηλή ανάλυση των μόλις 800×480 pixels η Adreno 305 είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην παραγωγή γραφικών. Η πιο “ευχάριστη” βελτίωση αφορά στη μνήμη RAM η οποία έχει πλέον χωρητικότητα 1GB στο Nokia X2. Τέλος σύμφωνα με το Antutu benchmark, το Nokia X2 “τρέχει” την 4.3 έκδοση του Android η οποία πιθανότατα θα διαθέτει τις ίδιες εκτεταμένες τροποποιήσεις στην εμφάνιση και τη λειτουργικότητα με τις έως τώρα Android συσκευές της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα παρουσιαστεί το Nokia X2 ούτε τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Μένει να δούμε επίσης, αν η συσκευή θα “φτάσει” στο στάδιο της παραγωγής τώρα που η Nokia ανήκει πλήρως στη Microsoft και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απορρόφησής της από αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights