Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Galaxy Gear: Αλλάζει λειτουργικό από Android σε Tizen
galaxy-gear-tizen-in2mobile-featured-image-2

Galaxy Gear: Αλλάζει λειτουργικό από Android σε Tizen

απο Kostas Gliatiotis

Το αρχικό Galaxy Gear που παρουσιάστηκε πριν μερικούς μήνες απο τη Samsung θεωρείται το πρώτο ευρείας παραγωγής SmartWatch και η πρώτη προσπάθεια της εταιρείας στη κατηγορία των Wearables. Η πορεία του στην αγορά αποτελεί αντικείμενο διαφωνίας σχετικά με την εμπορική του επιτυχία. Η Samsung όμως πριν μερικούς μήνες στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης παρουσίασε τρία νέα SmartWatches δείχνοντας οτι συνεχίζει να συμμετέχει στη συγκεκριμένη αγορά.

Η σημαντική διαφορα των Galaxy Gear 2 και Galaxy Gear 2 Neo είναι το διαφορετικό τους λειτουργικό σύστημα. Αντί του Android της Google η εταιρεία “εφοδίασε” τα δύο νέα  Smartwatches με το δικό της λειτουργικό σύστημα Tizen. Σε μια κίνηση που προφανώς έχει σκοπό να μην αφήσει τους ιδιοκτήτες του αρχικού Galaxy Gear “παραπονεμένους” η Samsung ξεκίνησε να διαθέτει μια αναβάθμιση για αυτό, η οποία αλλάζει το λειτουργικό του σύστημα απο το Android της Google στο δικό της Tizen. Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη μέσω του Kies, της σουίτας επικοινωνίας των συσκευών της Samsung με τον υπολογιστή. Σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει στο Galaxy Gear βελτιωμένη αυτονομία, δυνατότητα προσαρμογής των συντομεύσεων στην οθόνη του αλλά και ξεχωριστό Music Player για την αναπαραγωγη μουσικής χωρίς τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Με την Google να έχει πλέον παρουσιάσει το Google Wear, μια τροποποιημένη έκδοση του Android σχεδιασμένη να “τρέχει” σε Wearables κάθε είδους όπως είναι τα SmartWatches, η επιλογή της Samsung να αλλάξει το λειτουργικό σύστημα του Galaxy Gear από Android σε Tizen δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο δικό της λειτουργικό σύστημα.

Σημείωση Συντάκτη:

Το Galaxy Gear αποτελεί τη μοναδική συσκευή τα τελευταία χρόνια  που αλλάζει  ολόκληρο το λειτουργικό της σύστημα όχι πριν τη κυκλοφορία της αλλά κατά τη διάρκεια αυτής. Η συγκεκριμένη κίνηση της Samsung είναι ασυνήθιστη και πιθανότατα δείχνει εκτός των άλλων πως η εταιρεία φροντίζει ώστε και το αρχικό Galaxy Gear να είναι συμβατό με τα κινητά της τηλέφωνα βασισμένα στο Tizen που θεωρητικά θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή στην αγορά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights